Prima pagină » Stiri si curiozitati » Rugăciune Sfânta Parascheva: De mare ajutor pentru a scăpa de necazuri

Rugăciune Sfânta Parascheva: De mare ajutor pentru a scăpa de necazuri

12 oct. 2021, 10:13,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Zilele acestea, mii de pelerine vin la Iași pentru a se închina și pentru a căuta alinare la Moaștele Sfintei Parascheva.

Toți credincioșii care vin în capital Moldovei trebuie să știe să spună rugăciunea către Sfânta Parascheva, care este de mare ajutor și care te scapă de necazuri.

Icoana Sf Parascheva

Rugăciune Sfânta Parascheva: De ce este considerată protectoarea Moldovei

Sfânta Cuvioasă Parascheva este prăznuită de către Biserica Ortodoxă în fiecare an pe 14 octombrie. Cuvioasă este sărbătorită nu doar de către Biserica Ortodoxă Română ci şi de către alte biserici de rit oriental.

Sfânta Cuvioasă Parascheva este cunoscută că fiind patroană a Moldovei.

Moaștele Cuvioasei Parascheva au ajuns la Iași în 1641, fiind întâmpinate de Vasile Lupu, mitropolitul Varlaam și de episcopii de Roman și Huși. Moaștele au fost așezate în Biserica Sfinții Trei Ierarhi, până în decembrie 1888, când paraclisul unde a fost așezată racla cu Moaștele Cuvioasei a luat foc de la lumânarea din sfeșnicul așezat lângă ea. Atunci a ars totul în jur, dar sfintele moaște nu au fost atinse de flăcări.

Ulterior, Moaștele Sfintei Parascheva au fost mutate în Catedrala mitropolitană, unde sunt și acum.

persoana care se inchina la Moastele Sf Parascheva

La racla din lemn de chiparos, acoperită cu argint, vin și se roagă anual sute de mii de credincioși, moaștele fiind scoase în curtea Mitropoliei în preajma zilei de 14 octombrie, de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva. Credincioși din toată România vin cu autocare, cu trenul sau cu mașinile proprii să se roage la racla Sfintei Cuvioase Parascheva, despre care se spune că este făcătoare de minuni.

Pelerinajul de Sfânta Parascheva de anul acesta este afectat de pandemia de COVID-19, în timpul carantinei de noapte având acces doar cei cu certificatul verde.

Dacă înainte de pandemie veneau în această perioadă la Iași peste 200.000 de pelerini, până acum au trecut și s-au închinat aproximativ 39.000 de credincioși.

Pe timpul zilei, stau la rând aproximativ 500 de persoane, timpul de așteptare fiind de 40 de minute.

persoana care se inchina la Moastele Sf Parascheva

Cum se spunea Rugăciunea către Sfânta Parascheva

Credincioșii care vin și se roagă la Moaștele Cuvioasei Parascheva știu că este de mare ajutor Rugăciunea către Sfânta Parascheva, care este de mare ajutor pentru a scăpa de toate necazurile:

„Doamne, Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis și s-a făcut toată făptura, nu întoarce fața Ta de la noi păcătoșii, ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică și înfri­co­șă­toare a durerilor, care este rodul păcatelor noastre, ce în toată ziua, nenumărate, cu ne­so­co­tință le săvârșim. Noi suntem păcătoși, ne­treb­nici și plini de răutate; iar Tu ești izvorul vieții și al milostivirii. Nu ne lăsa, Doamne! Nu trece rugăciunea noastră, a păcătoșilor, nici ne răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci pentru că nu suntem vrednici a câștiga mi­los­tivirea prin sârguința cea de toate zilele, dă­ruiește-ne-o Tu ca un îndurat mult-Milostiv.

Doamne, pentru rugăciunile Cuvioasei Maicii noastre Parascheva, dăruiește-ne nouă sănătate și viață ferită de toată răutatea și ne întărește cu Duhul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor, cu bucurie să slăvim prea­sfânt numele Tău în veci. Amin.“

preoti care se inchina la Moastele SF Parascheva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *