Prima pagină » Stiri si curiozitati » Rugăciunea Sfântului Anton: Cum să scapi de întristările sufleteşti sau de necazurile vieții

Rugăciunea Sfântului Anton: Cum să scapi de întristările sufleteşti sau de necazurile vieții

27 sept. 2021, 13:36,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Rugăciunea Sfântului Anton este una dintre cele mai puternice rugăciuni ce pot fi spuse de către persoanele care au întristări sufleteşti sau care vor să scape de necazurile vieții.

Rugăciunea Sfântului Anton este bine să fie rostită marțea, deoarece marţea este ziua Sfântului Anton.

Icoana Sfântul Anton de la Padova

Cine a fost Sfântul Anton

Sfântul Anton de Padova a fost botezat ca Ferdinand și nu s-a născut la Padova, în Italia, așa cum s-ar crede, ci la Lisabona, în Portugalia în anul 1195.

La vârsta de 15 ani, Ferdinand a fost trimis la studii la colegiul canonicilor augustinieni din Coimbra. Aici, acesta învață Sfânta Scriptură și își îmbogățește cultura filozofică şi ştiinţifică.

În timpul colegiului, Ferdinand primește haina de misionar franciscan și își schimbă numele în Anton. Plecat în Maroc, din cauza bolii de care suferă, hidropizia, este pus să se întoarcă în Portugalia. Din cauza unei furtuni, corabia pe care se afla ajunge în Sicilia. Așa ajunge Sfântul Anton la mănăstirea franciscană din Messina.

La vârsta de 26 de ani este trimis la o mănăstire din provincia Romagna, unde i se încredinţează diferite munci gospodăreşti. După ce este lăsat să țină o slujbă, timp de 9 ani Sfântul Anton devine principala voce a bisericii din acea zonă.

Ajuns la Padova, multe lume ajunge să vorbească despre faptele minunate petrecute la invocarea în gând a Sfântului Anton.

În 1231, când se afla la mănăstirea Camposanpietro, simţindu-se foarte rău, Sfântul Anton a cerut să fie adus în Padova. Aşezat pe un car cu fân este transportat spre Padova, însă ajuns la Arcela, Sfântul Anton îi roagă să oprească, mai priveşte o dată oraşul, îl binecuvântează şi închide ochii pentru veșnicie.

În semn de respect, au fost trase clopotele în toate bisericile din oraş. Mai mult, se spune că și în Lisabona au început să răsune clopotele, fără a fi trase de cineva.

Anul următor, de sărbătoarea Rusaliilor, Sfântul Anton a fost ridicat la cinstea altarelor. În 1946, Papa Pius al XIIlea l-a declarat pe Sfântul Anton de Padova învăţător al Bisericii, cu titlul de «Doctor Evangelicus».

Statuie Sfântul Anton de la Padova

Cum se citește rugăciunea Sfântului Anton

Pentru a putea scăpa de toate necazurile, credincioșii creștini pot spune Rugăciunea Sfântului Anton:

„Sfinte Antoane, între toţi Sfinţii lui Dumnezeu tu ai fost înzestrat cu o putere deosebită în a-i ocroti și ajuta pe toți cei ce-și pun nădejdea în tine. Morții au înviat la porunca ta, cei orbi și-au recăpătat vederea, celor suferinzi tu le-ai redat sănătatea și niciunuia din cei evlavioși către tine nu i-ai refuzat mângâierea sprijinului tău.

Această grijă a ta faţă de nevoile oamenilor mă umple şi pe mine de încredere sfântă, cu care alerg la bunătatea ta, cerându-ți ajutor“, se rostește la începutul rugăciunii.

Icoana Sfântul Anton de la Padova

„Să fiu ușurat și mângâiat de ocrotirea ta“

În acest moment se face o pauză și se spune în gând dorința bună sau cererea adresată Sfântului Anton, după care se rostește:

„Pentru dragostea ta arzătoare către Isus, care s-a odihnit în braţele tale sub chip de Prunc ceresc şi pentru iubirea ta gingaşă faţă de Preasfânta Fecioară Maria, Mama lui Isus, te rog, arată-ţi puterea cea mare şi ajută-mă și pe mine.

În pagubele suferite, în nenorocirile care mă lovesc, în întristările mele sufleteşti, în suferințe şi lipsuri, în nenumăratele necazuri ale vieții, în ispitele ce mă tulbură și mă ademenesc, când patimile mele se răscoală cu furie și când văd că duhul cel rău unelteşte împotriva sufletului meu ca să-l piardă, către tine îndrept gândul meu, făcătorule de minuni și te rog ca în toate nevoile mele, sufletești și trupești, să fiu ușurat și mângâiat de ocrotirea ta, pentru ca astfel încurajat și plin de recunoștință față de tine, să ajung prin tine la Dumnezeul milostivirilor în slava cea veșnică a cerului. Amin.“

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *