Prima pagină » Stiri si curiozitati » Rugăciunea de seară a lui Arsenie Boca: Cum se închina marele Sfânt al Ardealului

Rugăciunea de seară a lui Arsenie Boca: Cum se închina marele Sfânt al Ardealului

24 sept. 2021, 14:47,
în Stiri si curiozitati

Pentru fiecare bun creștin, rugăciunea este una dintre cele mai simple căi prin care poate aduce pacea interioară în sufletul și a celor apropiați. Una dintre cele mai puternice rugăciuni ce poate fi rostită de fiecare creștin este rugăciunea de seară a lui Arsenie Boca.

Doar prin rugăciune, fiecare creștin poate mulțumi Lui Dumnzeu pentru darurile primite în ziua respetivă. Pentru Dumnezeu nu contează dacă rugăciunea pe care o rostești este una lungă sau scurtă. Improtant este ca cee ce spui să vină din suflet și să fie rostită cu multă credință.

Arsenie Boca

Arsenie Boca, cel mai mare duhovnic român al secolului XX

Arsenie Boca este considerat de către marea majoritate a creștinilor ortodocși de la noi ca fiind drept cel mai mare duhovnic român al secolului XX.

La mormântul părintelui Arsenie Boca, de la Mănăstirera Proslop, se perindă zilnic sute de credincioși din dorința de a cere ajutorul marelui duhovnic.

În timpul vieții sale, părintele Arsenia Boca i-a îndemnat mereu pe oameni să se roage. Fie că i-a sfătuit să meargă la biserică, fie că le-a spus să se roage în casele lor. Părintele Arsenie Boca, supranumit de mulți Sfântul Ardealului, a lăsat credincioșilor mai multe sfaturi importante în legătură cu rugăciunea și cu modul în care aceasta trebuie rostită.

Arsenie Boca

Cu mse rostește Rugăciunea de seară a lui Arsenie Boca

Rugăciunile părintelui Arsenie Boca sunt considerate făcătoare de minuni și foarte mulți dintre credincioși le rostesc atât seara, cât și dimineața.

Rugăciunile părintelui Arsenie Boca sunt foarte cunoscute, cea mai puternică rugăciune a duhovnicului fiind rostită cu mare credință, atât seara, cât și dimineața.

Rugăciunea de seară lui Arsenie Boca este una extrem de puternică deoarece era rostită în fiecare seară chiar de cuviosul părinte, iar aceasta aduce alinare și liniște oricărui creștin credincios dacă este spusă cu convingere și cu gândul numai la izbăvirea de cel rău, sub orice formă a sa:

Arsenie Boca

„Dumnezeule veșnice și Împărate a toată făptură,

Cel ce m-ai învrednicit a ajunge până în acest ceas, iartă-mi păcatele ce am făcut în această zi. Cu lucrul, cu cuvântul, cu gândirea, și curățește,

Doamne, smeritul meu suflet, de toată întinăciunea trupului și a sufletului.

Și-mi da, Doamne, în această noapte, a trece somnul în pace, că sculându-mă din ticălosul meu așternut, bine să plac Preasfantului Tău nume, în toate zilele vieții mele. Și-mi ajută cu Harul Tău să calc pe vrăjmașii cei ce se luptă cu mine, pe cei trupești și pe cei fără de trup.

Izbăvește-mă Doamne de gândurile cele deșarte, care mă întinează și de poftele cele rele. Că a Ta este Împărăția, Puterea și Slavă, a Tatălui și a Fiului și a Sfântului Duh. Acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.“

Arsenie Boca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *