Prima pagină » Stiri si curiozitati » Rugăciunea Sfântului Efrem Sirul care se rostește în Postul Mare. Ce puteri vindecătoare are aceasta

Rugăciunea Sfântului Efrem Sirul care se rostește în Postul Mare. Ce puteri vindecătoare are aceasta

14 mart. 2023, 13:00,
în Stiri si curiozitati

Rugăciunea Sfântului Efrem Sirul care se rostește în Postul Mare este de grabnic ajutor pentru pregătirea spirituală a credinciosului înainte de Împărtășirea cu Sfintele Taine. În zilele de post este bine să citim câteva rugăciuni făcătoare de minuuni pentru iertarea păcatelor, liniște sufletească și ajutor divin. Rugăciunea Sf. Efrem Sirul are un efect imediat pentru cel care se roagă cu multă credință și smerenie. Iată ce puteri vindecătoare are aceasta.

Rugăciunea Sfântului Efrem Sirul care se rostește în Postul Mare

Perioada postului presupune nu doar abținerea de la anumite alimente, ci și o etapă de pregătire spirituală a credinciosului. Una dintre cele mai puternice rugăciuni care se rostește în Postul Mare este rugăciunea Sfântului Efrem Sirul. Aceasta se spune cu mintea eliberată de gânduri negre, în fiecare dimineață și seară.

„Doamne și Stăpânul vieții mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al grăirii în deșert nu mi-l da mie. Iar duhul curăției, al gândului smerit, al răbdării și al dragostei, dăruiește-l mie, robului Tău. Așa Doamne, Împărate, dăruiește-mi ca să-mi văd greșalele mele și să nu osândesc pe fratele meu, că binecuvântat ești în vecii vecilor. Amin.”

Pe lângă această rugăciune tămăduitoare putem spune și o rugăciune la aprinderea candelei pentru armonie în familie, spor în toate, sănătate și îndepărtarea relelor. Rugăciunea Sf. Efrem Sirul se rostește în Postul Paștelui împreună cu alte rugi pentru iertarea păcatelor și ajutor divin.

Cum să te rogi pentru îndepărtarea relelor și binecuvântarea divină

Postul Paștelui presupune o pregătire a credinciosului atât din punct de vedere fizic, dar și spiritual, înainte de a se Împărtăși cu Sfintele Taine. De aceea, este bine ca fiecare persoană să rostească niște rugăciuni vindecătoare de boli trupești și sufletești, dar și de neliniști interioare. Una dintre cele mai puternice rugăciuni este cea către Mântuitorul.

,,Iartă, Doamne, păcatele mele, pentru Sfintele Tale Patimi. Și cu bună întoarcere şi căinţă mă aşează în rai. Mă închin Crucii Tale, Hristoase, şi pentru iubirea Ta către noi. O, Hristoase al meu răstignit, câte ai pătimit pentru noi! Câte răni şi câtă ocară ai răbdat pentru păcatele noastre şi pentru a ne da încă pildă de adevărată răbdare în suferinţele şi necazurile vieţii acesteia! Si fiindcă acestea ni le trimite Dumnezeu pentru păcatele noastre, ca să ne îndreptăm şi să ne apropiem de El, şi aşa, numai spre folosul nostru ne pedepseşte în această viaţă.

De aceea, rogu-mă Ţie, Stăpâne, ca la necazurile, ispitele şi durerile câte ar veni asupra mea, să-mi înmulţeşti împreună şi răbdarea, puterea şi mulţumirea, căci cunosc, că neputincios sânt de nu mă vei întări; orb de nu mă vei lumina; legat de nu mă vei dezlega; fricos de nu mă vei face îndrăzneţ; pierdut de nu mă vei cerca; sclav de nu mă vei răscumpăra cu bogata şi Dumnezeiasca Ta putere şi cu Darul Sfintei Tale Cruci, căreia mă închin şi o măresc, acum, şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.”

Rugăciunea Sfântului Efrem Sirul este făcătoare de minuni și se rostește în Postul Paștelui pentru luminarea minții, iertarea păcatelor și ajutor divin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
26 septembrie 2024
26 septembrie 2024