Prima pagină » Stiri si curiozitati » Rugăciunea Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir. Citește-o zilnic pentru a avea parte de ocrotirea divină

Rugăciunea Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir. Citește-o zilnic pentru a avea parte de ocrotirea divină

25 oct. 2022, 11:15,
în Stiri si curiozitati

Rugăciunea Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir este făcătoare de minuni și de grabnic ajutor la vreme de boală, necaz și deznădejde. Această rugăciune se rostește cu multă credință, smerenie și cu mintea eliberată de gânduri negre. Atunci când suntem împovărați de probleme și ispite, rugăciunea Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir are o putere tămăduitoare deosebită și un efect imediat. Citește-o zilnic pentru a avea parte de ocrotirea divină.

Rugăciunea Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir

La vremea de grea încercare trupească sau sufletească este bine să rostim o rugăciune vindecătoare și făcătoare de minuni. Una dintre cele mai puternice rugi este cea către Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir.

„Sfinte Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtor de Mir, ne rugăm ție în clipe de mare necaz pentru a ne apăra de primejdia care ne înconjoară. Așa cum Tu ai reușit să nu te închini la idoli și la dușmanii lui Hristos, tot așa ajută-ne să-i biruim pe toți dușmanii noștri știuți și neștiuți.  Sfinte Mare Mucenic, dă-ne putere și binecuvântează-ne să-i învingem pe cei care vor să ne aducă pagubă și să ne despartă de persoanele pe care le prețuim și le iubim. Așa cum L-ai ajutat pe Nestor să-l învingă pe crudul lie, cel care-i omora pe creștinii din Salonic , tot așa ajută-ne pe noi să scăpăm de dezbinarea, de ura și de răzbunarea celor care vor să surpe munca noastră și ajută-ne să scăpăm din cele mai cumplite primejdii. Roagă-l Tu pe bunul Dumnezeu să ne dăruiască nouă marea lui milă.”

De asemenea, pentru a avea parte de ajutorul tuturor forțelor cerești și liniște sufletească putem rosti o rugăciune tămăduitoare către Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir.

„O, răbdătorule de chinuri al lui Hristos, Izvorâtorule de mir, Sfinte Mare Mucenice Dimitrie, această a noastră rugăciune, ce aducem ţie acum cu umilinţă, primeşte-o, şi de bolile sufleteşti şi trupeşti şi de vrăjmaşii cei văzuţi şi nevăzuţi, cu rugăciunile tale cele bineprimite către Dumnezeu, ne păzeşte, că împreună cu tine în veacul ce va să fie, să cântăm Lui: Aliluia!”

Pe lângă rugăciunile către Sf. Dimitrie, putem rosti cât mai des cu putință și cea mai puternică rugăciune pentru sănătate. Mai mult, pentru a avea parte de liniște în casă și înțelegere cu cei dragi, dar și pentru întemeierea unei familii este bine să citim Acatistul Sf. Anton pentru căsătorie.

Cum să te rogi pentru îndepărtarea relelor și spor în toate

Rugăciunile către Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir au o putere vindecătoare deosebită și sunt de grabnic ajutor pentru cel greu încercat de probleme și suferințe. Pentru a fi ferit de ispite și rele lumești, dar și pentru a avea parte de binecuvântarea divină este bine să rostim cea mai puternică rugăciune către Sf. Dimitrie.

„Sfinte Dumitru, tu ai fost ales de Dumnezeu şi hărăzit să ocupi funcţia de proconsul, în timpul crudului persecutor al creştinismului, Maximilian; lucrul acesta ţi-a îngăduit să poţi vesti cu mai multă uşurinţă şi autoritate cuvântul mântuitor al sfintei Evanghelii. Tu nu te-ai lăsat impresionat nici de promisiunile tiranului, nici de ameninţările lui, ci ai renunţat la orice demnitate lumească pentru a câştiga fericirea veşnică. Împărţind toate bunurile tale celor săraci ai mers la închisoare cântând cel mai frumos imn de biruinţă al creştinilor: ‘Aleluia.’ Străpuns de sulițele ucigaşilor te-ai asemănat cu Mântuitorul tău răstignit pe cruce.

Te rog mijloceşte-mi şi mie harul să gust măcar în parte fericirea pe care o da trăirea sinceră a credinţei. Binecuvântează-mă şi pe mine, ca să mă pot împotrivi greutăţilor pe care le întâlnesc în strădania de a-mi apăra credinţa. Bunul Dumnezeu a răsplătit cucernicia şi dragostea cu care ai îndurat toate suferinţele săvârşind nenumărate minuni cu moaştele tale, care atunci când au fost găsite emanau un parfum plăcut mirositor. Dă-mi şi mie harul să fiu în viaţă o plăcută mireasmă a lui Cristos în mijlocul lumii stricate şi să duc pe cât mai mulţi pe drumul mântuirii prin pildă şi rugăciunea mea. Amin.”

Rugăciunea Sf. Dimitrie Izvorâtorul de Mir este făcătoare de minuni și de grabnic ajutor la vreme de boală, întristare și deznădejde. Această rugă se rostește cât mai des cu putință pentru a avea parte de spor în toate și de ajutor divin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *