Prima pagină » Stiri si curiozitati » Rugăciunea lui Iisus, o rugăciune dintr-un singur gând care te protejează de rele

Rugăciunea lui Iisus, o rugăciune dintr-un singur gând care te protejează de rele

25 apr. 2024, 09:37,
în Stiri si curiozitati

Rugăciunea lui Iisus, cunoscută și sub numele de rugăciunea sufletului, poate părea extrem de simplă, dar este dificilă pentru că trebuie spusă din toată inima pentru a putea unifica mintea cu trupul.

Scopul rugăciunii lui Iisus este de a face omul capabil să realizeze că trăiește în prezența Dumnezeului Cel Viu. Dacă ne dăm seama de acest lucru abia atunci ne putem curăța de păcate și să ne simțim în viață. Această rugăciune vindecă mintea și inima omului.

Rugăciunea lui Iisus Hristos

„Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul!”

Astfel este spusă rugăciunea, chiar dacă pare foarte simplă și fără prea mult spectacol, aceasta trebuie să răsune tot timpul ca un monolog intern pentru a conecta capul și inima, sufletul și trupul, dar și gândul și viziunea. Majoritatea dintre noi trăim cu mintea despărțită de suflet, mintea fiind tot timpul bezmetică și în căutare de păcat, de aceea nu suntem niciodată în pace. Chemarea Numelui Divin este un remediu împotriva acestei împărțiri a ființei și acestei agitații mentale. Este o știință pe care trebuie să ne-o aducem mai aproape de suflet și să o ținem minte toată viața noastră. Să ne alăturăm Numelui lui Hristos și să-l preaslăvim tot timpul în sufletele noastre. Acesta este un act de curaj, dar și de iubire față de Iisus, făcându-l astfel să rezoneze tot timpul în sufletele noastre. Această rugăciune este spusă tot timpul de călugări, de când se trezesc până când se culcă, astfel ei fiind tot timpul cu Dumnezeu în inimă și gândind doar conform voinței Sale.

Spune și tu această rugăciune cu orice ocazie, fie că te simți neliniștit sau stresat, dar și în momentele de bucurie sau tristețe. Astfel o să-l ai tot timpul pe Iisus Hristos în inima ta și aproape de tine.

 Acatistul lui Iisus Hristos

De asemenea, dacă vrei să te apropii și mai tare de iubirea lui Iisus Hristos, poți citi Acatistul lui Iisus Hristos în fiecare dimineață sau seară pentru a putea să te cureți și să te îndrepți de păcate.

Apărătorule cel mai mare și Doamne, Biruitorul iadului, izbăvindu-ne de moartea cea veșnică, cele de laudă aducem Ție noi, robii Tăi și zidirea Ta. Ci, ca Unul ce ai îndurări nenumărate, de toate nevoile ne izbăvește pe noi, care-Ți cântăm: Iisuse, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne!

Icos 1:

Făcătorule al îngerilor și Doamne al puterilor, deschide-mi mie, nepriceputului, mintea și limba, spre lauda preacuratului Tău nume, precum ai deschis auzul și limba celui surd și gângav de demult, ca să grăiesc și eu acestea:

Iisuse preaminunate, mirarea îngerilor;

Iisuse preaputernice, izbăvirea strămoșilor;

Iisuse preadulce, slava patriarhilor;

Iisuse preaslăvite, tăria ocârmuitorilor;

Iisuse preaiubite, plinirea prorocilor;

Iisuse preaminunate, întărirea mucenicilor;

Iisuse prealine, bucuria călugărilor;

Iisuse preamilostive, dulceața preoților;

Iisuse preaîndurate, înfrânarea pustnicilor;

Iisuse preadulce, bucuria cuvioșilor;

Iisuse preacurate, mintea cea întreagă a celor curați cu fecioria;

Iisuse cel mai înainte de veci, mântuirea păcătoșilor;

Iisuse, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă!

Condac 2:

Văzând, Doamne, pe văduva care plângea foarte mult și, precum atunci, milostivindu-Te, ai înviat pe fiul ei pe care îl ducea să-l îngroape, așa înviază și sufletul meu cel omorât cu păcatele, Iubitorule de oameni, și Te milostivește spre mine, care-ți cânt: Aliluia!

Rugăciunea lui Iisus, sau rugăciunea inimii, este o rugăciune de doar 11 cuvinte care te va proteja de a intra în păcat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *