Prima pagină » Stiri si curiozitati » Rugăciunea pentru soțul adormit: Cele mai frumoase rugăciuni pentru decesul celei mai iubite persoane 

Rugăciunea pentru soțul adormit: Cele mai frumoase rugăciuni pentru decesul celei mai iubite persoane 

03 mai 2024, 16:53,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Sufletul este nepieritor, iar această credință ne dă îndrăzneala să spunem rugăciuni pentru soțul sau soția adormit(e), care nu se mai regăsesc printre noi. 

Suferința profundă și chinul care răzbate atunci când cineva precum soțul sau soția noastră se ridică la ceruri este una dintre cele mai chinuitoare și dureroase momente pe care le putem trăi. Rugăciunile pentru soțul adormit ne ajută să găsim liniștea și să acceptăm suferința prin care inevitabil trebuie să trecem. 

Rugăciunea pentru soțul adormit 

Când viața cuiva drag se sfârșește, persoanele care rămân aici pe pământ se roagă pentru iertarea păcatelor. Aceasta este cea mai mare binefacere pe care o putem oferi celor care nu se mai află printre noi, ci în Împărăția veșnică a lui Dumnezeu. 

„Pomenește, Doamne, pe cei care în nădejdea învierii și a vieții celei ce va să fie au adormit, părinți și frați ai noștri și pe toți cei care întru dreapta credință s-au săvârșit, și iartă-le lor toate greșelile pe care cu cuvântul sau cu fapta sau cu gândul le-au săvârșit, și-i așază pe ei, Doamne, în locuri luminoase, în locuri de verdeață, în locuri de odihnă, de unde au fugit toată durerea, întristarea și suspinul, și unde cercetarea Feței Tale veselește pe toți sfinții Tăi din veac. 

Dăruiește-le lor și nouă Împărăția Ta și împărtășirea bunătăților Tale celor negrăite și veșnice și desfătarea vieții Tale celei nesfârșite și fericite. 

Că Tu ești învierea și odihna adormiților robilor Tăi, Hristoase, Dumnezeul nostru, și Ție slavă înălțăm, împreună cu Cel fără de început al Tău Părinte și Preasfântului și Bunului și de viață făcătorului Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin. 

Cu sfinții odihnește, Hristoase, sufletele adormiților robilor Tăi, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viață fără de sfârșit!” 

Rugăciunea pentru cei adormiți 

Să nu uităm ce este mai important, nu această viață trecătoare, ci viața eternă. De aceea, este important să rostim întotdeauna rugăciuni pentru cei adormiți, pentru că astfel le putem arăta că încă îi ținem aproape și că îi iubim și după moarte. Este important să ne rugăm pentru iertarea păcatelor lor și pentru curățirea sufletelor lor. 

Stăpâne, Doamne, cel Preacurat și Ziditor al întregii făpturi, Care pentru iubirea Ta de oameni ai prefăcut coasta strămoșului Adam întru femeie și i-ai binecuvântat și ai zis: „Creșteți și vă înmulțiți și stăpâniți pământul”, și pe amândoi i-ai arătat un trup, iar cei pe care i-a însoțit Dumnezeu omul să nu-i despartă, caută din cer, Preabunule Părinte, și vezi jalea și durerea ce au năpădit inima și sufletul meu, care se vede astăzi despărțit de ființa pe care Tu, Doamne, mi-ai dat-o să-mi fie soț (soție) și sprijin în această viață. Îndură-Te de mine, Mult-Milostive Doamne, în acest ceas greu pentru sufletul meu! Tu, Doamne Iisuse Hristoase, Mângâietorul celor întristați, Care ai fost vestit de proorocul Isaia că vei veni să tămăduiești pe cei cu inima zdrobită, fii mie Mângâietor și ascultă glasul meu, care-l înalț către Tine, rugându-Te să-i ierți, Preabunule Împărate, greșelile oricâte va fi săvârșit în această viață soțul meu (soția mea): fie cu fapta, fie cu cuvântul, fie cu gândul, cu știință sau fără de știință. 

Așa, Doamne, primește sufletul robului Tău (roabei Tale) în locașul sfinților Tăi, în Împărăția Ta cea veșnică, spre care se nevoiește sufletul meu și întru care nădăjduiește a se învrednici la vremea când vei chema și duhul meu la Tine, pentru ca acolo sufletele noastre, întâlnindu-se și aflându-se împreună, să laude și să preamărească Sfântul Tău nume: al Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin. 

Rugăciunea pentru soțul adormit trebuie să fie rostită în momentele de cumpănă, atunci când el nu mai este printre noi, ci în Împărăția cerurilor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *