Prima pagină » Stiri si curiozitati » Rugăciunea Sf. Haralambie. Ce trebuie să rostești pentru vindecarea bolilor trupești și sufletești

Rugăciunea Sf. Haralambie. Ce trebuie să rostești pentru vindecarea bolilor trupești și sufletești

12 ian. 2022, 09:57,
în Stiri si curiozitati

Una dintre cele mai puternice rugi tămăduitoare și făcătoare de minuni este rugăciunea Sf. Haralambie. Aceasta se citește în momentele de grea încercare și deznădejde. Iată ce trebuie să rostești pentru vindecarea bolilor trupești și sufletești.

Rugăciunea Sf. Haralambie, făcătoare de minuni 

Rugăciunea Sf. Haralambie este înzestrată cu o forță vindecătoare deosebită, iar cel care o rostește va avea parte de grabnic ajutor. Această rugă tămăduitoare se citește ori de câte ori ne confruntăm cu o suferință trupească sau sufletească, dar și cu durerea provocată de pierderea unei persoane dragi.

Preoții ne sfătuiesc să rostim rugăciunea Sf. Haralambie și atunci când ne rugăm pentru însănătoșirea cuiva bolnav din familie. Este cunoscut faptul că rugăciunile la Sf. Haralambie fac minuni pentru cei aflați în suferință.

Sf. Haralambie s-a jertfit pentru credință, acesta având parte de o moarte cruntă. Rugăciunile către acest sfânt sunt tămăduitoare și făcătoare de minuni pentru cei cu credință statornică și speranță în Dumnezeu.

Sf. Haralambie este prăznuit de Biserica Ortodoxă pe 10 februarie, iar rugăciunile din această zi sunt extrem de puternice. 

Pe lângă rugăciunea Sf. Haralambie, preoții ne îndeamnă să rostim la vreme de boală și un canon de pocăință către îngerul păzitor. Se spune că fiecare persoană primește la naștere un înger păzitor ce veghează și îl ocrotește pe tot parcursul vieții.

Perioadele de suferință trupească și sufletească pot fi depășite mai ușor cu ajutorul credinței și rugăciunii. Pentru a nu ne pierde speranța în cele mai grele momente este bine să rostim o rugăciune pentru ajutor imediat.

Rugăciune pentru vindecarea bolilor trupești și sufletești

Rugăciunea Sf. Haralambie este tămăduitoare de boli. Fie că este vorba de o suferință trupească sau de o neliniște sufletească, această rugă face minuni. Preoții ne îndeamnă să o rostim timp de 40 de zile, cu multă smerenie și credință.

„Sfinte Mucenice Haralambie, primeşte această rugăciune pe care cu umilinţă ți-o aducem şi ne izbăveşte din toate necazurile! Deşi suntem bolnavi și nevrednici milostivirii tale pentru păcatele noastre cele multe şi grele pe care le săvârşim în tot timpul vieţii noastre şi în tot ceasul, totuşi, cunoscând bunătatea ta cea mare pe care ai arătat-o celor ce te cinstesc şi celor ce se pocăiesc cu credinţă întru numele Domnului, îndrăznim cu umilinţă să mărturisim înaintea ta că am greşit.

Fii mijlocitorul nostru către preaputernicul Dumnezeu pentru iertarea păcatelor noastre, pentru izbăvirea noastră de toate bolile şi de toate primejdiile şi pentru întărirea noastră în credinţa cea adevărată. Amin.”

Atunci când ne confruntăm cu probleme de sănătate sau ne rugăm pentru însănătoșirea cuiva este bine să rostim zilnic și o rugăciune către toate puterile cerești. Această rugă este mijlocitoare și ocrotitoare, iar dacă o citim în fiecare zi vom avea parte de binecuvântarea și ocrotirea divină.

Preoții ne îndeamnă să citim ori de câte ori este cu putință și condacul 13 din Acatistul Sfântului Sfințit Mucenic Haralambie. 

Acatistul Sfântului Mucenic Haralambie

,,O, întru tot lăudate Sfinte Haralambie, primește de la noi aceste cântări, ce cu umilință le aducem înaintea ta, și ne izbăvește pe noi din toate nevoile și necazurile, ca un bun și de oameni iubitor. Căci, deși suntem nevrednici milostivirii tale, pentru păcatele noastre cele multe și grele, pe care le săvârșim în tot timpul vieții noastre și în tot ceasul, însă cunoscând bunătatea ta cea mare pe care ai arătat-o asupra celor ce te cinstesc pe tine și asupra celor ce se pocăiesc cu credință întru numele Domnului, năzuim cu fierbinți lacrimi a mărturisi înaintea ta că am greșit. De aceea, ne rugăm ție ca să fii mijlocitorul nostru către preaputernicul Dumnezeu, pentru iertarea păcatelor noastre, pentru mântuirea noastră de toate bolile și de toate primejdiile și pentru întărirea noastră în credința cea adevărată, ca să nu mai greșim.

Așa, strălucite sfinte, rugămu-te pe tine ca să ne aperi pe noi de toate răutățile, după făgăduința ta, căci toți te cinstim și prăznuim numele tău, cântând lui Dumnezeu: Aliluia!”

Rugăciunea Sf. Haralambie are o forță vindecătoare deosebită și face minuni pentru cei bolnavi. Rostirea zilnică a acestei rugi ne ajută să scăpam de suferințele trupești și sufletești. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *