Prima pagină » Stiri si curiozitati » Rugăciunea Sfântului Ioan Iacob Hozevitul, făcătorul de minuni. Spune-o de 3 ori pe zi pentru protejarea celor bolnavi și celor săraci

Rugăciunea Sfântului Ioan Iacob Hozevitul, făcătorul de minuni. Spune-o de 3 ori pe zi pentru protejarea celor bolnavi și celor săraci

07 mai 2024, 12:31,
în Stiri si curiozitati

Sfântul Ioan Iacob Hozevitul este sărbătorit pe 5 august, această sărbătoare cu cruce neagră preaslăvește pe Sfântul Neamțului, făcătorul de minuni. Preoții recomandă citirea rugăciunii făcătoare de minuni a Sfântului Ioan Hozevitul ori de câte ori ești răpus de o boală grea sau ai nevoie de ajutor divin.

De mic copil, Sfântul Ioan Iacob Hozevitul s-a dovedit un copil ales de Dumnezeu. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe l-a trecut în rândul sfinților pe data de 20 iunie 1992, sub numele de Sfântul Ioan Iacob de la Neamț, având ziua de prăznuire pe 5 august. Citește rugăciunea sfântului de fiecare dată când te simți bolnav sau simți că ai nevoie de ajutorul divin.

Rugăciune către Sfântul Ioan Iacob Hozevitul

Această rugăciune este una dintre cele mai frumoase scrieri bisericești închinate Sfântului Ioan Iacob. Ea este atât pentru protejarea celor săraci și bolnavi, dar și pentru ajutarea văduvelor și a copiilor orfani. Aceasta se spune de trei ori pe zi, o dată dimineața, o dată seara și înainte de culcare. Se recomandă să se țină post în timpul perioadei în care aveți nevoie de ajutorul divin pentru a vă putea curăți sufletește.

Rugăciune către Sfântul Ioan Iacob

O, Cuvioase Părinte Ioane, viață cerească ai petrecut pe pământ, căci de la Sfântul Botez ai primit numele marelui prooroc Ilie, iar la primirea chipului îngeresc, Sfântului Ioan Botezătorul spre ocrotire ai fost încredințat. De aceea, ai urmat în viață pilda lor. Pentru viața ta sfântă din pustie, trecând din lumea cea deșartă, Domnul ți-a odihnit sufletul în strălucirea Raiului, iar trupului tău osârduitor i-a dăruit nestricăciunea, arătând întru tine slava numelui Său.

Acestea avându-le în minte, noi, nevrednicii și păcătoșii, venim cu umilință și evlavie, rugându-te să nu ne treci cu vederea când alergăm la ajutorul tău.

Sfinte Părinte Ioane, cel ce din pruncie ai fost orfan de părinți, ajută cu rugăciunile tale pe cei orfani, ca să găsească iubirea Părintelui ceresc; cel ce ai fost frate și viețuitor în mănăstire, ajută-ne să viețuim, oriunde, ca frați întru Hristos; cel ce ai făcut din dorul de pustie dor de cerul sfânt, ajută-ne cu rugăciunile tale să căutăm sfințirea sufletelor noastre pustiite de păcate; cel ce ai fost mult nevoitor, ajută pe cei ce se nevoiesc în dreapta credință să împlinească în viața lor poruncile lui Hristos; cel ce ai fost fierbinte rugător către Dumnezeu, întărește rugăciunile și sporește râvna și evlavia noastră; cel ce ai dorit a viețui în Țara Sfântă, ajută-ne ca, prin fapte bune, să sfințim locul în care trăim, chemând pururea pe Duhul Sfânt să sălășluiască întru noi; cel ce ai coborât prin rugăciunile tale cerul în peșteră, roagă-L pe Hristos să încălzească și să lumineze cu iubirea Sa peștera inimilor noastre; cel ce încă din lumea aceasta ai simțit bucuria și pacea vieții veșnice, roagă-L pe Tatăl Ceresc să ne dăruiască bucuria și pacea Împărăției Sale.

Sfinte Părinte Ioane, păzește pe bătrâni în dreapta credință, pe tineri în viața curată și pe copii în iubire de Dumnezeu și de părinți. Ocrotește cu rugăciunile tale pe săraci și pe bolnavi, pe văduve și pe orfani, pe călători și pe cei robiți.

Ferește țara noastră de primejdii și necazuri și roagă-te pentru întreg poporul binecredincios, ca împreună cu tine să preamărească, prin credință și fapte, pe Dumnezeu: Tatăl și Fiul și Sfântul Duh. Amin.

Viața Sfântului Ioan Iacob Hozevitul

Sfântul s-a născut pe data de 23 iulie 1913, în comuna Crăiniceni din județul Botoșani, s-a născut sub numele Ilie. El a fost crescut de mic de bunica sa după ce a rămas orfan de ambii părinți. De când era adolescent, el a simțit chemarea spre o viață monahală, astfel el a fost luat de starețul Nicodim Munteanu, viitor mitropolit al Moldovei, sub aripa sa protectoare. După ce Sfântul Ioan a terminat stagiul militar, a devenit bibliotecar la Mănăstirea Neamț, el a apoi a devenit profesor și a predat literatura română la seminarul teologic din Neamț. El a fost tuns pe data de 8 aprilie 1936 în monahism. După acestea, tânărul călugăr împreună cu alți doi monahi au reușit să ajungă în Țara Sfântă unde a petrecut doi ani în pustie. Este apoi numit egumen la Schitul „Sfântul Ioan Botezătorul” din Valea Iordanului, pe care îl va conduce până în 1952. După acestea ultimii săi 8 ani și i-a petrecut într-o peșteră în post aspru și rugăciune continuă. El încetează din viață în anul 1960 la vârsta de 47 de ani. Sfântul Ioan a fost înmormântat în peștera care l-a găzduit în ultimii ani de viață. Timp de 20 de ani trupul său a rămas în peștera Sfânta Ana. După douăzeci de ani, conform tradiției s-a deschis peștera, urmând să transforme osemintele Cuviosului în gropnița de obște. Cu toate acestea, trupul său era încă intact. Acesta avea dar divin și de fiecare dată când veneau credincioși la el bolnavi, simpla atingere a sfântului îi curăța pe loc de orice boală. De asemenea, conform unei legende, atunci când au venit niște tâlhari evrei de morminte să jefuiască mormintele sfinților din deșert, Sfântul Ioan Iacob văzându-i s-a rugat către Dumnezeu iar pe loc munții s-au mișcat și au blocat intrarea în mormintele sfinte.

Rugăciunea Sfântului Ioan Iacob Hozevitul este una dintre cele mai frumoase rugăciuni ce poate fi spusă în momente de cumpănă și de boală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`