Prima pagină » Stiri si curiozitati » Rugăciune pentru înțelegere în familie. Ce să rostești pentru sporul casei și ocrotirea celor dragi

Rugăciune pentru înțelegere în familie. Ce să rostești pentru sporul casei și ocrotirea celor dragi

16 iun. 2022, 12:20,
în Stiri si curiozitati

Pentru a avea parte de ajutorul tuturor forțelor cerești și de armonie în casă este bine să rostim cât mai des cu putință o rugăciune pentru înțelegere în familie. Această rugă puternică este de grabnic ajutor și face minuni pentru cel care o spune cu multă smerenie și credință. Iată ce să rostești pentru sporul casei și ocrotirea celor dragi.

Cea mai puternică rugăciune pentru înțelegere în familie

Atunci când trecem prin momente grele în familie provocate de suferințe trupești, probleme de sănătate sau neliniști sufletești, putem rosti o rugă tămăduitoare pentru înțelegere în familie. Aceasta se spune cât mai des cu putință pentru a avea parte de binecuvântarea divină și de spor în casă.

Este binecunoscut faptul că rugăciunile sunt o cale de comunicare și comuniune cu divinitatea. Acestea sunt de mare folos și îl ajută pe cel încercat de suferință să treacă mai ușor peste necazuri și să își păstreze credința statornică.

Pentru spor în casă și ocrotirea celor dragi putem rosti cea mai puternică rugăciune pentru înțelegere în familie.

„Doamne Iisuse Hristoase, Mântuitorul nostru, trimis ai fost de Dumnezeu-Tatăl pe pământ ca să salvezi neamul omenesc de la moarte, Care prin însăşi a Ta răbdare neclintită şi smerenie necuprinsă ai suferit batjocură, răni, cruce şi moarte, fără împotrivire.

Vino între noi şi-n casa noastră, precum în mijlocul ucenicilor Tăi ai venit după Înviere zicându-le „Pace Vouă!” şi ai liniştit sufletele lor înfricoşate şi întristate. Mântuitorul şi ocrotitorul vieţii noastre, linişteşte sufletele noastre zbuciumate şi înviforate. Pacea Ta ce-a nestricată dă-ne-o nouă, Iubitorule de oameni, nu precum o dau oamenii. Şi bucuria Ta fă-o deplină în noi, astfel ca nimic să nu zdruncine credinţa şi liniştea familiei noastre.

Liniştitorul cel sfânt şi minunat al valurilor înspumate şi salvatorul Sfântului Apostol Petru din vâltoarea mării, linişteşte-ne şi pe noi sufleteşte şi trupeşte, căci mult suntem afundaţi în cumplita mare a păcatelor şi a deznădejdii.

Iisuse, Tu eşti lumina ce-a dumnezeiască, mai presus de cuget şi de simţire, Tu eşti pacea celor tulburaţi, împovăraţi şi împresuraţi de necaz. Păzeşte-ne pe toţi de toată vătămarea şi ispita, pentru ca îndulcindu-ne din ajutorul Tău, şi cu îngerii Tăi cei sfinţi fiind păziţi, toţi cu credinţă să cântăm: Domnul este ajutorul nostru, nu ne vom teme, căci Tu eşti, Dumnezeule, întărirea noastră, Stăpânitor puternic şi Domn al păcii, şi împărăţia Ta este împărăţie veşnică.”

De asemenea, atunci când suntem copleșiți de suferințe în familie și ne simțim împovărați de disperare, putem rosti rugăciunea pentru sporul casei. Aceasta ne ajută să trecem cu bine peste perioadele grele din familie și să avem parte de belșug și prosperitate.

Pentru a scăpa de gândurile negre și de deznădejde putem citi și Acatistul Maicii Domnului sporirea minții.

Ce rugăciuni să rostești pentru ocrotirea celor dragi

Rugăciunile pentru familie se rostesc în fiecare zi pentru a avea parte de binecuvântarea divină și de spor în casă. Acestea sunt înzestrate cu o putere vindecătoare deosebită și sunt de grabnic ajutor.

,,Către Tine, Doamne, eu îmi ridic ochii mei acum, către Tine, Doamne, eu înalț gândul meu și prin aceste rugăciuni, eu Te invoc și îți cer puternicul Tău ajutor. Tu ai creat cu al Tău Cuvânt, materia și legea care stă ascunsă în tot ce este viața ei.

Te rog apleacă-Te spre mine și spre viața mea, spre casa mea, spre cei pe care Tu i-ai rânduit să fie neamul meu, spre a mea familie, spre cei ce viețuiesc cu mine sub același acoperiș, și adu-ne pacea Ta și înțelegerea cea bună dintre noi. Ferește-ne de orice tulburare, păzește-ne de supărări și de amare neîmpliniri. Risipește răutatea care ar vrea să ne doboare cu adevărul și dreptatea ei.

Oprește orice tulburare care ar vrea să ne atingă cu umbra ei amăgitoare și spulberă Tu, Doamne, puterea neînțelegerilor, a supărărilor, a dependențelor ucigătoare, a certurilor, și a jignirilor otrăvitoare. Strivește răul care ar vrea să fie în casa mea și în familia pe care Tu mi-ai dăruit-o și nu îl lăsa să crească sau să se înmulțească, nici să se ascundă, și nicidecum în noi cumva să stăpânească. Cu duhul Tău cel drept pe toate cele dintru noi le înnoiește, și duh de bună înțelegere puternic și stăpânitor ne dăruiește.”

Atunci când cei dragi nouă sunt copleșiți de suferințe și necazuri putem rosti o rugăciune pentru înțelegere în familie. Această rugă este făcătoare de minuni și îi ajută pe toți ai casei să aibă parte de spor în toate și de ocrotirea divină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
14 august 2024
14 august 2024