Prima pagină » Stiri si curiozitati » Rugăciunea de duminică seara. Rostește-o la fiecare sfârșit de săptămână pentru a avea parte de ocrotirea divină

Rugăciunea de duminică seara. Rostește-o la fiecare sfârșit de săptămână pentru a avea parte de ocrotirea divină

30 mai 2023, 12:52,
în Stiri si curiozitati

La vreme de necaz și grea încercare trupească sau sufletească este bine să rostim rugăciunea de duminică seara. Această rugă este făcătoare de minuni și de grabnic ajutor pentru cel care o citește cu multă credință și smerenie. Rostește-o la fiecare sfârșit de săptămână pentru a avea parte de ocrotirea divină.

Rugăciunea de duminică seara

Este binecunoscut faptul că rugăciunea este o cale de comunicare și comuniune cu divinitatea. Rugăciunile rostite în cele mai grele momente ale vieții noastre sunt de grabnic ajutor și au un efect tămăduitor. Pentru a avea parte de binecuvântarea divină, de sănătate, spor în casă și armonie în familie, este bine să rostim la sfârșit de săptămână rugăciunea de dumincă seara. Aceasta are o putere vindecătoare deosebită și îl ajută pe cel copleșit de probleme să își păstreze credința statornică.

,,De vreme ce ziua Duminicii îmi aduce aminte de Atotputernicia Ta, Stăpâne, cu care ai zidit lumea și ai răscumpărat pe om, pentru aceasta iubitorule de oameni, Doamne, mă închin Ție și-Ți mulțumesc foarte pentru darurile cele mari, ce ai făcut la toate zidirile Tale. Cu adevărat se bucură și se veselește inima mea când stau și cuget că numai Tu singur ești Dumnezeu, Sfânt, Înțelept, Milostiv, Purtător de grijă, Bun, Puternic, Necuprins, și în scurte cuvinte, vreo bunătate și vreo mărire nu-Ți lipsește.

Mă bucur că Tu ești un Dumnezeu în trei Fețe: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt. Să se tulbure, Domnul meu, toți cei ce se închină altor dumnezei: că nu este alt Dumnezeu afară de Tine. Pentru aceasta fă să sporească creștinii la orice mărire și bunătate, de vreme ce ei numai pe Tine Te cunosc Dumnezeu adevărat și Te mărturisesc și Ți se închină și-Ți slujesc pururea cu toată inima și cu toată puterea. O, Părinte Sfinte, miluiește-mă! O, binecuvântate Fiule al lui Dumnezeu, mântuiește-ne de iad! O, Duhule Sfinte, dă-ne nouă darul Tău și acoperământul Tău!

Așa, Doamne și Ziditorul meu, ascultă rugăciunile și cererile sufletului meu cel păcătos și dă-mi mie, smeritului și nevrednicului, darul Tău, ca să cinstesc astăzi această Duminică după porunca Ta și după porunca Bisericii Tale și Maicii noastre. Dăruiește-mi pocăință adevărată, ca să-mi plâng păcatele ce am făcut împotriva Împărăției Tale și împotriva sufletului meu și a aproapelui meu. Te rog, Mult Milostive Doamne, să uiți de astăzi înainte greșelile mele cele multe.

După mulțimea milelor Tale, mulțumesc din toată inima mea pentru atâtea bunătăți ce-mi trimiți în toate zilele și mai vârtos pentru înnoirea sufletului meu, pentru răbdarea Ta cea mare, că nu m-ai pedepsit după mulțimea păcatelor mele, ci mă îngăduiești și-mi aștepți pocăința, ca un Iertător Bun și Milostiv. Și încă mă rog, Doamne Iisuse Hristoase, să-mi dai dar să petrec bine și creștinește întru această săptămână fără a-Ți greși, cu gândul, cu voința, cu cuvântul, cu fapta, întru mărirea și cinstea Bunei Vestiri a Sfintei Maicii Tale și a Învierii Tale celei de a treia zi și a venirii Duhului Tău celui Sfânt asupra Apostolilor.

Îndeosebi mă rog pentru ajutorul Tău, Prea Bunule Stapâne, ca să mă cunosc pe mine, să mă căiesc de pacatele mele și să mă îndreptez cu mărturisirea, iar în ora morții să fiu aflat pregătit, cuminecat și cu inima curată și să fiu aflat demn de Împărăția Ta cea veșnică. Amin.”

Cum să te rogi pentru îndepărtarea tuturor relelor

Atunci când suntem copleșiți de necazuri, ispite, boli și neliniști sau gânduri negre, este bine să rostim o rugăciune pentru ajutor imediat. Pe lângă acatistele făcătoare de minuni, rugăciunile rostite zilnic sau cele ce se spun la sfârșit de săptămână sunt tămăduitoare și îl ajută pe credincios să treacă mai ușor peste suferințe.

Pentru iertarea păcatelor, îndepărtarea relelor și vindecarea de boli trupești sau sufletești putem rosti cât mai des cu putință cea mai puternică rugăciune pentru ușurarea sufletului la întristări, spaimă și gânduri urâte.

,,Dumnezeule, întru numele Tău mântuieşte-mă şi întru puterea Ta mă judecă. Dumnezeule, ascultă ru­gă­ciu­nea mea, pleacă urechea Ta la graiurile gurii mele. Ia aminte spre mine şi mă ascultă, că m-am mâhnit întru îngrijorarea mea şi m-am abătut. Inima mea s-a tulburat întru mine şi frica morţii a căzut asupra mea. Temere şi cutremur au venit peste mine şi întunericul m-a acoperit.

Doamne, Dumnezeul mântuirii mele, ziua am strigat şi noaptea înaintea Ta. Să ajungă până la Tine rugă­ciu­nea mea, că s-a umplut de rele sufletul meu şi viaţa mea de iad s-a apropiat! Miluieşte-mă, Doamne, că ne­pu­tincios sunt! Vindecă-mă, că s-a tulburat foarte su­fle­tul meu. Ostenit-am întru suspinarea mea. În toate nop­ţile îmi stropesc patul cu lacrimile mele şi în ele îmi scald aşternutul. Pentru ce eşti mâhnit, suflete al meu, şi pentru ce mă tulburi? Nădăjduieşte spre Dumnezeu şi mă voi mărturisi Lui, mântuirea feţei mele şi Dumnezeul meu. Amin.”

Rugăciunea de duminică seara este făcătoare de minuni și de grabnic ajutor pentru cel greu încercat de probleme și copleșit de suferințe. Această rugă se spune la fiecare sfârșit de săptămână pentru a avea parte de ocrotirea divină și de ajutorul tuturor forțelor cerești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`