Prima pagină » Stiri si curiozitati » Rugăciune de Rusalii, vindecătoare și făcătoare de minuni. Rostește-o pentru a fi ferit de toate cele rele

Rugăciune de Rusalii, vindecătoare și făcătoare de minuni. Rostește-o pentru a fi ferit de toate cele rele

09 iun. 2022, 11:12,
BZI.ro, în Stiri si curiozitati

Sărbătoarea Cincizecimii are o mare însemnătate pentru credincioși așa că este bine să rostim în această zi cea mai puternică rugăciune de Rusalii, vindecătoare și făcătoare de minuni. Aceasta este de grabnic ajutor pentru cel care o spune cu multă smerenie și cu mintea eliberată de povara gândurilor negre. Rugăciunea de Rusalii este înzestrată cu o putere tămăduitoare deosebită. Rostește-o pentru a fi ferit de toate cele rele.

Rugăciune de Rusalii, făcătoare de minuni și de grabnic ajutor

De Rusalii este bine să rostim o rugăciune vindecătoare, care ne va feri de toate relele lumești, având parte de binecuvântarea și ocrotirea forțelor cerești. Această rugă tămăduitoare poate fi rostită în dimineața de Rusalii, dar și pe timpul zilei.

,,Împărate Ceresc, Preabunule Mângâietorule, Duhule al adevărului, Cel ce din Tatăl mai înainte de veci purcezi şi întru Fiul pururea Te odihneşti; nepărtinitorule Izvor al darurilor celor dumnezeieşti, pe care le împărţi precum voieşti; prin care şi noi nemernicii ne-am sfinţit şi ne-am uns în ziua botezului nostru. Caută spre rugăciunea robilor Tăi, vino la noi şi Te sălăşluieşte întru noi şi curăţeşte sufletele noastre, ca să putem a ne face locaş Preasfintei Treimi.

Aşa, o Preabunule, nu Te scârbi de necurăţia noastră, nici de rănile păcatelor; ci le tămăduieşte pe ele cu ungerea Ta cea atotvindecătoare. Luminează mintea noastră, ca să cunoaştem deşertăciunea lumii şi a celor ce sunt în lume; înviază ştiinţa noastră, ca neîncetat să vestească nouă ceea ce se cuvine, a face şi ce se cuvine a lepăda; îndepărtează şi înnoieşte inima noastră, ca să nu izvorască mai mult ziua şi noaptea gânduri rele şi pofte necuvioase. Îmblânzeşte trupul şi stinge cu insuflarea Ta cea dătătoare de rouă văpaia patimilor, prin care se întunecă în noi Chipul cel preascump al lui Dumnezeu.

Iar duhul lenevirii, al mâhnirii, al iubirii de stăpânire şi al grăirii în deşert goneşte-l de la noi. Și ne dă nouă duhul dragostei şi al răbdării, duhul blândeţii şi al dreptăţii, ca îndreptând inimile cele slăbite şi genunchii, fără de lenevire să călătorim pe calea sfintelor porunci. Și aşa, ferindu-ne de tot păcatul şi împlinind toată dreptatea, să ne învrednicim a primi sfârşit creştinesc şi neruşinat şi a intra în Ierusalimul cel Ceresc, iar acolo a ne închina Ţie, împreună cu Tatăl şi cu Fiul, cântând în vecii vecilor: Treime Sfântă, slavă Ţie!”

De grabnic ajutor în cele mai grele momente este și rugăciunea pentru liniștea sufletului. Aceasta se rostește atunci când suntem copleșiți de deznădejde și împovărați de suferință.

Cum să te rogi pentru a fi ferit de relele lumești

Este binecunoscut faptul că rugăciunile sunt o cale de comuniune și comunicare cu divinitatea și îl ajută pe credincios să treacă mai ușor peste greutățile vieții. La zi de sărbătoare putem rosti câteva rugăciuni făcătoare de minuni și vindecătoare. La vreme de grea încercare trupească sau sufletească putem citi Acatistul Sf. Treimi.

De Rusalii este bine să citim o rugăciune puternică pentru a avea parte de protecția Duhului Sfânt și de binecuvântarea divină.

„Binecuvântat eşti, Doamne, Stăpâne atotţiitorule, Care ai luminat ziua cu lumină de soare şi noaptea ai făcut-o să lucească cu raze ca de foc; Cel ce ne-ai învrednicit pe noi să trecem lungimea zilei şi să ne apropiem de începutul nopţii.

Ascultă rugăciunea noastră şi a întregului Tău popor şi ne iartă nouă, tuturor, păcatele noastre cele de voie şi cele fără de voie. Primeşte rugăciunile noastre cele de seară şi trimite mulţimea milei Tale şi a îndurărilor Tale peste moştenirea Ta.

Ocroteşte-ne pe noi cu sfinţii Tăi îngeri; înarmează-ne pe noi cu armele dreptăţii Tale. Îngrădeşte-ne pe noi cu adevărul Tău; păzeşte-ne pe noi cu puterea Ta; mântuieşte-ne pe noi de toată primejdia şi de tot vicleşugul celui potrivnic; şi ne dăruieşte nouă şi această seară, cu noaptea ce vine (şi toate zilele vieţii noastre), desăvârşită, sfântă, paşnică, fără păcate, fără sminteală, fără nălucire.

Pentru rugăciunile Preasfintei Născătoarei de Dumnezeu şi pentru ale Tuturor Sfinţilor, care din veac au bineplăcut Ţie. Amin.”

Rugăciunea de Rusalii se rostește pentru a avea parte de ocrotirea tuturor forțelor cerești și de spor în toate. Această rugă puternică este tămăduitoare și îl ferește pe credincios de toate relele lumești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *