Prima pagină » Stiri si curiozitati » Rugăciunea serii. Ce rugăciuni sunt indicate să citim seara

Rugăciunea serii. Ce rugăciuni sunt indicate să citim seara

16 apr. 2024, 12:15,
în Stiri si curiozitati

Rugăciunea serii face parte din traiul de zi cu zi a multor creștini din întreaga lume. În continuare îți prezentăm câteva rugăciuni pe care să le rostești seara pentru a visa frumos și să îți meargă bine zilele următoare.

De ce este bine să citim rugăciunea serii

Rugăciunile de seară ocupă un loc important în tradiția creștină ortodoxă, fiind un moment esențial de conectare cu Dumnezeu și de recapitulare a zilei care tocmai s-a încheiat. Rolul cel mai important al rugăciunilor de seară este de a-ți liniști gândurile și să poți adormi bine. De asemenea, vă vor ajuta să primiți protecție și îndrumare pentru noaptea care urmează și pentru zilele viitoare.

Dacă ați avut o zi agitată, plină de evenimente solicitante este indicat să citiți rugăciunile de seară pentru că rostindu-le va dispărea treptat stresul, neliniștea și de asemenea toate lucrurile care v-au făcut să nu ai liniște întreaga zi vor dispărea. Mulțumiți-i Mântuitorului că ați reușit să treceți peste toate rostind în fiecare seară câte o rugăciune.

Există câteva rugăciuni esențiale de rostit seara și de asemenea și câțiva psalmi pe care trebuie să îi citiți pentru liniște. Cele mai alese ore pentru a citi rugăciuni sunt: ora 21, 23, 24 și ora două dimineața.

 Ce rugăciuni sunt indicate să fie citite seara

Preoții recomandă citirea rugăciunilor esențiale de seară pentru a vă întări legătura cu Dumnezeu și a vă pregăti pentru odihnă într-un mod spiritual. Puteți adapta și adăuga rugăciuni suplimentare în funcție de nevoile și situațiile voastre personale.

Cele mai indicate rugăciuni ce se pot rosti seara sunt: rugăciunea ”Tatăl Nostru”, rugăciunea cea mai cunoscută de pe planetă ce se rostește în toate tradițiile creștine. Este un element fundamental al rugăciunilor de seară. Rugăciunea Maicii Domnului, o rugăciune prin care îi cerem Maicii Domnului să ne ajute și să ne protejeze în toate împrejurările vieții.

Există și câțiva psalmi ce trebuie citiți numaidecât seara. Aceștia sunt psalmii 50, 142, 91 și exprimă pocăința, încrederea în Dumnezeu și speranța în ajutorul divin. Psalmul 50 este cea mai puternică rugăciune care se poate rosti în orice moment al vieții. Ea se citește seara pentru a ne apăra Dumnezeu de boală, poticnire, depresie sau orice nelinişte sufletească. Potrivit Bisericii, Psalmul 50 este recomandat să fie citit de şapte ori.  Psalmul 142 se citește pentru vindecarea rănilor sufletului și însănătoşirea celor bolnavi. Mai mult decât atât, citirea Psalmului 142 îl ajută pe cel bolnav să se recupereze, iar pe cel sănătos să nu fie atins de boală. Psalmul 91 se citește seara pentru a fi izbăviți de necazuri și a trece foarte ușor peste diverse probleme apărute în viața noastră.

Biserica mai recomandă ca rugăciunea serii să fie citită în liniște, fără a ne lăsa distrași de diferite lucruri și să stăm cu mintea și sufletul doar la rugăciune pentru a primi harul lui Dumnezeu cel mai puternic și a ne fi iertate păcatele făcute de-a lungul zilei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *