Prima pagină » Informații utile » Rugăciunea Potirul Nesecat, pentru izbrăvirea de patima alcoolului!

Rugăciunea Potirul Nesecat, pentru izbrăvirea de patima alcoolului!

01 sept. 2024, 12:55,
în Informații utile

Rugăciunea Potirul Nesecat este o rugare importantă în credința creștină ortodoxă, dedicată Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul. Aceasta este recitată cu smerenie și credință pentru a obține ajutor spiritual și binecuvântare în diverse situații dificile sau pentru a îndeplini dorințele noastre.

Rugăciunea Potirul Nesecat este structurată în 24 de stihuri, fiecare având o semnificație și o putere aparte. În această rugă se aduc mulțumiri Sfântului Nectarie pentru minunile și ajutorul său neîncetat în viețile credincioșilor.

Rugăciunea de la icoana Potirul Nesecat

Această rugăciune este de ajutor pentru cei care vor să scape de patima băuturii. Rugăciunea este și mai puternică dacă se face înaintea icoanei Maicii Domnului Potirul Nesecat.
Această icoană este una specială deoarece este văzută ca fiind ajutătoare pentru cei care au căzut în patima alcoolului, a băuturii. Toate icoanele Maicii Domnului sunt ajutătoare în diferite trebuințe, dar aceasta este unică.

Icoana Potirul Nesecat se află într-o mănăstire de călugări, la Biserica Acoperământul Maicii Domnului din Mănăstirea Serpuhov din Vasotk, Rusia. La Sfânta Icoană ard candele zi și noapte și se fac rugăciuni pentru cei care sunt în patima băuturii și nu numai.

În fiecare duminică, la Mănăstire se citește rugăciunea și Acatistul Potirul Nesecat, în fața icoanei, pentru cei suferinzi de patima beției. În mănăstirea unde se află icoana se săvârșesc zilnic slujbe de sfințirea apei și se înaltă rugăciuni pentru toți cei ce pătimesc, cerând ajutor de la Împărăteasa Cerului, înaintea Sfintei sale icoane.

Nenumărați pelerini vin la sfântă mânăstire, cerând vindecare pentru soți, frați, surori și tot sufletul ce suferă de pătimi trupești și sufletești. Cea mai solemnă slujbă înaintea icoanei Maicii Domnului se săvârșește în ziua de 18 mai, ziua hramului icoanei.

Cine este Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul

În fiecare an, pe 9 noiembrie, creștinii îl sărbătoresc pe Sfântul Nectarie Taumaturgul. Acest sfând s-a născut pe 1 octombrie 1846, în Silivria, un orășel situat în provincia Tracia din nordul Greciei. La botez a primit numele de Anastasie.

Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul a fost un sfânt ortodox grec, care a trăit în secolul al XX-lea. El este cunoscut pentru puterea de a face minuni și de a vindeca bolile, fiind considerat unul dintre cei mai iubiți sfinți ai Bisericii Ortodoxe la care nenumărați credincioși se roagă atât dimineața, cât și noaptea.

Din cauza unor slujitori ai Bisericii din Alexandria, care l-au acuzat pe Nectarie că ar vrea să ia locul patriarhului, este trimis în anul 1890 în Grecia. Patriarhul Sofronie va da o ordonanță, prin care îi retrage cinstea arhierească. În Grecia, ajunge director al Seminarului Teologic Ortodox Rizarios.

Renunță la funcția de conducător al Seminarului Teologic și întemeiază Mănăstirea Sfânta Treime din insula Eghina, unde rămâne până la sfârșitul vieții. Trece la cele veșnice pe 8 noiembrie 1920, după ce a îndurat timp de un an și jumătate chinurile cancerului. Deși moare din cauza cancerului, el este grabnic vindecător de cancer și de alte boli grave.

Printr-o întâmplare minunată, trupul său este descoperit neputrezit și izvoând mir. La 3 septembrie 1953, sfintele sale moaște au fost scoase din mormânt și așezate în biserica mănăstirii din Eghina, pentru cinstire și binecuvântare. Canonizarea sa a avut loc în 1961, cu zi de prăznuire pe 9 noiembrie, rugăciunea Potirul Nesecat putând fi adresată către acesta pentru diverse situații, cum ar fi în timp de boală, în cazul problemelor financiare sau necaz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
31 august 2024
31 august 2024