Prima pagină » Stiri si curiozitati » Rugăciune pentru vindecare grabnică: Cum să te rogi pentru a scăpa de boli

Rugăciune pentru vindecare grabnică: Cum să te rogi pentru a scăpa de boli

07 oct. 2021, 14:47,
în Stiri si curiozitati

Orice credincios care a suferit de o boală și-a dorit să se vindce cât mai repede, iar pentru asta a cerut și ajutorul divin. Rugăciunea pentru vindecare grabnică este una dintre cele mai puternice rugăciuni pe care o poate rosti orice bun credincios în momentul în care suferă de o boală grea.

Potrivit scrierilor bisericești, multe dintre boli sunt cauzate de păcatele noastre, ale muritorilor de rând. Starea de păcat în care trăiește acum întreaga lume nu are cum să nu fie o sursă nesecată pentru multe boli grele.

Degeaba încerci să vindeci o boală dacă înlături păcatul care a cauzat-o. Plastic vorbind, e ca și cum la o rană cu puroi încerci să o faci frumoasă pe deasupra și să spui că totul este bine. Practic, poți vindeca trupul, dar sufletul este mai greu de vindecat. Asta se poate face doar prin pocăință și rugăciune, pentru că degeaba ai un trup frumos dacă sufletul este bolnav.

persoană care se roagă

Rugăciune pentru vindecare grabnică: Ajutor de la Mântuitorul Iisus Hristos

Rugăciune pentru vindecare grabnică către Iisus Hristos este una dintre cele mai puterncie rugăciuni deoarece aceasta se adresează fiului Domnului și pentru a avea efect trebuie întotdeauna să vină din suflet:

persoană care se roagă

 

„Preaputernice şi slăvite Doamne, Iisuse Hristoase! Tu, care ai venit în lume să tămăduieşti neputinţele oamenilor, care nu ai venit să chemi la pocăinţă pe cei drepţi, ci pe cei păcătoşi, şi ai primit moarte pe cruce pentru mântuirea noastră! Din adâncul inimii, Te rog să primeşti smerita mea nevoinţă şi această mică rugăciune a mea pentru cel încercat de boală!

Mântuieşte-mă, Doamne, precum ştii, ca un bun şi iubitor de oameni, şi rânduieşte Tu toate spre folosul meu. De e voia Ta, mă poţi pedepsi precum se cade pentru păcatele mele, tămăduindu-mă cu ierburile amare ale durerii, ca un doctor priceput, precum vei vrea.

persoană care se roagă

Dar căzând înaintea Ta Te rog, îndură-Te de robul Tău, potoleşte-mi fierbinţeala, alină-mi suferinţa, ridică-mă din patul durerii. Să îmi fie această încercare prin care trec spre îndreptarea vieţii, spre început bun mântuirii şi spre iertarea păcatelor. Şi dacă îmi e de folos să duc mai departe crucea bolii, fie, Doamne, după voia Ta, nu după voia noastră.

Dăruieşte-mi răbdare şi linişte, alungând de la mine toată frica şi toată deznădejdea, ca să nu fiu îngenuncheat de durere şi să cârteasc sau să cad în patima mâniei. Ajută-mă, Iubitorule de oameni, ca văzând mila Ta să cad la picioarele Tale cu lacrimi de pocăinţă şi de mulţumire, ca să mă învrednicesc să aud glasul Tău cel sfânt: „Iertate îţi sunt păcatele!” Amin.

O altă rugăciune pe care o pot spune credincioșii pentru sănătate este cea către Maica Domnului. Când suntem bolnavi, când suntem în grele încercări cerem ajutor de la Maica Domnului. Sfânta Fecioară este o bună mijlocitoare către Dumnezeu şi ori de câte ori îi cerem ajutorul, rugăciunile noastre nu rămân neascultate.

persoană care se roagă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *