Prima pagină » National » Rugăciunea Sfintei Matrona, ocrotitoarea și protectoarea căsniciilor 

Rugăciunea Sfintei Matrona, ocrotitoarea și protectoarea căsniciilor 

03 mai 2024, 15:04,
BZI.ro, în National

 Când a intrat în Catedrala Moscovei, sfântul părinte a poruncit poporului să se dea la o parte și să îi facă loc lui Matrona; sfânta avea pe atunci doar 14 ani, fiind numită „al VIII-lea stâlp al Rusiei”. 

Sfânta Matrona a fost de mică atinsă de harul divin, atunci când a fost botezată, apărând și prima minune, în vremea afundării în apa Botezului, în biserică a apărut un miros puternic de tămâie iar pe pieptul bebelușului apăreau semnele crucii. 

 Viața Sfintei Matrona 

Ea s-a născut fără vedere, iar copiii din sat o batjocoreau și o loveau cu urzici, motiv pentru care ea a început să se ferească de oameni și să prefere să se dedice rugăciunii și gândurilor la cele dumnezeiești. Chiar dacă nu vedea ceea ce era din afara, iubirea dar și vederea cea duhovnicească a făcut-o să iubească extrem de mult icoanele, astfel că în odaia ei avea peretele spre est acoperit de icoane, la care ardea întotdeauna candele. Pe când avea doar 6 ani, minunile din partea lui Dumnezeu nu încetau să se oprească, aceasta putând citi și vedea păcatele oamenilor. Însă când avea 17 ani, Dumnezeu a lipsit-o pe Sfânta Matrona de mângâierea pelerinajelor, luându-i din nefericire abilitatea de a merge. Cu toate acestea, din acea perioadă, ea, chiar dacă a stat mai mult în pat, s-a dedicat mai mult rugăciunii, postului și mângâierii și curățirii sufletelor celor ce veneau la ea. 

Pe când avea 40 de ani, sfânta Matrona s-a mutat în Moscova pentru a putea ajuta mai de aproape oamenii. Aici se adunau zilnic sute de oameni care așteptau sfatul dar și puterea sfintei. Ea îi liniștea și îi însemna cu semnul lui Hristos, Sfânta Cruce, și le spunea câteva pilde care îi ajutau. Nu era nevoie de multe cuvinte, doar câteva, pentru ca sufletul celui veniți să se curățească și să se liniștească. 

Însă, la 2 mai 1952, sufletul ei trece în cele veșnice, însă înainte de a muri le spunea celor apropiați: 

„Toți, toți să veniți la mine și să-mi povestiți necazurile voastre, de parcă aș fi vie, căci eu vă voi vedea, vă voi auzi și vă voi ajuta!” 

Pe 8 martie 1998, au fost descoperite moaștele ei, neatinse de putrezire sau stricăciune, răspândind un miros de tămâie și curățire, acestea se află și astăzi în Mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului din Moscova. 

Rugăciunea Sfintei Matrona  

Aceasta este rugăciunea Sfintei din Moscova, spune-o de 3 ori pe zi, o dată dimineața, seara și înainte de culcare pentru a avea pace și liniște în casă dar și în suflet. 

O, fericită Maică Matrona, cu sufletul în cer, în fața Tronului lui Dumnezeu stând, iar cu trupul pe pământ odihnind și cu binefacere de sus înzestrată, multe minuni săvârșind; coboară ochii tăi milostivi spre noi, păcătoșii, cei ce în scârbe, dureri și păcate viața ne-o petrecem, alină-ne pe noi, cei deznădăjduiți, vindecă-ne de bolile noastre cumplite pe care pentru păcatele noastre de la Dumnezeu le primim; izbăvește-ne de mulțimea necazurilor și a primejdiilor, roagă-L pe Domnul nostru Iisus Hristos să ne ierte toate păcatele și fărădelegile pe care din tinerețile noastre și până acum le-am săvârșit, ca, primind cu rugăciunile tale binefacere și mare milă, să slăvim pe Dumnezeu Cel Unul în Treime, pe Tatăl, pe Fiul și pe Sfântul Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin. 

Sfânta Matrona s-a născut într-o familie umilă și săracă, dar cu ajutorul harului divin și a rugăciunii neîncetate a reușit să vindece mii de oameni. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *