Prima pagină » Stiri si curiozitati » Rugăciunile serii, vindecătoare și făcătoare de minuni. Ce să rostești înainte de culcare pentru a avea parte de protecția divină

Rugăciunile serii, vindecătoare și făcătoare de minuni. Ce să rostești înainte de culcare pentru a avea parte de protecția divină

13 iun. 2022, 11:11,
în Stiri si curiozitati

Înainte de a adormi este bine să rostim rugăciunile serii, vindecătoare și făcătoare de minuni. Aceste rugi puternice sunt de grabnic ajutor în cele mai grele momente. Iată ce să rostești înainte de culcare pentru a avea parte de protecția divină.

Rugăciunile serii, tămăduitoare și făcătoare de minuni

După o zi grea de muncă este bine să spunem rugăciunile serii. Acestea sunt înzestrate cu o putere vindecătoare deosebită și îl ajută pe cel încercat de probleme să treacă mai ușor peste necazuri și suferințe. Înainte de culcare putem rosti câteva rugăciuni de mulțumire pentru darurile primite de la divinitate și pentru tot ajutorul ceresc.

Una dintre cele mai puternice rugi rostite înainte de culcare este cea către Sfânta Născătoare de Dumnezeu.

,,Preacurată și binecuvântată de Dum­­ne­­zeu Născătoare, Marie, Maica cea bună a Bu­nului Împărat, varsă mila Fiu­lui Tău și Dum­nezeului nostru spre pătimașul meu suflet și, cu ru­gă­ciunile tale, mă îndrep­tează spre fapte bu­ne, ca cealaltă vreme a vieții mele fără de prihană să o trec și pen­tru tine raiul să dobândesc, Fecioa­ră de Dum­nezeu Năs­­cătoare, care ești una cu­rată și binecuvântată. Amin.”

De asemenea, de mare ajutor este și rugăciunea către Dumnezeu Tatăl, făcătoare de minuni pentru cel care o rostește cu multă credință și smerenie.

,,Dumnezeule cel veșnic și Împărate a toată făptura, Cel ce m-ai învred­ni­cit a ajunge până în acest ceas, iartă-mi păca­tele ce am făcut în a­ceastă zi, cu fapta, cu cuvântul și cu gândul; și cu­ră­țește, Doam­­ne, sme­ritul meu suflet de toată în­tină­ciu­nea trupului și a su­fletului. Și-mi dă, Doamne, în aceas­tă noapte, a trece som­­­nul în pa­ce ca, scu­lându-mă din ticălosul meu așternut, bine să plac Prea­sfântului Tău nume în toate zi­lele vieții mele și să calc pe vrăjmașii cei ce se lup­tă cu mine, pe cei tru­pești și pe cei fără de trup. Și mă izbă­vește, Doamne, de gândurile cele deșarte, care mă în­ti­nează, și de pof­tele cele rele. Că a Ta este împă­răția, puterea și slava, a Ta­tălui și a Fiului și a Sfân­­­tului Duh, acum și pu­rurea și în vecii vecilor. Amin.”

Înainte de culcare putem rosti și o rugăciune pentru sporul casei. Mai mult, preoții ne îndeamnă să spunem o rugă în fiecare dimineață pentru a începe ziua cu sufletul liniștit și mintea eliberată de gânduri rele.

Ce să rostești înainte de culcare pentru a fi ferit de toate relele lumești

În fiecare seară, înainte de culcare, este bine să rostim câteva rugăciuni puternice. Pentru a avea parte de binecuvântarea tututor forțelor cerești putem spune o rugă vindecătoare către Sf. Duh.

,,Doamne, Împărate Ceresc, Mân­gâ­ie­­­to­rule, Duhule adevărate, milosti­vește-Te spre mine, păcătosul ro­bul Tău, și mă miluiește și-mi iartă mie, ne­vrednicu­lui, toate câte am greșit Ție astăzi ca un om, și nu numai ca un om, ci și mai rău decât necuvân­tătoarele, păcatele mele cele de voie și cele fără de voie, cele ști­ute și cele ne­știute, care sunt din tinerețe și din obiceiul cel rău și care sunt din voia cea slobodă și din lene; ori de m-am jurat cu numele Tău, ori de L-am hulit în gândul meu, sau pe cineva am ocărât, sau pe cineva am clevetit în mânia mea, sau am mâhnit, sau de ceva m-am mâniat, sau am min­țit, sau fără de vreme am dormit, sau vreun sărac a venit la mine și nu l-am so­cotit, sau pe fratele meu l-am mâh­nit, sau m-am sfădit, sau pe cineva am osândit, sau m-am mărit, sau m-am tru­fit, sau m-am mâniat, sau, stând la rugăciune, mintea mea s-a îngrijit de vicleniile acestei lumi, sau răzvră­tire am cugetat.

Milu­iește-mă, Stăpâne și Făcătorul meu, pe mine leneșul și nevrednicul robul Tău, și mă ușurează, și mă slobozește și mă iartă, ca un bun și de oameni iubitor. Ca în pace să mă culc și să dorm eu, păcă­tosul și necuratul și ticălosul, și să mă închin și să cânt și să prea­slă­vesc prea­cinstitul Tău nu­me, împreună cu al Tatălui și cu al Unuia-Născut Fi­ului Lui, acum și pururea și în vecii ve­cilor. Amin.”

De asemenea, putem rosti la sfârșitul fiecărei săptămâni și rugăciunea de duminică ce te scapă de orice rău.

Rugăciunile serii au o putere vindecătoare deosebită și sunt făcătoare de minuni pentru cel care le rostește cu multă credință și smerenie. Aceste rugi se spun înainte de culcare pentru a avea parte de binecuvântarea divină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *