Prima pagină » Stiri si curiozitati » Rugăciuni de dezlegare de farmece și blesteme: Care sfinți sunt de mare ajutor

Rugăciuni de dezlegare de farmece și blesteme: Care sfinți sunt de mare ajutor

01 iun. 2021, 14:47,
în Stiri si curiozitati

Multe persoane se plâng de faptul că li s-au făcut farmece și blesteme, iar pentru dezlegarea acestora credincioșii trebuie să apeleze la ajutorul divin.

Din cele mai vechi timpuri există rugăciuni de dezlegare de farmece și blesteme, pe acre credincioși ile pot rosti pentru a dezlega facerile diavolești.

Credincioșii știu că ajutorul îl pot primi doar prin rugăciune și smerenie deoarece bunul Dumnezeu ajută pe oricine, iar lucrările diavolești doar dau omului aparenţele realităţilor.

Rugăciuni de dezlegare de farmece și blesteme: Cum să te rogi Sfântului Ciprian

Rugăciunea cea mai puternică pentru dezlegare de farmece, blesteme și orice fel de viclenie diavolească este rugăciunea Sfântului Mucenic Ciprian. Aceasta se citește de fiecare dată când credinciosul simte o apăsare sufletească. Rugăciunea poate fi însoțită și de post și spovedanie.

Sfântul Ciprian a fost un mare vrăjitor care slujea pe zeul păgân Apolo. După o întâmplare în care farmecele lui nu au avut efect asupra unei tinere care se ruga și ținea post, Sfântul Ciprian s-a botezat în religia creștină, a devenit preot, iar mai apoi episcop de Cartagina.

Rugăciunea către Sfântul Ciprian este foarte puternică și poate fi citită și de credincioși. La ajutorul Sfântului Ciprian pot apela toți cei care au fost blestemați sau li s-au făcut farmece. Aceștia trebuie să spună următoarea rugăciune:

„Stăpâne Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, Creatorule și Chivernisitorule a toate, Sfânt și slăvit ești; Împăratul împăraților și Domnul domnilor, slavă Ție! Tu, Cel ce locuiești în lumina cea nepătrunsă și neapropiată, pentru rugăciunea mea, a smeritului și nevrednicului robului Tău, depărtează demonii și stinge viclenia lor de la robii Tăi; revarsă ploaie la bună vreme peste tot pământul și fă-l să-și dea roadele lui; copacii și viile să-și dea deplin rodul lor; femeile să fie dezlegate și eliberate de nerodirea pântecelui; acestea și toată lumea mai întâi fiind dezlegate, dezleagă și toată zidirea de toate legăturile diavolești.

Și dezleagă pe robul Tău (numele), împreună cu toate ale casei lui, de toate legăturile satanei, ale magiei, ale farmecelor și ale puterilor potrivnice. Împiedică Tu, Doamne Dumnezeul părinților noștri, toată lucrarea satanei, Tu, Cel ce dai dezlegare de magie, de farmece, de vrăji și de toate lucrările satanicești și de toate legăturile lui, și distruge toată lucrarea vicleană prin pomenirea Prea Sfântului Tău nume, al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh! Amin.”

Rugăciune către Sfântul Mucenic Trifon

Sfântul Mucenic Trifon a fost înzestrat de către Dumnezeu cu harul de a alunga demonii și spiritele rele, dar și cu puterea de a vindeca o mulțime de boli.

Sfântul Mucenic Trifon a devenit cunoscut în toată lumea după ce a reușit să izgonească un demon din fiica împăratului roman Gordian, potrivit doxologia.ro. Credincioșii îl iubeau și îl respectau, lucru care nu a fost pe placul împăratului Decius. Acesta a dat ordin ca Sfântul Mucenic Trifon să fie torturat și pentru că nu a renunțat la credința sa, acestuia i-a fost tăiat capul.

Rugăciunea Sfântului Mucenic Trifon are puteri tămăduitoare și poate alunga spiritele rele. Credincioșii care au parte doar de lucruri rele și care nu au liniște în familie pot rosti această rugăciune ori de câte ori simt nevoia:

„O, Sfinte Mucenice Trifon, grabnic ajutătorule al tuturor celor ce la tine aleargă şi se roagă înaintea sfintei tale icoane, degrab ascultătorule şi mijlocitorule! Auzi-ne şi acum în tot ceasul rugăciunea noastră, a nevrednicilor robilor tăi, care cinstim sfântă pomenirea ta: că tu, bineplăcutule al lui Hristos, însuţi ai făgăduit mai înainte de ieşirea ta din viaţa aceasta stricăcioasă că te vei ruga Domnului pentru noi şi ai cerut de la Dânsul darul acesta: dacă cineva, în oricare nevoie şi întristare a sa, va prinde a chema sfânt numele tău, acela izbăvit va fi de toată năvălirea celui rău.

Şi precum oarecând pe fiica împăratului de la Roma, care de diavol se chinuia, ai vindecat-o, așijderea şi pe noi păzeşte-ne de cursele lui cumplite în toate zilele vieţii noastre şi mai vârtos în ziua cea înfricoşată a suflării noastre celei de pe urmă mijloceste pentru noi, când întunecatele chipuri ale viclenilor diavoli ne vor împresura şi vor începe să ne înfricoşeze.

Fii nouă atunci ajutător şi grabnic izgonitor al viclenilor diavoli şi la Împărăţia Cerurilor călăuzitor, unde acum stai cu ceata sfinţilor înaintea Scaunului lui Dumnezeu; roagă pe Domnul să ne învrednicească şi pe noi a fi părtaşi ai veseliei şi bucuriei celei de-a pururea fiitoare, ca dimpreună cu tine să ne învrednicim a slăvi pe Tatăl şi pe Fiul şi pe Sfântul Duh, Mângâietorul, în veci. Amin.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *