Prima pagină » Stiri si curiozitati » Rugăciunea către Arhanghelul Uriel, spune-o de fiecare dată când ai nevoie de ghidare sprituală

Rugăciunea către Arhanghelul Uriel, spune-o de fiecare dată când ai nevoie de ghidare sprituală

15 apr. 2024, 15:33,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Arhanghelul Uriel este unul dintre cei patru arhangheli recunoscuți în tradiția creștină și este cunoscut ca „Arhanghelul Înțelepciunii” sau „Arhanghelul Luminii Divine”.

Arhanghelul Uriel sau Uriil este prăznuit pe 8 noiembrie împreună cu ceilalți arhangheli și îngeri la praznicul numit „Soborul Mai Marilor Arhangheli Mihail, Gavril și Rafail și al tuturor îngerilor celor fără de trup”. Rugăciunea adresată lui Uriel este destinată tuturor credincioșilor aflați în ispită; ea ne ajută să accesăm lumina divină, dar și înțelepciunea în momentele de nevoie. El fiind considerat apărătorul tuturor celor ce caută înțelepciunea și cunoașterea spirituală dreaptă.

Arhanghelul Uriel este „Lumina lui Dumnezeu”.

Uriel, tradus din limba ebraică, înseamnă Lumina lui Dumnezeu. Acesta este unul dintre cei mai puternici îngeri; el este capabil să reflecte lumina sa, să citească gândurile, dar și să îndrume pe oricine are nevoie în probleme spirituale; este asociat de multe ori cu tunetul și fulgerul. El este un înger de lumină, astfel încât luminează mințile credincioșilor cu harul lui Dumnezeu, te ajută să te cunoști pe tine însuți și să recunoști adevărul de minciună. Uriel este cel mai înțelept dintre Arhangheli; în credința iudeo-creștină se crede că el a oferit oamenilor cunoștințe alchimice și apoi fizice.

O legendă chiar mărturisește că Fericitul Augustin a auzit vocea Arhanghelul Uriel, astfel el înțelegând importanța lui Dumnezeu. Rugăciunea către el își va avea rezultatul printr-o idee care de multe ori merită ascultată.

El este de cele mai multe ori reprezentat în iconografie, având într-o mână o sabie, iar în cealaltă o flacără. Întrucât acest arhanghel simbolizează lumina și iluminarea, dar fiind și un înger de foc, el aprinde credința sinceră și arzătoare în inimile oamenilor, alungând toate gândurile rele și păcătoase.

Rugăciune către Arhanghelul Uriel:

Acestea sunt două dintre versiunile rugăciunii către Arhanghelul Uriel, ambele având același mesaj.

Rugăciunea 1:

O, Arhanghele Uriel, luminator al sufletelor noastre, îți aducem rugăciunea noastră cu inima deschisă. Tu, care ești cunoscut pentru înțelepciunea și lumina ta divină, ajută-ne să găsim calea către adevăr și înțelepciune în viața noastră. Luminează-ne mintea și sufletul pentru a înțelege mai bine tainele spirituale. Te rog, Arhanghele Uriel, să ne calauzești în căutarea cunoașterii și înțelepciunii divine. Ajută-ne să ne eliberăm de ignoranță și să ne deschidem inima către lumina lui Dumnezeu. Cu credință, îți aducem această rugăciune și cerem îndrumarea Ta. În numele lui Iisus Hristos, Amin.

Rugăciunea 2:

Arhanghele Uriel, pazitorul cunoașterii divine, îți mulțumim pentru lumina pe care o aduci în viața noastră. Ne închinăm înaintea Ta cu recunoștință pentru darul înțelepciunii și al clarității. Tu, care ești cunoscut pentru sprijinul acordat celor care caută calea către Dumnezeu, ajută-ne să ne eliberăm de confuzie și îndoială. Te rog, Arhanghele Uriel, să mă calauzești pe calea adevărului și a luminii. Ajută-mă să văd calea spre bine și să iau decizii înțelepte în viața mea. Cu umilință, îți aduc această rugăciune și cer ajutorul Tău. În numele lui Iisus Hristos, Amin.

Rugăciunea către Arhanghelul Uriel este puternică pentru că te ajută să-ți faci ordine în gânduri, dar și în viața de zi cu zi. Această rugăciune poate fi spusă atât seara, cât și dimineața, sau de fiecare dată când ai nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *