Prima pagină » Stiri si curiozitati » Rugăciune de frică: Te ajută să-ți învingi toate temerile

Rugăciune de frică: Te ajută să-ți învingi toate temerile

29 nov. 2021, 13:11,
în Stiri si curiozitati

Când un om se află într-o situație înfricoșătoare poate rosti rugăciunea de frică. Această rugăciune îi ajută pe cei care au o temere în suflet să-și găsească calea corectă. De asemenea, cuvintele din rugăciune te tămăduiesc de această năpastă.

Una dintre cele mai mari probleme ale omului este frica. Aceasta de obicei se instaurează în sufletul omului atunci când trece printr-o perioadă dificilă sau simte ca urmează să se întâmple ceva rău. Pentru a reuși să scapi de sentimentele sumbre ce-ți neliniștesc starea este bine să rostești rugăciunea pentru a înlătura frica.

mainele unei persoane care se roaga pe o biblie deschisa

Leacul cel mai puternic împotriva fricii este rugăciunea care vine din inimă

Rugăciune de frică: Cum să te eliberezi de toate relele

Rostind rugăciunea de frică îți vei vindeca ființa din interior cu ajutorul lui Dumnezeu. Cel care crede cu tărie în Dumnezeu și purtarea Sa de grijă va primi cu siguranță de la el El ajutor în orice împrejurare. Din moment ce un credincios rostește cu regularitate rugăciunea de frică nu are de ce să se teamă. De cele mai multe ori, rugăciunea dată te ajută să scapi de frici provocate de întâmplările vieții, dușmănia oamenilor și chiar de moarte.

Spiritele necurate au un deosebit interes să aprindă și să întrețină în sufletul omului patima fricii. Acestea, de obicei, tulbură sufletul, împiedicându-l să-și ducă la îndeplinire dorințele și urcușul duhovnicesc. Este important să-ți dai seama că gândurile rele pot instaura frica în sufletul tău.

Este bine să-ți pui încrederea în purtarea de grijă a lui Dumnezeu, astfel rostind rugăciunea de frică îți vei încredințează destinul în mâinile Lui. Leacul cel mai puternic împotriva fricii  și a necazurilor este rugăciunea care vine din inimă. Prin rugăciune omul se află mereu unit cu Dumnezeu, primind tot timpul ajutorul Lui, astfel teamă îl ocolește și niciodată nu i se mai strecoară în suflet.

grafica dumnezeu in timp ce tine mana pe umarul unei persoane indurerate

Spiritele necurate au un deosebit interes să aprindă și să întrețină în sufletul omului patima fricii

Cum se citește rugăciunea de frică

Frica este un sentiment extrem de neplăcut, acesta poate determina oamenii să acționeze în diverse feluri nebănuite. Astfel, pentru a reuși să te depășești stările de anxietate ori de neliniște poți să rostești această rugăciune. Ulterior, poți să rostești și rugăciunea pentru mulțumire.

„Dumnezeule, întru numele Tău mân­tuiește-mă și întru puterea Ta mă ju­decă. Dumnezeule, ascultă rugă­ciunea mea; pleacă urechea Ta la graiurile gurii mele. Ia aminte spre mine și mă ascultă, că m-am mâhnit întru îngrijorarea mea și m-am abă­tut. Inima mea s-a tulburat întru mine și frica morții a căzut asupra mea. Temere și cutremur au venit peste mine și întunericul m-a acoperit.

Doamne, Dumnezeul mântuirii me­le, ziua am strigat și noaptea înaintea Ta. Să ajungă până la Tine rugă­ciu­nea mea; că s-a umplut de rele sufletul meu și viața mea de iad s-a apropiat!

Miluiește-mă, Doamne, că nepu­tin­cios sunt! Vindecă-mă, că s-a tul­bu­rat foarte sufletul meu. Ostenit-am întru suspinarea mea. În toate nop­țile îmi stropesc patul cu lacrimile mele și în ele îmi scald așternutul.

grafica femeie care se roaga

Din moment ce un credincios rostește cu regularitate rugăciunea de frică nu are de ce să se teamă

Pentru ce ești mâhnit, suflete al meu, și pentru ce mă tulburi? Nădăj­­duiește spre Dumnezeu și mă voi măr­turisi Lui, mântuirea feței mele și Dumnezeul meu.

Domnul este luminarea mea și Mân­tuitorul meu, de cine mă voi teme? Domnul este sprijinitorul vieții mele, de cine mă voi înfricoșa?

Iubi-Te-voi, Doamne, virtutea mea! Domnul este întărirea mea și scă­pa­rea mea și izbăvitorul meu. Dumnezeu este ajutorul meu și voi nădăjdui întru Dânsul: Apărătorul meu și puterea mântuirii mele și sprijinitorul meu. Amin.”

Rostind această rugăciune de frică vei scăpa de temerile care te stăpânesc și care te împiedică să avansezi. Este important să rostești rugăciunea cu o mare credință și cu sufletul curat, doar așa vei reuși să ai partea de protecția lui Dumnezeu.

femeie care se roaga

Când un om se află într-o situație înfricoșătoare poate rosti rugăciunea de frică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *