Prima pagină » Culinar » Aperitive » Rulada aperitiv
Rulada aperitiv

Rulada aperitiv

09 iun. 2011, 13:28,
în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:1531;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Ingrediente:

Pentru blat:

5 oua
70 g faina
20 g amidon alimentar
100 g maioneza
sare
piper
75 g unt
masline negre rondele
patrunjel verde

Pentru umplutura:

450 g crema de branza Almete cu smantana
130 g sunca Sissi
1 ardei gras rosu
sare
piper

Mod de preparare:

Taiem untul cubulete. Rondelele de masline le trecem pe sub un jet de apa si le punem la scurs intr-o strecuratoare. Spalam patrunjelul verde si il tocam foarte, foarte marunt. Taiem sunculita cubulete. Spalam ardeiul gras il tocam cubulete.
Incepem sa pregatim unplutura. Punem intr-un bol crema de branza, adaugam peste ardeiul gras tocat marunt, sunculita tocata marunt, condimentam cu piper si sare dupa gust, adaugam maioneza si incepem sa amestecam totul, pana obtinem o compozitie omogena.
Dupa ce am pregatit umplutura, incepem sa pregatim blatul de rulada. Spargem 5 oua intr-un castron si mixam bine de tot, pana obtinem o spuma. In spuma de oua adaugam cubuletele de unt, maioneza, condimentam cu piper si sare dupa gust si mixam din nou, pana toate ingredientele se inglobeaza complet. In compozitia rezultata adaugam faina, amidonul si incepem sa mixam din nou, pana se inglobeaza totul bine si obtinem compozitia finala. Tapetam o tava cu hartie de copt, inclusiv marginile tavii, iar daca nu stau in sus, ungeti putin tava cu ulei, apoi puneti hartia de copt. Turnati in tava compozitia pentru blatul rulazii si nivelati usor cu o spatula. Pe toata suprafata compozitiei din tava puneti randuri de rondele de masline si ici, colo cuiburi de patrunjel verde tocat marunt. Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem blatul timp de 10 minute la 200 grade Celsius.
Intre timp, pana se coace blatul, luam un prosop de bucatarie si il umezim putin. Dupa ce blatul s-a copt, il scoatem din cuptor, foarte rapid punem deasupra tavii un tocator mare de lemn, intoarcem tava cu fundul in sus si scoatem blatul pe tocator. Mutam apoi usor blatul, fara sa il rupem pe prosopul umezit si il rulam strans, cat este inca fierbinte. Il lasam rulat in prosop, pana se raceste complet. Atentie, blatul trebuie asezat pe prosop cu fata in jos, asa incepem sa rulam, pentru ca rulada sa aiba un aspect frumos. Dupa ce s-a racit blatul rulazii, il desfacem din prosop, il ungem uniform, pe intreaga suprafata cu compozitia de branza pe care am facut-o in prealabil si incepem sa il rulam strans, pana obtinem o rulada. Intindem o folie de celofan pe masa, mutam cu grija rulada pe folie si incepem sa rulam folia pe rulada strans. Punem rulada la rece si o servim dupa cel putin 5-6 ore, timp in care o lasam sa se inbine gusturile si sa se fixeze mai bine.

sursa articol: http://gourmandine.ro
sursa fotografie: http://www.divahair.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`