Prima pagină » Stiri si curiozitati » Rugăciunea celor 3 bucurii, adresată Maicii Domnului. Repet-o de 3 ori pentru a îți îndeplini dorințele

Rugăciunea celor 3 bucurii, adresată Maicii Domnului. Repet-o de 3 ori pentru a îți îndeplini dorințele

27 nov. 2024, 13:40,
în Stiri si curiozitati

Rugăciunea celor 3 bucurii, adresată Maicii Domnului, este una dintre cele mai puternice, în special pentru cei care o citesc de 3 ori. De altfel, în popor se crede că Preasfânta Născătoare de Dumnezeu îndeplinește 3 dorințe celor care o repetă de mai multe ori.

Ea trebuie citită timp de 9 zile de marţi consecutive, având alături o icoană a Maicii Domnului și o lumânare sfinţită, precum cea folosită la Paște.

Rugăciunea celor 3 bucurii

Credința spune că vei primi bucuriile înainte de a ajunge la finalul celor 9 zile. O altă rugăciune ce poate fi spusă pentru îndeplinirea dorințelor este acatistul Intrării Maicii Domnului în Ierusalim.

„La cine să mă plâng, Stăpână?! La cine să alerg în durerea mea, dacă nu la tine, Împărăteasă Cerească?! Cine va primi plânsul meu şi oftarea mea, dacă nu tu, Preacurată, nădejdea creştinilor şi scăpare pentru noi păcătoşii? Cine, dacă nu Tu, ne va apăra mai bine în nevoi? Ascultă oftarea mea şi apleacă urechea Ta la rugăciunea mea!
Stăpână, Maica Dumnezeului meu, nu mă trece cu vederea pe mine, care cer ajutorul Tău, şi nu mă respinge pe mine, păcătosul/a! Luminează-mi mintea şi învaţă-mă, Împărăteasă Cerească! Nu mă lepăda, Stăpână, pe mine, robul tău/roaba ta (numele…) pentru nemulţumirea mea. Fii pentru mine Maică şi Protectoare!
Mă încredinţez acoperământului Tău milostiv, dacă nu o să vrei să mă mai ajuţi, du-mă pe mine păcătosul/a (numele…) la o viaţă liniştită şi fără de necazuri, ca să plâng de păcatele mele! Vai, mie! La cine să alerg eu, vinovatul/a, (numele…) dacă nu la Tine, la care toţi păcătoşii caută nădejdea şi scăparea, aşteptând mila Ta cea nespusă şi darurile Tale! Ce cuvânt, pentru păcatul meu, voi putea spune la slava Ta cea prea mare?
O, Stăpână, Împărăteasă Cerească, Tu îmi eşti Maica şi nădejdea, Tu îmi eşti speranţa şi scăparea mea, acoperământul, apărarea şi ajutorul meu!
Împărăteasa mea cea prea bună şi grabnic apărătoare, acoperă-mă cu rugăciunea Ta pe mine care am călcat poruncile Fiului şi Dumnezeului Tău!
Apără-mă de duşmanii văzuţi şi nevăzuţi, îmblănzeşte inimile oamenilor răi, care se ridică asupra mea. O, Maica Domnului şi a Făcătorului meu! Tu eşti rădăcina Fecioriei şi floarea care nu se vestejeşte a curăţeniei.
O, Născătoare de Dumnezeu! Ajută-mă pe mine, (numele…..) care sunt stăpânit/ă de patimile trupeşti şi de durerile inimii! Numai de la Tine şi împreună cu Tine, a Fiului Tău şi a Dumnezeului nostru, voi avea apărarea şi, prin apărarea Ta cea prea mare, voi fi ajutat/ă şi voi scăpa de orice nenorociri şi necazuri, cu rugăciunile Tale cele mai puternice, Prea Curată, fără de păcat şi Prea Slăvită Maria, Maica lui Dumnezeu. Bucură-te, Cea plină de dar! Bucură-te, Cea îmbucurată! Bucură-te, Prea Blagoslovită Domnul este cu Tine”.

După ce îţi pui o dorinţă, trebuie să rosteşti Tatăl Nostru, la fel ca la finalul rugăciunii către Duhul Sfânt.

Icoana Maicii Domnului

În timpul lui Petru I, la începutul secolului al XVIII-lea, un pictor a fost trimis să studieze în Italia. La întoarcerea în Rusia, el a adus cu el o copie a icoanei italiene „Familia Sfântă”, pictată de Rafael, pe care a lăsat-o rudelor sale. După moartea artistului, preotul a așezat icoana pe pridvorul bisericii.

După mulți ani, o femeie se ruga la Sfânta Fecioară Maria, citind o rugăciune de ajutor, iar într-o zi a auzit un glas care îi spunea să găsească o icoană a Sfintei Familii și să se roage în fața ei. Mai târziu, a primit trei vești fericite: soțul ei a fost reabilitat și s-a întors din exil, fiul ei a fost eliberat din captivitate, iar averile i-au fost returnate. Din acest motiv, icoana a fost numită „Cele Trei Bucurii”.

De-a lungul timpului, au apărut copii ale acestei imagini, realizate în tradiția rusească de pictură a icoanelor. Sfântul Ioan Botezătorul și Sfântul Iosif logodnicul erau reprezentați, de regulă, pe laturile opuse ale Preasfintei Născătoare de Dumnezeu. Sărbătoarea icoanei Maicii Domnului este celebrată pe 8 ianuarie (26 decembrie, după calendarul vechi), în ziua Sinaxei Maicii Domnului, ziua următoare Crăciunului, când se citește și rugăciunea celor 3 bucurii.

Comentarii
  • Slavă și mulțumire Lui Dumnezeu Tatăl, Maicii Domnului nostru Isus Hristos.
    Pace și mântuire la toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 ianuarie 2025
18 ianuarie 2025