Prima pagină » Stiri si curiozitati » Rugăciune de mulțumire către toți sfinții: Cum înlesnește legătura cu Dumnezeu

Rugăciune de mulțumire către toți sfinții: Cum înlesnește legătura cu Dumnezeu

23 apr. 2021, 11:56,
în Stiri si curiozitati

Rugăciunea poate fi privită ca o smerenia interioară în feța puterii lui Dumnezeu și care astfel ne poate înlesni apropierea de divinitate. Rugăciunea de mulțumire către toți sfinții este mai puternică dacă persoana care se roagă își dorește să intre în legătură cu divinitatea.

Rugăciunea către toți sfinții este foarte puternică şi preoții spun că este bine să se citească în fiecare zi. În timpul citirii rugăciunii, toți sfinții merg înaintea Domnului pentru a înlesni legătura dintre cei care o spun și divinitate.

La rugăciunea de mulțumire către toți sfinții ar trebui ca după fiecare rând citit să se facă 3 mătanii. Dacă nu fac mătănii, credincioșii pot face în loc 3 închinăciuni.

Preoțiiu susțin că, în cazul în care cel care spune rugăciunea către toți sfinții este bolnav și nu poate face mătaniile și nici închinăciunile, Dumnezeu va prim irugăciunea, știindu-i neputința.

Cum și când se spune o rugăciune

Rugăciunea în sine poate fi catalogată ca un tratament pentru suflet, dar asta nu înseamnă că există o rugăciune anume care efect doar pentru o anumită afecțiune sau pentru rezolvarea unei anumite probleme.

Rugăciunea ajută tot timpul sufletul celui care se închină cu evlavie, credință, sinceră și curată. Credincioșii trebuie să știe că rugăciunea nu se face cu jumătăţi de măsură. Orice rugăciune nu este o poezie pe care o înveți pe de rost și spui repede. O rugăciune este cu atât mai puternică dacă este spusă cu credinţă şi serioritate, permițând minţii concentrare, interiorizare și scufundare în sine. O rugăciune nu se spune doar cu mintea, ci trebuie să vină din inimă, din suflet.

Credincioșii se pot ruga oricând, deoarece Dumnezeu nu doarme, însă este recomandat ca rugăciunile să fie spuse seara deoarece atunci activitatea umană se reduce, nivelul de stres este mai mic, omul este mai liniștit și nu se mai gândește la grijile din timpul zilei. Teologii susțin că puterea rugăciunii este mai mare dacă se citește noaptea între orele 00:00 şi 03:00, când cerurile sunt deschise și rugăciunea ajunge direct la Dumnezeu.

Rugăciune de mulțumire către toți sfinții

Cei care vor să le mulțumească pentru ajutor tuturor sfinților trebuie să facă trei mătanii, se împreunează mâinile în rugăciune în dreptul pieptului și să spună:

„O, preafericiților, plăcuților lui Dumnezeu, sfinților toți, care stați înaintea prestolului Sfintei Treimi și va bucurați de fericirea cea negrăită! Iată acum, în ziua serbării voastre cea de obște, frații voștri cei mai mici, care aducem vouă aceste cântări de laudă și prin mijlocirea voastră cerem milă și iertare de păcate de la preabunul Dumnezeu. Că știm bine că toate câte voiți puteți cere de la Dânsul. Deci cu smerenie ne rugăm vouă ca să rugați pe Stăpânul cel milostiv să ne dea nouă duhul râvnirii voastre, spre paza sfintelor Lui porunci, ca, mergând pe urma voastră, să putem cu bună cucernicie și fără prihană să săvârșim călătoria vieții celei pământești, învrednicindu-ne întru pocaință a ajunge la locașurile raiului cele preaslăvite și acolo împreună cu voi să preaslăvim pe Tatăl și pe Fiul și pe Duhul Sfânt, în vecii vecilor. Amin“

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`