Prima pagină » Stiri si curiozitati » Rugăciunea serii pentru liniște și armonie în familie. Iată ce trebuie să rostești înainte de culcare

Rugăciunea serii pentru liniște și armonie în familie. Iată ce trebuie să rostești înainte de culcare

16 feb. 2022, 12:59,
în Stiri si curiozitati

Atunci când ne întoarcem acasă după o zi grea de muncă, este bine să rostim rugăciunea serii pentru liniște și armonie în familie. O rugăciune spusă din inimă, cu multă smerenie și credință ne ajută să trecem mai ușor peste grijile zilnice și să mergem la odihnă cu sufletul împăcat și cu gândurile curate. Iată ce trebuie să rostești înainte de culcare.

Rugăciunea serii pentru liniște sufletească și armonie în familie

Una dintre cele mai puternice rugăciuni este rugăciunea serii. Aceasta se rostește în fiecare seară, înainte de culcare, pentru a ne elibera sufletul și mintea de poverile zilnice. Mai mult, rugăciunea ce se rostește seara îi adună pe toți cei din familie, având armonie și pace în casă.

Cel care rostește rugăciunea serii va avea parte de binecuvântarea divină și de liniște sufletească. Este binecunoscut faptul că rugăciunea este o hrană spirituală și are o forță tămăduitoare deosebită.

Pentru a avea parte de armonie în familie și a scăpa de povara gândurilor zilnice, preoții ne îndeamnă să rostim rugăciunea serii înainte de culcare.

,,Doamne, Dumnezeul nostru, în Care credem și al Cărui nume mai mult decât tot numele Îl chemăm, dă-ne no­uă ier­tare sufletului și trupului, celor ce mer­gem spre somn; pă­zeș­te-ne de toa­tă nălu­cirea și, fără întunecată dulceață, potolește pornirea pofte­lor, stinge aprinderea zbur­dării trupești și ne dă în curăție a viețui cu lu­cru­rile și cu­vin­tele, ca, dobândind viață cu fapte bu­ne, să nu cădem din bi­nele Tău cel fă­gă­duit, că binecuvântat ești în veci. Amin.”

Pe lângă rugăciunea serii, este bine să rostim zilnic și rugăciunea Sf. Stelian pentru ocrotirea copiilor și binecuvântarea familiei, dar și acatistul Sf. Gherasim pentru a scăpa de rele. Dacă trecem prin momente de grea încercare sufletească sau trupească, putem citi rugăciuni la diferite trebuințe sau o rugăciune cu efect imediat.

Cele mai puternice rugăciuni rostite înainte de culcare

Rugăciunile rostite seara, înainte de culcare, îl ajută pe cel credincios să se liniștească și să se bucure de darurile divinității. Tot mai multe persoane sunt copleșite de problemele zilnice, fie că este vorba de locul de muncă, de lupta cu o boală necruțătoare sau de momente tensionate în familie.

De aceea, rostirea unei rugăciuni tămăduitoare înainte de culcare este de grabnic ajutor pentru cel încercat de viață și cuprins de deznădejde.

,,Doamne, Dumnezeul nostru, orice am greșit în această zi cu cuvântul, cu fapta, și cu gândul, ca un bun și iubi­tor de oa­meni, iartă-mi. Somn cu pace și fără mâhnire dăruiește-mi. Pe îngerul Tău cel apără­tor trimite-l să mă aco­pere și să mă pă­zească de tot răul. Că Tu ești păzitorul su­fle­telor și al tru­purilor noastre și Ție slavă înăl­țăm, Ta­tălui și Fiului și Sfân­­tului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.”

O rugăciune puternică ce trebuie rostită seara este și cea către îngerul păzitor.

,,Îngerule al lui Hristos, păzitorul meu cel sfânt și acoperitorul sufle­tului și al tru­pului meu, iartă-mi toate câte am gre­­șit în ziua de astăzi, și de toată vi­clenia vrăjma­șului meu celui potri­v­nic mă izbăvește, ca să nu mânii cu niciun păcat pe Dumne­zeul meu; și te roagă pentru mine, păcă­tosul și ne­vred­­nicul rob, ca să mă arăți vred­nic bunătății și milei Preasfintei Trei­mi și Mai­cii Dom­­nului meu Iisus Hristos și tu­turor sfinților. Amin.”

Dacă suntem copleșiți de necazuri și lipsiți de speranță, putem citi și Acatistul Maicii Domnului Bucurie Neașteptată, dar și o rugăciune către Maica Domnului.

Pentru a avea parte de liniște în familie și a scăpa de gândurile rele, este bine să rostim înainte de culcare rugăciunea serii. Aceasta este tămăduitoare și îl ajută pe cel credincios să treacă mai ușor peste suferințele și grijile zilnice.


Schimbarea la Față, 2022: Ce înseamnă și de ce o sărbătorim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *