Prima pagină » Stiri si curiozitati » Rugăciune grabnic ajutătoare în caz de boală. Îi vei simți efectele în timp ce o citești
Rugăciune grabnic ajutătoare în caz de boală. Îi vei simți efectele în timp ce o citești

Rugăciune grabnic ajutătoare în caz de boală. Îi vei simți efectele în timp ce o citești

05 ian. 2024, 09:59,
în Stiri si curiozitati

Sfântul Ioan Gură de Aur a împărtășit creștinilor convingerea că vorbitul cu Dumnezeu la miezul nopții are cele mai puternice efecte, având forța de a deschide porțile Cerurilor. El a subliniat importanța de a includerii Psalmului 50 în rugăciunile noastre, care este o rugăciune grabnic ajutătoare în caz de boală.

Psalmul reprezintă, în esență, o expresie a pocăinței, prin care ne putem cere iertare de la divinitate pentru păcatele grave comise.

Rugăciune grabnic ajutătoare în caz de boală

David a compus șapte psalmi de pocăință, iar Psalmul 50 este o adevărată operă, fiind bogat în semnificații ce abordează degradarea condiției umane după căderea în păcat. Totodată, psalmul oferă și o metodă prin care omul se poate întoarce către Dumnezeu. Esența transformării constă în sinceritatea regretului față de faptele săvârșite și în hotărârea de a nu le repeta niciodată.

Pentru a înțelege mai bine Psalmul 50 al lui David, este important să cunoaștem circumstanțele în care a fost scris și sursa inspirației sale. David a fost recunoscut ca un om drept și sincer până într-un moment în care a căzut în păcat. Această cădere a oferit adversarilor lui Dumnezeu un motiv suplimentar de batjocură la adresa Tatălui Ceresc, deoarece David nu a reușit să-I slujească în totalitate, așa cum și-a promis inițial.

Psalmul 50 este una dintre cele mai puternice rugăciuni, potrivită pentru a fi rostită în orice etapă a vieții. Psalmii sunt adesea citiți în situații de boală, în momente de poticnire, depresie sau orice altă frământare sufletească. Este recomandat să fie parcurși zilnic, adaptându-I la nevoile individuale, pentru a obține sprijin în fața provocărilor cotidiene.

Se spune că Psalmul 50 echivalează cu 25 de mătănii. Când este rostit de trei ori, devine echivalentul unui acatist, iar dacă este repetat de 150 de ori, are puterea citirii întregii Psaltiri.

Psalmul 50, pentru vindecare și iertarea păcatelor grave și vindecare

Conform învățăturilor Bisericii, este recomandat să rostești Psalmul 50 de șapte ori pentru a beneficia pe deplin de eficacitatea sa spirituală. Înainte de a începe citirea, se aprinde o lumânare, iar rostirea Psalmului 50 va începe cu voce scăzută. În total, există 150 de Psalmi, care sunt un balsam atât pentru suflet, cât și pentru trup. Este recomandat ca înainte de a citi Psaltirea, fiecare credincios să meargă la preot să se spovedească și să primească împărtășania.

„Miluiește-mă, Dumnezeule, după mare mila Ta și după mulțimea îndurărilor Tale șterge fărădelegea mea.
Mai vârtos mă spală de fărădelegea mea și de păcatul meu mă curățește. Că fărădelegea mea eu o cunosc și păcatul meu înaintea mea este pururea. Ție Unuia am greșit și rău înaintea Ta am făcut, așa încât drept ești Tu întru cuvintele Tale și biruitor când vei judeca Tu.

Că iată întru fărădelegi m-am zămislit și în păcate m-a născut maica mea. Că iată adevărul ai iubit; cele nearătate și cele ascunse ale înțelepciunii Tale mi-ai arătat mie. Stropi-mă-vei cu isop și mă voi curăți; spăla-mă-vei și mai vârtos decât zăpada mă voi albi.

Auzului meu vei da bucurie și veselie; bucura-se-vor oasele mele cele smerite. Întoarce fața Ta de la păcatele mele și toate fărădelegile mele șterge-le. Inimă curată zidește întru mine, Dumnezeule și duh drept înnoiește întru cele dinlăuntru ale mele.
Nu mă lepăda de la fața Ta și Duhul Tău Cel Sfânt nu-l lua de la mine. Dă-mi mie bucuria mântuirii Tale și cu duh stăpânitor mă întărește. Învăța-voi pe cei fără de lege căile Tale și cei necredincioși la Tine se vor întoarce. Izbăvește-mă de vărsarea de sânge, Dumnezeule, Dumnezeul mântuirii mele; bucura-se-va limba mea de dreptatea Ta. Doamne, buzele mele vei deschide și gura mea va vesti lauda Ta. Că de ai fi voit jertfă, ți-aș fi dat; arderile de tot nu le vei binevoi.

Jertfa lui Dumnezeu: duhul umilit; inima înfrântă și smerită Dumnezeu nu o va urgisi. Fă bine, Doamne, întru bună voirea Ta, Sionului, și să se zidească zidurile Ierusalimului. Atunci vei binevoi jertfa dreptății, prinosul și arderile de tot; atunci vor pune pe altarul Tău viței.”

Recomandarea Bisericii este ca fiecare credincios să spună Psalmul 50 cu voce tare de șapte ori. Pentru a citi această rugăciune grabnic ajutătoare în caz de boală, este indicat să te așezi confortabil într-o încăpere unde nu există riscul de a fi perturbat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *