Prima pagină » Informații utile » Rugăciune către Sf. Pangrație, aducătorul de bani

Rugăciune către Sf. Pangrație, aducătorul de bani

25 aug. 2024, 13:00,
în Informații utile

Rugăciunea către Sf. Pangrație este pentru rezolvarea problemelor legate de bani și moșteniri. Acesta poate intermedia demersurile financiare negative care se întâmplă în viața noastră.

Când vă rugați la Sfântul Pangrație, presărați pe o farfurie pătrunjel verde și aprindeți o lumânare verde în fața icoanei cu acesta. Rugăciunea către Sf. Pangrație vă poate rezolva probleme financiare, dar și aduce pace în casă.

Rugăciune către Sf. Pangrație

Rugăciunea către acest Sfânt începe așa:

„Sfinte Mucenice Pangratie, citind viața ta ne închinăm și te slăvim ca pe un adevărat ostaș al Domnului Iisus Hristos, care ai învins în războiul cel nevăzut având credința nestrămutată în Dumnezeu și lucrând ogorul Lui cel sfânt.Te chemăm ca pe bunul nostru prieten și ocrotitor să ne cercetezi viața și inima și să ne ajuți după nevoia fiecăruia.

Te rugăm să ne spijini și pe noi în războiul nevăzut, să ne fii scut de apărare, să  mijlocești cu rugăciuni la Domnul Hristos să vină El să învingă pentru noi. Știm că biruința unui asemenea război nu poate fi decât a lui Dumnezeu, de aceea te chemăm să ne aduci Mila și bunăvoința Lui de a ne scoate învingători prin El și numai prin El”.

Rostind-o cu credință, harul Sfântului te poate binecuvânta de necazuri și de problemele care se abat asupra casei tale. Rugăciunea se termină astfel:

„Te strigăm și în durerea sufletului care este bolnav de păcate și întărâtări ale patimilor, Sfinte Pangratie, și te rugăm să arzi cu focul tău nestins necurăția din noi, iar la sfârșitul vieții să ne fii pavăză și apărător în urcușul către Dumnezeu, unde mijlocește să ne judece Domnul Hristos cu milă, ca să ne bucurăm veșnic cu tine în Împărăția Lui. Amin”.

Canonul de rugăciune

Troparul Sfântului Sfinţit Mucenic Pangratie, Episcopul Taorminei, glasul al 4-lea:

„Şi părtaş obiceiurilor şi următor scaunelor apostolilor fiind, lucrare ai aflat, de Dumnezeu insuflate, spre suirea privirii la cele înalte. Pentru aceasta, cuvântul adevărului drept învăţând şi cu credinţa răbdând până la sânge Sfinţite Mucenice Pangratie, roagă-te lui Hristos Dumnezeu să mântuiască sufletele noastre”.

Condacul:

„Arătatu-te-ai ca o stea luminoasă Tavromenienilor, Sfinte Mucenice Pangratie şi ai fost sfinţit pătimitor pentru Hristos, înaintea Căruia, stând acum, roagă-te pentru cei ce te cinstesc pe tine, fericite”.

O altă parte din rugăciunea Sfântului Pangrație care te poate feri de falsitate și trădare:

„Te mai rugăm să te îngrijești de nevoile trupului nostru să avem cele necesare traiului, dă zestre parohiilor cu tot ce le trebuie pentru buna slujire a lui Dumnezeu, înfrumusețează bisericile să fie nestemate strălucitoare ale Bisericii din Ceruri, și ai grijă de episcopii, preoții și diaconii binecredincioși ortodocși și de familiile lor, rânduindu-le ascultare și buna sporire în propovăduirea Evangheliei Domnului Hristos. Îngrădește toată răutatea care vine de la oameni, invidia, minciuna și trădarea, să fim acoperiți cu harul tău cel bineplăcut și să trăim în pace și în credință”.

Rugăciunea către Sf. Pangrație trebuie rostită cu credință, într-un loc liniștit în care te poți concentra. Trebuie să rostești așa cum trebuie ceea ce vrei pentru a avea parte de binecuvântare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
02 octombrie 2024
02 octombrie 2024