Prima pagină » Stiri si curiozitati »  Rugăciunea de Aur de la miezul nopții, spune-o în fiecare noapte timp de o săptămână pentru ajutor în toate

 Rugăciunea de Aur de la miezul nopții, spune-o în fiecare noapte timp de o săptămână pentru ajutor în toate

05 iun. 2024, 15:30,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Această rugăciune, Rugăciunea de Aur de la miezul nopții, este o rugăciune din vremuri străvechi ce trebuie spusă fix la schimbarea dintre zile. Află în rândurile următoare care este aceasta și cum trebuie spusă.

Aceasta este de multe ori spusă la miezul nopții pentru că este deosebit de eficientă în a te ajuta cu dificultățile majore, suferința și provocările complexe de zi cu zi. Este important ca rugăciunea de aur de la miezul nopții să fie spusă cu mare smerenie și cu inima, dar și sufletul, îndreptat spre Dumnezeu.

De ce este bine să ne rugăm

În societatea contemporană, oamenii sunt tot mai absorbiți de numeroase activități, uitând adesea de importanța rugăciunii. În fața dificultăților, tentațiilor, necazurilor sau bolilor, rugăciunea nu mai este prima soluție la care recurg. Este desigur absolut important ca mai întâi să ne rezolvăm problemele, mai ales cele medicale, și să nu ne bazăm doar pe rugăciune pentru a ne îndrepta. Cu toate acestea, este important să avem lângă noi cuvântul lui Dumnezeu, mai ales în perioadele cele mai puțin plăcute din viața noastră.

Oamenii de afaceri se trezesc devreme, grăbindu-se să-și conducă afacerile, înfruntând concurența și căutând profituri. În același timp, cumpărătorii se preocupă de găsirea celor mai bune oferte, ignorând necesitatea de a începe ziua cu rugăciune, prioritizând dorința de câștig material. Această neglijență nu afectează doar oamenii de afaceri, ci și pe fiecare dintre noi, fiecare alergând după lucruri deșarte care ne aduc doar câștig material, lăsând problemele sufletești pe mai târziu. Cu toții își pun încrederea în propriile forțe, uitând de importanța rugăciunii și de recunoștința față de Dumnezeu, care le-a oferit abilitățile necesare pentru a-și îndeplini activitățile zilnice.

Astfel, preocuparea excesivă pentru aspectele lumești și materiale îi face pe oameni să neglijeze cele cerești și divine. Aceasta este cauza pentru care viețile lor sunt adesea dominate de păcat și de „afacerile lumești”. Lăcomia pătrunde rapid în sufletul omului prin aceste activități materiale. Sfântul Apostol Pavel avertizează în Epistola către Coloseni: „Drept aceea, omorâţi mădularele voastre, cele pământești: desfrânarea, necurăția, patima, pofta rea și lăcomia, care este închinare la idoli” (Coloseni 3, 5).

Rugăciunea ar trebui să fie o prioritate în viața de zi cu zi, aducând pace și echilibru în sufletele noastre. Este un memento constant al conexiunii noastre cu divinitatea și o modalitate de a recunoaște și a mulțumi pentru darurile și abilitățile primite de la Dumnezeu.

Rugăciunea de aur de la miezul nopții

Aceasta este rugăciunea de aur ce trebuie spusă fix la miezul nopții. Înainte de a începe, să nu uiți să spui de trei ori: „În miezul nopții m-am sculat să mă mărturisesc Ție spre judecățile dreptății Tale”

„La miezul nopţii trezeşte-te şi laudă pe Domnul Dumnezeul tău. În ceasul acesta a înviat Domnul nostru şi a lăudat pe Tatăl, drept aceea şi nouă ni s-a poruncit a lăuda pe Domnul la această vreme. După ce te scoli, mai întâi spune stihul acesta: „În miezul nopţii m-am sculat să mă mărturisesc Ţie spre judecăţile dreptăţii Tale” (Ps. 118, 61); după aceea, tăcând puţin, spune psalmul 50 întreg, până la capăt. Psalmi să citeşti atâţia câţi poţi citi stând în picioare. După fiecare psalm fă rugăciune de taină şi metanie, mărturisind Domnului cu lacrimi păcatele tale şi rugându-L să ţi le lase; iar după fiecare trei psalmi să spui: „Aliluia”.Dacă sunt cu tine şi alte fecioare, să cânte şi ele, şi una după alta săvârşiţi rugăciunea. Spre dimineaţă să citeşti psalmul: Dumnezeule, Dumnezeul meu, către Tine mânec, însetat-a de Tine sufletul meu (Ps. 62, 1-2), iar în zori: Binecuvântaţi, toate lucrurile Domnului, pe Domnul (Cântarea celor trei tineri, 34), şi: Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu şi pe pământ pace, întru oameni bunăvoire! Lâudâmu-Te, bine Te cuvântăm, ne închinăm Ţie… şi celelalte” sursa doxologia

Este important ca rugăciunea de aur de la miezul nopții să fie spusă cu mare smerenie și cu inima, dar și sufletul, îndreptat spre Dumnezeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
05 iulie 2024
05 iulie 2024