Prima pagină » Stiri si curiozitati » Rugăciunea de duminică ce te scapă de orice rău. Rostește-o pentru a avea parte de binecuvântarea divină

Rugăciunea de duminică ce te scapă de orice rău. Rostește-o pentru a avea parte de binecuvântarea divină

10 iun. 2022, 12:07,
în Stiri si curiozitati

La sfârșit de săptămână este bine să citim rugăciunea de duminică ce te scapă de orice rău. Aceasta are o putere tămăduitoare deosebită și este făcătoare de minuni pentru cel care o spune cu multă credință și smerenie. Rostește-o pentru a avea parte de binecuvântarea divină.

Rugăciunea de duminică ce te scapă de orice rău lumesc

La vreme de necaz și suferință este bine să rostim rugăciunea de duminică ce te scapă de orice rău lumesc. Aceasta se spune la sfârșitul fiecărei săptămâni pentru a avea parte de ajutorul tuturor forțelor cerești și de ocrotirea divină.

„Doamne, aşa precum arde lumânarea mea de repede, luată din sfânta biserică, tot aşa să-mi ajute Dumnezeu, Maica Precista şi toţi sfinţii, ca să piară tot atât de repede toate făcăturile, spurcăciunile, toate relele şi patimile, blestemele şi lucrurile diavoleşti, farmecele, descântecele, meşteşugurile şi uneltele diavoleşti de la locul unde stau, de la casa mea, din familia mea, de la cei bântuiţi de patimi (băutură, cafea, tutun, curvie, jocuri de noroc, neascultare şi nesupunere, înjurăturile de cele sfinte), din capul meu, din trupul meu, din sufletul meu, din familia mea.

Doamne, ajută-mă să-mi recapăt sănătatea, liniştea, sporul şi prosperitatea casei, a serviciului, a locului unde lucrez, să fiu binevazut, să am spor în casă, în vite, în păsări, să fiu ferit de accidente şi de relele întâmplări, eu şi Casa mea, familia şi colaboratorii de la muncă. Doamne, să se depărteze vrăjmaşii şi să se îmblânzească, să am soarta bună de la Dumnezeu, să mi se dezlege cununiile şi făcăturile, să fiu ferit de argintul viu şi lucrurile vrăjitoreşti să nu aibă putere asupra mea. Doamne, fereşte casa mea de ură şi invidie, de certuri, de bătăi, de boli molipsitoare, de beţii, de anturaj prost.

Doamne, fereşte familia mea şi sufletele noastre de toate încercările şi răutăţile şi dă-ne, Doamne, sănătate, împliniri, realizări şi viaţa fără de primejdii. Doamne, întăreşte-mă şi păstrează-mi credinţa strămoşilor, credinţa creştinilor. Doamne, ocroteşte pe părinţii mei, pe fraţii mei, pe surorile mele (se spun numele lor) şi dezleagă blestemele viilor şi morţilor căzute asupra noastră. Şi luminează mintea şi soarta copiilor noştri, dă-le spor la învăţătura şi reuşita în viaţă.

Doamne, dă-ne pâinea cea de toate zilele şi liniştea ta cea sfântă! Doamne, să se împlinească toate rugăciunile noastre! Doamne, ajută-ne! Doamne, iartă-ne! Doamne, miluieste-ne! Doamne, fie-Ţi milă de noi! Doamne al puterilor, fii cu noi! Amin!”

De grabnic ajutor în cele mai grele momente, atunci când suntem copleșiți de deznădejde și împovărați de griji, este și rugăciunea la aprinderea candelei. Aceasta este vindecătoare și îl ajută pe cel aflat în suferință să treacă mai ușor peste probleme și să își păstreze credința statornică.

Ce să rostești pentru a avea parte de ocrotirea divină

Atunci când ne confruntăm cu boli trupești sau suferințe și dureri sufletești putem citi o rugăciune puternică pentru sănătate și liniște sufletească. Aceasta este tămăduitoare și cu efect imediat pentru cel greu încercat de soartă.

,,Doamne, către Tine îmi deschid sufletul, în Tine am nădejde și credință și cu a Ta putere ma întăresc în fața necazurilor vieții.

Căile Tale, Doamne, arată-mi și cărările Tale ma învață. Binecuvântarea Ta, care Cuvântul ai zidit în lume, să fie pururea cu mine și familia mea.

Doamne, nori grei de suferință s-au abătut asupra capului meu, dă-mi mila Ta și iartă Doamne, păcatele mele, căci multe sunt. Ridică Doamne piatra grea ce îmi zdrobește umerii și lasă Lumina Sfântă să ne încălzească sufletele, mie și familiei mele. Alungă Doamne toate nenorocirile și dă-ne în schimbul lor Iubirea Ta eternă. Vindecă Doamne suferințele mele și ale familiei mele.

La Tine, Preabunule Doamne, alerg și mă rog: vino grabnic și mă mântuie cu puterea Ta, cu mila Ta și ne apără Doamne, pe mine și familia mea, de cel rău, de vrăjmași și de boli. Mărire Tatălui și Fiului și Sfântului Duh și acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.”

În momentele de deznădejde și disperare putem citi și Acatistul Sf. Ecaterina pentru luminarea minții și liniște sufletească.

Pentru a avea parte de ocrotirea divină și a scăpa de necazuri este bine să rostim la sfârșitul săptămânii rugăciunea de duminică ce te scapă de orice rău. Această rugă este făcătoare de minuni și de grabnic ajutor în cele mai grele momente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`