Prima pagină » Cultural » Rugăciunea care te scapă de toate necazurile. Când și cum trebuie rostită

Rugăciunea care te scapă de toate necazurile. Când și cum trebuie rostită

17 nov. 2023, 10:09,
în Cultural

Mulți credincioși rostesc la vreme de întristare, boală și suferință rugăciunea care te scapă de toate necazurile. Această rugă are o putere tămăduitoare deosebită și este făcătoare de minuni pentru cel care o citește cu multă credință și smerenie. Iată când și cum trebuie rostită pentru a avea parte de ocrotirea divină.

Rugăciunea care te scapă de toate necazurile

La vreme de boală trupească sau sufletească, deznădejde și neputință este bine să rostim câteva rugăciuni vindecătoare și de grabnic ajutor. Una dintre cele mai puternici rugi este rugăciunea care te scapă de toate necazurile. Aceasta se spune cât mai des cu putință pentru a avea parte de binecuvântarea divină și a fi feriți de rele.

„Doamne, asa precum arde lumânarea mea de repede, luată din sfânta biserică, tot așa să-mi ajute Dumnezeu, Maica Precista și toți sfintii, ca sa piara tot atat de repede toate facaturile, spurcaciunile, toate relele și patimile, blestemele și lucrurile diavolești, farmecele, descântecele, meștesugurile și uneltele diavolești de la locul unde stau, de la casa mea, din familia mea, de la cei bântuiti de patimi (bautura, cafea, tutun, curvie, jocuri de noroc, neascultare și nesupunere, injuraturile de cele sfinte), din capul meu, din trupul meu, din sufletul meu, din familia mea.

Doamne, ferește familia mea și sufletele noastre de toate încercările și răutățile și dă-ne, Doamne, sanatate, împliniri, realizari si viata fara de primejdii. Doamne, intareste-ma și pastreaza-mi credința strămoșilor, credința creștinilor. Doamne, ocroteste pe părinții mei, pe frații mei, pe surorile mele (se spun numele lor) si dezleaga blestemele viilor și morților căzute asupra noastra. Și luminează mintea si soarta copiilor noștri, da-le spor la invatatura și reușita în viață.

Doamne, veghează și întărește tineretul și copiii celor de-un neam și o credință cu noi. Doamne, ai grijă de toți copiii și înțelepțește și pe copiii mei. (Toate numele pentru care se roagă respectivul.) Doamne, dă-ne pâinea cea de toate zilele și liniștea ta cea sfanta! Doamne, sa se implineasca toate rugăciunile noastre! Doamne, ajuta-ne! Doamne, iartă-ne! Doamne, miluiește-ne! Doamne, fie-Ți milă de noi! Doamne al puterilor, fii cu noi! Amin!”

Pe lângă această rugăciune tămăduitoare, putem rosti în fiecare seară și o rugăciune de liniștire. Rugăciunile sunt o cale de comunicare și comuniune cu divinitatea și au un efect imediat pentru cel care le rostește cu multă credință și smerenie.

Cum să te rogi pentru binele familiei și spor în casă

Pentru a fi ferit de rele și ispite lumești, dar și pentru a avea parte de înțelegere în casă, de armonie cu cei dragi și prosperitate, este bine să rostim o rugăciune sau un acatist vindecător. Rugăciunea pentru sporul casei este de mare ajutor. Aceasta se citește în fiecare seară, cu mintea eliberată de gânduri negre și de griji.

,,Stăpâne, Doamne, Dumnezeul nostru, care întru cele înalte locuieşti şi spre cele smerite priveşti, binecuvântează casa noastră şi cu puterea Ta, întăreşte-ne pe noi, robii Tăi (numele), cei ce locuim în ea.

Bine este, Doamne, ca şi casa noastră să ne fie ca o doua biserică, în care noi ne închinăm înaintea sfintelor icoane şi ne rugăm Ţie. Binecuvântează, Doamne, găspodăria noastră şi înmulţeşte în ea toate bunătăţile, ca să uităm de grijile şi nevoile pământeşti şi să putem lucra mai cu osâdrie pentru dobândirea vieţii cele veşnice şi pentru a ajunge în locaşurile Tale cele sfinte.

Îndepărtează de la noi toate cursele vrăjmaşului celui pierzător de suflete, trimite pe îngerul Tău cel milostiv, ca să ne păzească şi să ne ferească de toată răutatea şi să ne povăţuiască spre lucrarea tuturos faptelor celor bune şi spre împlinirea sfintelor porunci. Că ţie ţi se cuvine a ne milui şi a ne mântui, Dumnezeul nostru, şi Ţie slavă înălţăm, Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh, acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin.”

La vreme de boală, suferință și întristare este bine să citim rugăciunea care te scapă de toate necazurile. Aceasta este făcătoare de minuni și de grabnic ajutor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *