Prima pagină » Stiri si curiozitati » Rugăciunea către Dumnezeu Fiul, cea mai frumoasă rugăciune închinată lui Iisus

Rugăciunea către Dumnezeu Fiul, cea mai frumoasă rugăciune închinată lui Iisus

26 apr. 2024, 10:40,
în Stiri si curiozitati

Când nu mai facem față problemelor, singurul ajutor îl găsim în Mântuitor. În multe clipe ale vieții ne simțim copleșiți și stresați, iar în momentele acestea putem spune rugăciunea către Dumnezeul Fiul.

Rugăciunea către Dumnezeu Fiul este una dintre cele mai puternice și frumoase rugăciuni. Viața agitată, munca și stresul pot fi factori care ne îndepărtează de credință și ne adâncesc tot mai mult în păcat. În aceste momente ne simțim singuri și fără de ajutor, așa că este important să ne ridicăm ochii spre cer și să cerem ajutor Divin. Această rugăciune este tocmai pentru aceste momente.

Rugăciunea către Dumnezeu Fiul

Spune această rugăciune în gând ori de câte ori te simți copleșit de probleme. Atât seara, cât și dimineața, se poate spune în fața unei icoane cu Mântuitorul această rugăciune pentru a te putea ajuta în viața tumultoasă.

„Doamne Iisuse Hristoase, Fiule și Cuvântul lui Dumnezeu, Care ești strălucirea slavei și chipul ființei Tatălui, prin Care L-am cunoscut, după cuvântul Tău, când ai spus: „Cel Ce mă vede pe Mine vede pe Cel Care M-a trimis pe Mine”, pe Tine, Lumina lumii, Care Te-ai întrupat, la plinirea vremii, de la Duhul Sfânt și din Fecioara Maria pentru mântuirea noastră și Te-ai făcut văzut și Te-ai lăsat atins de oamenii cei creați după chipul Tău, Te rog, Cel Ce ești chipul luminos al lui Dumnezeu Tatăl, nu mă pedepsi pe mine, precum pe smochinul cel neroditor, ci înviază-mi sufletul din moartea păcatului, precum l-ai înviat pe fiul văduvei din Nain, pe fiica lui Iair, pe Lazăr, prietenul Tău din Betania, cel mort 40 de zile, iar prin Petru, pe Tavita din Iope, și prin Pavel, pe Eutihie din cetatea Troa.

Vindecă, Doamne, gârbovirea trupului și a sufletului meu, precum odinioară ai vindecat pe femeia gârbovă, și redă-mi vederea ochilor sufletului meu, ca să Te văd pe Tine, Dumnezeule, precum ai vindecat pe cei orbi, aflați în întuneric. Ascultă-mi rugăciunea, Hristoase al meu, precum pe a femeii canaanence, care Te-a rugat pentru fiica ei, pe a leproșilor, care Te-au recunoscut ca Dumnezeu, dar și pe cea a tatălului care Te-a rugat pentru fiul său lunatic, și dăruiește sănătate trupului și sufletului, iar la sfârșitul vieții fă-mă părtaș al Împărăției Tale, cu toți sfinții, în veci. Amin.”

Cum să te rogi pentru a-ți schimba viața în bine

De acum 2000 de ani, Iisus i-a învățat pe ucenicii Săi cum să se roage, oferindu-le arhicunoscuta rugăciune Tatăl Nostru. Prin prisma acestei rugăciuni putem învăța cele mai importante reguli pentru a ne ruga cum trebuie. În primul rând, este important să te concentrezi și să nu-ți abați gândul de la Dumnezeu, apoi asigură-te că ești într-un moment de liniște și lasă-L pe Dumnezeu să-ți arate calea. Lasă-ți toate grijile în seama Mântuitorului, pentru că El va avea grijă de tine. Pocăiește-te de păcat și cere ocrotirea lui Dumnezeu, apoi bucură-te și meditează asupra Domnului. Atunci când ne rugăm așa cum ne-a învățat Iisus, vom avea un moment de intimitate cu Dumnezeu, iar atunci este bine să lăsăm rugăciunea să modeleze felul în care trăim și să începem să înțelegem că putem să ne apropiem de Dumnezeu în orice moment.

Rugăciunea către Dumnezeu Fiul este una dintre cele mai frumoase rugăciuni pe care le poți spune atunci când ai nevoie de ajutor divin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *