Rugăciunea către Arsenie Boca pentru a avea copii este adesea invocată de cei care caută alinare și ajutor divin în lupta cu infertilitatea, acesta fiind cunoscut pentru harul și viața sa sfântă. Pentru multe cupluri care își doresc cu ardoare binecuvântarea unui copil, credința devine un sprijin neclintit în momentele de încercare.
Părintele Arsenie Boca este cunoscut drept unul dintre marii sfinți ai României, fiind considerat un puternic mijlocitor al rugăciunilor noastre. Mulți credincioși se roagă Părintelui Arsenie pentru ajutor în momente dificile și pentru împlinirea dorințelor profunde ale sufletului, inclusiv pentru darul de a avea copii.
O rugăciune către Arsenie Boca pentru a avea copii
Familii cărora le lipsesc binecuvântarea şi bucuria naşterii de prunci se îndreaptă prin rugăciune către Domnul, către Născătoarea de Dumnezeu şi către sfinţi. De multe ori însă aceste rugăciuni rămân fără răspuns, dacă nu pornesc dintr-o credinţă fierbinte. Aşadar, care este ziua ideală pentru rugăciune şi cui trebuie cerut ajutorul pentru a avea urmaşi?
Preoţii spun că Maica Domnului, Sfântul Stelian, Sfântul Nectarie Taumaturgul, Sfântul Anton sau Sfântul Efrem cel Nou sunt protectorii femeilor care doresc să aibă copii, făcând să se îndeplinească această dorinţă fierbinte. Cu toate acestea, și părintele Arsenie Boca este invocat atunci când un cuplu se roagă pentru darul de a avea copii. Iată când se citește Acatistul Sf. Nicolae.
Cunoscut pentru predicţiile şi minunile săvârşite în timpul vieţii, Arsenie Boca, unul dintre cei mai importanţi duhovnici ai României, a lăsat şi câteva sfaturi care au legătură cu viaţa de familie, dar mai ales cu experienţa pe care o trăiesc femeile în perioada de sarcină.
„O, Părinte Arsenie Boca, sfânt al neamului nostru, mă plec în fața ta cu inima plină de credință și speranță, cerând mijlocirea ta pentru a primi darul binecuvântat al copiilor. În smerenie și cu lacrimi, vin înaintea ta și te rog să duci rugăciunea mea înaintea Tronului Dumnezeiesc.
Tu, care ai fost dăruit de Dumnezeu cu puterea de a alina suferințele și de a aduce pace în inimile tulburate, te rog să te rogi pentru mine și pentru familia mea. Ajută-ne, Părinte sfânt, să primim darul vieții, să vedem rodul dragostei noastre în copiii pe care-i dorim atât de mult…”
Cine a fost părintele Arsenie Boca?
Arsenie Boca s-a născut la data de 29 septembrie 1910, în Vaţa de Sus, județul Hunedoara. Acesta a rămas în memoria oamenilor ca fiind stareț al Mănăstirii Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus și apoi al Mănăstirii Prislop.
Părintele Arsenie s-a numit, de fapt Zian Boca, prenumele nefiind unul inspirat din religie, așa cum s-ar fi așteptat majoritatea, ci mai degrabă face referire la zona în care s-a născut.
În actele înscrise în perioada venirii pe lume a fostulu stareț se arată că prenumele a fost adaptat din limba maghiară și are legătură cu numele Jianu. Arsenie Boca a lăsat în urma sa foarte multe povețe, însă puțină lume știe cum l-a cheman de fapt. Mai exact, părinții săi simpli de la țară, i-au dat la naștere un nume destul de rar.
Arsenie Boca a stat timp de trei luni pe Muntele Athos, unde a experimentat viața duhovnicească. A ținut post 40 de zile, apoi s-a dus la Mănăstirea Sâmbăta de Sus. Pe data de 3 mai 1940 avea să fie tuns în monahism, când primește numele de Arsenie.
Părintele a fost arestat câțiva ani mai târziu, în mai 1948 și torturat de Securitate. Ieromonahul a fost acuzat că este legionar, lucru pe care l-a negat vehement. Ulterior, în anul 1951 a fost ridicat din nou de Securitate.
În perioada 1969-1989 a deținut un atelier de pictură și chilie la proaspătul înființat așezământ mănăstiresc de la Sinaia. A încetat din viață pe 28 noiembrie 1989 și a fost înmormântat la Mănăstirea Prislop. Rugăciunea către Arsenie Boca pentru a avea copii are o mai mare putere pe data de 28 noiembrie, când e sărbătorit părintele.