Prima pagină » Stiri si curiozitati » Rugăciune puternică pentru ajutor. Rostește-o zilnic pentru a fi ferit de necazuri și suferințe

Rugăciune puternică pentru ajutor. Rostește-o zilnic pentru a fi ferit de necazuri și suferințe

24 ian. 2023, 10:07,
în Stiri si curiozitati

Atunci când suntem copleșiți de probleme și deznădejde este bine să rostim o rugăciune puternică pentru ajutor. Aceasta este făcătoare de minuni și se spune cu mintea eliberată de gânduri negre, cu multă credință și smerenie. Rugăciunea puternică pentru ajutor se citește la vreme de boală, neliniște sufletească și disperare. Rostește-o zilnic pentru a fi ferit de necazuri și suferințe.

Rugăciune puternică pentru ajutor

La vreme de grea încercare trupească sau sufletească este bine să spune o rugăciune puternică pentru ajutor. Este binecunoscut faptul că rugăciunea este o cale de comunicare și comuniune cu divinitatea și îl ajută pe cel cuprins de deznădejde să treacă mai ușor peste suferințe și să își păstreze credința statornică. Pentru iertarea păcatelor, binecuvântarea divină și ajutor din partea tuturor forțelor cerești, putem citi o rugăciune pentru ajutor și făcătoare de minuni către Maica Domnului.

„Valuri de patimi mă împresoară; mare necaz şi strâmtorare îmi umplu sufletul o, întru-tot Sfântă Maică, linişteşte sufletul meu cu pacea Fiului tău şi alungă deznădejdea şi întristarea sufletului meu cu harul Său. Potoleşte furtuna păcatelor mele care mă frig precum un vierme în foc şi stinge-i flăcările. Umple-mi inima de bucurie, Preacurată Maică şi împrăştie ceaţa nelegiuirilor mele de la faţa mea, căci acestea mă împresoară şi mă tulbură. Luminează-mă cu lumina Fiului tău.

Sufletul meu se simte sfârşit; totul îmi este greu, chiar şi rugăciunea. Iată-mă, rece ca piatra. Buzele mele şoptesc o rugăciune, dar inima mea nu tresaltă. Necazurile m-au împresurat de pretutindenea. Topeşte gheaţa din jurul sufletului meu şi încălzeşte-mi inima cu dragostea ta. Nu-mi pun nici o încredere în apărarea venită de la oameni, ci îngenunchez dinaintea ta, o, Prea Sfântă Maică şi Fecioară. Nu mă alunga de la faţa ta, ci primeşte rugăciunea robului tău. Tristeţea m-a cuprins. Nu mai pot răbda năvălirile diavolilor. Nu am nici o apărare, nici nu aflu loc de refugiu, om nenorocit ce sunt. Sunt pururea biruit în lupta aceasta şi nu am altă mângâiere decât în tine, Preasfântă Maică. O, nădejde şi apărarea tututror credincioşilor, nu trece cu vederea rugăciunea mea!”

Pe lângă această rugăciune cu efect imediat, putem rosti la vreme de întristare și cea mai puternică rugăciune pentru împlinirea unei dorințe. Aceasta se spune cât mai des cu putință pentru spor în toate, luminarea minții și îndepărtarea gândurilor rele. De grabnic ajutor este și rugăciunea spusă la aprinderea candelei. Aceasta este făcătoare de minuni și are o putere tămăduitoare deosebită.

Cum să te rogi pentru alinarea suferințelor și iertarea păcatelor

Atunci când ne simțim împovărați de griji, boli și suferințe este bine să rostim o rugăciune tămăduitoare sau să citim un acatist făcător de minuni. Una dintre cele mai puternice rugăciuni la vreme de întristare, disperare și necaz este rugăciunea de ajutor către Dumnezeu Tatăl.

„Atotputernice Stăpâne, înţelepte şi atotbunule Doamne, Născătorule cel fără de început al Fiului celui dintr-o fiinţă născut şi Purcezător al Sfântului şi Celui de viaţă făcătorul Tău Duh, veşnic şi pururea fiitor; Însuţi pricinuitorule de purcedere, a Cărui mărire este nemărginită, slavă nespusă şi milostivire nemăsurată; Cel ce ne-ai adus pe noi din nefiinţă şi ne-ai cinstit cu chipul Tău cel prea scump; Care ne-ai dăruit nouă nevrednicilor nu numai a Te cunoaşte pe Tine şi a Te iubi, dar încă ce este mai scump, că şi Tată a Te numi pe Tine ne-ai învrednicit.

Pentru această alergăm spre a Ta bunătate, care covârşeşte toată mintea şi cuvântul, rugându-ne Ţie: greşit-am, curăţeşte-ne pe noi, Doamne; nelegiuit-am, iartă-ne, Stăpâne, mâniatu-Te-am, milostiveşte-Te, îndelung-Răbdătorule. Şi păzeşte mai ales mintea, ştiinţa şi inima noastră de răutăţile lumii; izbăveşte-ne pe noi şi ne mântuieşte de viforul cel mult învăluitor al patimilor şi al căderilor în păcatele cele ştiute şi neştiute; ne îndreptează pe noi la limanul cel lin al credinţei, al dragostei şi al nădejdii vieţii celei veşnice. Adu-Ţi aminte, Doamne, de noi, întru mila Ta; dăruieşte-ne nouă toate cererile cele spre mântuire, și mai ales viaţă curată şi fără de prihană.”

La vreme de boală, întristare și deznădejde este bine să rostim o rugăciune puternică pentru ajutor. Aceasta are o putere tămăduitoare deosebită și se spune cât mai des cu putință pentru a avea parte de ocrotirea divină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *