Prima pagină » Titlurile zilei » Ruinele senatorului Maricel Popa au fost vândute cu 1 milion de euro! Noul proprietar, Adrian Păcuraru, despre terenul de pe Șos. Națională: ”Va fi un centru comercial de 2 milioane de euro” – FOTO

Ruinele senatorului Maricel Popa au fost vândute cu 1 milion de euro! Noul proprietar, Adrian Păcuraru, despre terenul de pe Șos. Națională: ”Va fi un centru comercial de 2 milioane de euro” – FOTO

29 apr. 2022, 02:00, 6 ,
Ciprian Boaru în Titlurile zilei

Pe ruinele companiei Construcții Feroviare Moldova SA ar urma să fie construit un centru comercial. Investitor este Adrian Păcuraru, un afacerist din Bacău. Acum, clădirea și terenul sunt lăsate în paragină. Imobilele au fost vândute de lichidator în cursul anului trecut

Activele companiei Construcții Feroviare Moldova SA, falimentată de actualul senator PSD, Maricel Popa, au ajuns în portofoliu unui afacerist din Bacău, Adrian Păcuraru, patronul societății Padi Development SRL. Tranzacția a avut loc la mijlocul anului 2021, prin intermediul lichidatorului judiciar și a vizat un teren de 7.848 de metri pătrați, dar și o clădire cu două etaje, pe Șoseaua Națională, nr.5, unde au fost amenajate dormitoare pentru muncitori, atunci când societatea funcționa. Acum, zona este dezolantă, terenul fiind înghițit de gunoaie, iar clădirea nu mai are de mult tâmplărie. Curtea interioară este folosită de mai mulți șoferi care au găsit ocazia să profite de un loc de parcare. Adrian Păcuraru a câștigat activele menționate la licitația organizată de lichidator.

Prețul final a fost de 5.245.875, fără TVA, aproape 1 milion de euro, sumă ce a fost împărțită creditorilor care l-au urmărit pe Maricel Popa încă din 2012. Deocamdată, lichidatorul nu mai are pe listă alte bunuri aflate în patrimoniul Construcții Feroviare Moldova SA ce ar putea fi scoase la licitație. Maricel Popa a devenit proprietarul Construcții Feroviare Moldova SA în timpul privatizării din 2005. La acel moment, activele societății au constat în aproape 30 de hectare de teren identificate în mai multe județe din regiunea Moldovei. La momentul intrării în insolvență a companiei, datoriile erau de 148.305.161 lei, aproape 30 de milioane de euro. La un moment dat, administratorul societății Construcții Feroviare Moldova era Paul Butnariu, actualul președinte al Camerei de Comerț și Industrie Iași.

Senatorul Maricel Popa nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere. Și compania TotalGaz Industrie a afaceristului Ioan Pârău a intrat în insolvență.

Ruinele senatorului Maricel Popa Iași vor fi transformate într-un centru comercial

Recent, Adrian Păcuraru a inițiat un proiect imobiliar pentru construirea unui centru comercial care ar urma să deservească populația din zonă. Terenul este amplasat în apropierea sensului giratoriu ce face legătura cu Pasajul Octav Băncilă, chiar lângă calea ferată. Înainte de sărbătorile pascale, proiectul a fost prezent pe ordinea de zi a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) formată din arhitecți, constituită la nivelul Primăriei Iași. Inițiatorul avea nevoie de avizul de oportunitate pentru a înainta spre etapa de autorizare. Însă, proiectul nu a fost analizat, urmând să fie inclus pe ordinea de zi a unei viitoare ședințe. Contactat de reporterii BZI, Adrian Păcuraru a precizat că va investi nu mai puțin de 2 milioane de euro în noul centru comercial.

”Acolo vrem să construim un centru comercial, dar nu pe mai mult de 1.500 de metri pătrați. Va avea regimul de înălțime Parter. Este prematur să vorbim acum, când mai este nevoie și de avizul de oportunitate. Va fi un centru comercial de 2 milioane de euro. Ideea este să amenajăm un centru comercial cu 60 de locuri de parcare și să închiriem spațiile unor retaileri. Noi vom dezvolta acest proiect”, a declarat Adrian Păcuraru, patronul societății Padi Development.

Nu departe de amplasamentul afaceristului este anunțat alt proiect imobiliar, un bloc cu 11 etaje.

Maricel Popa a semnat un contract bănos cu Poșta Română

Maricel Popa, când era președintele Consiliului Județean Iași, șef al filialei locale a PSD, a încheiat o afacere bănoasă cu Statul Român. Tranzacția s-a realizat prin societatea Vitalef SA, controlată de Mihaela Popa, soția fostului președinte al Consiliului Județean. Pe data de 12.03.2019, Vitalef SA a semnat un contract cu Compania Națională Poșta Română SA pentru un spațiu situat pe bd. Chimiei, nr.12.

Conform contractului de închiriere, Statul Român, prin Poșta Română, avea nevoie de spațiu pentru desfășurarea activității Centrului Regional de Tranzit Iași, Depozitul teritorial de materiale Iași, Oficiul Poștal Express Iași și parc auto. Spațiul are o suprafață utilă de 1.512 metri pătrați, iar terenul pus la dispoziție măsoară 1.000 de metri pătrați. Chiria lunară percepută de Vitalef SA este de 7.614 euro. Un metru pătrat a fost închiriat cu 3,90 euro, în timp ce un metru pătrat de teren – cu 0,50 euro. Din această combinație, Mihaela Popa ar urma să încaseze până la finalul contractului, adică anul 2022, aproape 365.000 de euro. În acea perioadă, Oficiul Județean de Poștă Iași era condus de directorul Dragoș Serseniuc.

Ruinele senatorului Maricel Popa au fost vândute cu 1 milion de euro, dar nu este singurul activ valorificat.

Comentarii
  • De ce hoții ăștia nu sunt in pușcărie??? Ce face justiția ieșeană??? Pe cumătru de la Neamț l-au aranjat. Popică când îl urmează pe cumătru???

  • De ce nu Spuneti adevarul ? Nu Popa a vândut terenul, ci l-a executat administratorul judiciar pentru ca firma era plină de datorii in faliment, asta este soarta tuturor afacerilor lui …degeaba le-a luat, degeaba le-a pierdut

  • cannd a luat cf moldova avea contracte de peste 100 milioane de euro cu statul roman…..a incasat,nu a platit nimic la stat,nu a platitim furnizori––reteta succesului….asa are dl o avere de peste 50 milioane de euro

  • De ce nu se iau masuri? Pentru ca exista coruptie. Intr-o tara normala un individ cu suspiciune de afaceri murdare, era demult anchetat.

  • Nu este nici „o tara normala” is-tzi de grija, coruptia e peste tot.

  • Acest individ alpinist social si politic vine in fata parlamentului reprezentindu-ne pe mine pe tine ieseanule si n e da lectii .Ba gogomanule taran bashit ce esti , dute la tine la taranoaia , betiv pishorcos , lasa ne ca ne-am saturat de tine si de toti marlanoii din PSD , care sau asezat la butoane, si nu mai vor sa plece. !La multi ani de puscarie !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 octombrie 2024
05 octombrie 2024