Prima pagină » Stiri si curiozitati » Rugăciunea celor 3 marți către Sf. Anton. Când și cum se rostește pentru îndeplinirea tuturor dorințelor

Rugăciunea celor 3 marți către Sf. Anton. Când și cum se rostește pentru îndeplinirea tuturor dorințelor

17 ian. 2023, 10:31,
în Stiri si curiozitati

Rugăciunea celor 3 marți către Sf. Anton are o putere deosebită și este făcătoare de minuni pentru cel care se roagă cu multă credință și smerenie. Rugăciunea către Sfântul Anton se spune după o rânduială anume la vreme de grea încercare trupească sau sufletească. Iată când și cum se rostește pentru îndeplinirea dorințelor.

Rugăciunea celor 3 marți către Sf. Anton

Atunci când suntem copleșiți de griji, necazuri și suferințe trupești sau sufletești, este bine să rostim rugăciunea celor 3 marți către Sf. Anton. În cele 3 zile se spun 3 rugăciuni diferite către acest sfânt protector ce ne va ajuta să ne îndeplinim cele mai mari dorințe și să avem parte de binecuvântarea divină. Astfel, se rostește rugăciunea primei marți cu mintea eliberată de gânduri negre și suferințe pentru alungarea relelor, spor în toate și liniște interioară.

,,Mărite Sfinte Antoane, multe minuni şi haruri ai împărţit celor ce aleargă cu credinţă vie la tine, la şirul acesta neîntrerupt, mai adaugă încă unul şi pentru mine. Dă-mi harul unei credinţe vii, al unei nădejdi neclintite şi al unei iubiri aprinse către Dumnezeu, ca să mă feresc pururea de moartea păcatului şi să-mi păstrez pururea viaţa binecuvântată a harului aici pe pământ, ca să ajung la viaţa cea nesfârşită în cer.”

În următoarea săptămână se rostește rugăciunea celei de-a doua marți pentru alungarea ispitelor, iertarea păcatelor și înțelegere cu cei dragi.

,,Mărite Sfinte Antoane, greşelile mele sunt multe şi fără număr. Am rătăcit mult de la calea cea dreaptă. Am supărat pe Dumnezeu şi pe aproapele meu. Sfinte Antoane, tu eşți curăţitorul tuturor greşelilor, împrăştie te rog cu lumina dumnezeiască ce ai primit-o de la Pruncuşorul Iisus, împrăştie din mine şi din jurul meu negura tuturor greşelilor împotriva credinţei mele şi călăuzeşte-mă pe calea desăvârşirii creştineşti, ca să văd prin Tine lumina cea neapropiată.”

Rugăciunea celei de-a treia marți se spune pentru luminarea minții, vindecarea de boli, ajutor divin și îndeplinirea dorințelor noastre.

,,Mărite Sfinte Antoane, orbirea minţii şi învârtoşarea inimii sunt cele mai mari nenorociri pentru un suflet şi mă ţin legat de păcat aşa de tare, încât mă fac să uit de făgăduinţele făcute la mărturisire, de a mă lepăda de păcat şi a fugi de prilejurile rele, spre a dobândi iertare. Tu eşti flacăra vie de iubire, nu mă lăsa să mor în starea aceasta şi să mă pierd în veci. Dă-mi o încredere mare în meritele lui Hristos şi luminează-mă ca să cunosc răutatea păcatului şi dă-mi tărie ca să-l înconjur întotdeauna.”

Pe lângă rugăciunea celor 3 marți către Sf. Anton, putem rosti la vreme de boală și suferință rugăciunea de la miezul nopții pentru tămăduire. Aceasta are o putere vindecătoare deosebită pentru cel copleșit de necazuri și deznădejde. De asemenea, pentru ocrotirea celor dragi și binecuvântarea casei este bine să spunem cât mai des cu putință rugăciunea Sf. Anton pentru familie.

Cum să te rogi pentru luminarea minții și iertarea păcatelor

Rugăciunile către Sf. Anton sunt făcătoare de minuni și de grabnic ajutor la vreme de suferință. Pentru a avea parte de binecuvântarea divină și de ajutorul tuturor forțelor cerești este bine să spunem zilnic cea mai puternică rugăciune către Sf. Antonie cel Mare.

„Bunule Părinte Antonie, cel ce durerile şi păcatele noastre le cunoşti, nu trece cu vederea glasurile de rugăciune ale celor ce aleargă la mijlocirea Ta şi nu te uita la nevrednicia celor ce Te roagă, ci la slava şi mila lui Dumnezeu, pe care Tu L-ai mărturisit şi spre care se îndreaptă rugăciunea ce Ţi-o aducem.

O, slăvite făcător de minuni, părintele săracilor, ocrotitorul văduvelor, sprijinitorul orfanilor, vino cu obişnuita Ta îndurare în ajutorul nostru prin rugăciunile Tale către Dumnezeu, ca să fim mângâiaţi în nevoi, ca să fim apăraţi de primejdii, de ispite şi de păcate.

Tu, cel ce ai făcut din pustiul Egiptului loc de preaslăvire a Marelui Dumnezeu şi a Mântuitorului, fă şi din pustiul sufletului nostru, ars de necredinţă şi ros de patimi, loc plăcut Ţie, în care să se sălăşluiască virtutea, prin Tine să se mărească numele Tău cel sfânt, al Tatălui, al Fiului şi al Sfântului Duh. Amin.”

Rugăciunea celor 3 marți către Sf. Anton se rostește cât mai des cu putință pentru îndepărtarea relelor, luminarea minții și spor în toate. Această rugă este făcătoare de minuni pentru cel care o spune cu multă credință și smerenie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *