Prima pagină » Local » Rudele marocanului ucis în Moara de Vânt cer pedeapsa maximă pentru principalul suspect! „Vrem să fie tras la răspundere!” – GALERIE FOTO/VIDEO (EXCLUSIV)

Rudele marocanului ucis în Moara de Vânt cer pedeapsa maximă pentru principalul suspect! „Vrem să fie tras la răspundere!” – GALERIE FOTO/VIDEO (EXCLUSIV)

26 mai 2022, 02:00, 6 ,
Ciprian Nedelcu în Local

Fratele și părinții marocanului ucis în Moara de Vânt au solicitat ca principalul suspect, Ahmed Sami El Bourkadi, să primească pedeapsa maximă, respectiv închisoarea pe viață, pentru cele întâmplate. De asemenea, rudele lui Youssef Jnyiah solicită despăgubiri, dar, deocamdată, nu au precizat în ce cuantum. Daune cere și proprietara vilei în care a avut loc dublul asasinat.

Rudele marocanului ucis în Moara de Vânt cer pedeapsa maximă pentru principalul suspect! Totodată, rudele lui Youssef Jnyiah solicită despăgubiri, dar, deocamdată, nu au precizat în ce cuantum. Daune cere și proprietara vilei în care a avut loc dublul asasinat.

În declarațiile date în fața magistraților ieșeni, rudele studentului marocan omorât în decembrie 2021 au susținut că vor ca Ahmed Sami El Bourkadi să fie tras la răspundere.

„Sunt fratele mai mic al lui Youssef. În decembrie 2021 eram în Maroc. Când am vorbit cu Sami prima dată, el a spus că nu a fost la Youssef acasă. I-am spus că Youssef nu răspunde și l-am rugat să-mi dea adresa lui. Sami tot spunea că nu știe adresa, dar eu am insistat și i-am spus că există o poză cu el acasă la Youssef”, a precizat Amine Jnyiah.

Ce au mai spus rudele marocanului ucis în vila din Moara de Vânt

Amine Jnyiah a adăugat că a continuat să îl caute pe Youssef și, pe 11 decembrie 2021, i-a scris lui Sami că fratele său a fost găsit mort în vilă.

„I-am spus să îmi zică adevărul. Sami a răspuns că mi-a spus deja tot ce știe și că «Dumnezeu să-l ierte!» Nu a întrebat nimic, nu a părut mirat de ce s-a întâmplat. Pe 13 decembrie i-am scris un mesaj lui Sami, aflând din presă că el este suspect. Eu am făcut legătura că el este autorul din faptul că el a fost acasă la Youssef pe 8 decembrie și știam de poza cu el făcută de Youssef atunci. El nu mi-a răspuns. Suntem convinși că Sami este autorul faptelor și doresc ca el să fie tras la răspundere, să primească pedeapsa maximă pentru tot ce a făcut”, a subliniat Amine Jnyiah în fața anchetatorilor ieșeni.

La rândul ei, mama lui Youssef, Najat Rerhou, a susținut în fața magistraților din Iași că l-a vizitat pe fiul ei, în România, în luna septembrie 2021. La rândul ei, aceasta a cerut ca autorul să primească pedeapsa maximă.

Tatăl lui Youssef Jnyiah: „Suntem foarte afectați de ce s-a întâmplat…”

Pe de altă parte, tatăl studentului marocan ucis în Iași afirmă că nu știa ca Youssef Jnyiah să fi avut vreun conflict cu cineva.

„Relația mea cu Youssef a fost foarte bună, era un copil foarte bun, nu a făcut probleme. Comunicam cu el o data la 2-3 zile. Discutam despre ce face, eram foarte atașați, îmi povestea despre ocupațiile sale. Nu știam despre relația lui cu fata din România (Vanesa Burlacu – n.r.). Când îl întrebam despre căsătorie, el tot spunea că nu a venit timpul. Mă constitui parte civilă în cauză, dar nu pot preciza o sumă în acest moment. Suntem cu toții foarte afectați de ce s-a întâmplat! Dorim să se stabilească cine este vinovat și să fie tras la răspundere autorul pentru tot ce s-a întâmplat. Nu știu ca Youssef să fi avut vreun conflict sau vreo relație de dușmănie cu cineva. Era un băiat bun, pașnic, prietenos”, a spus Mhamed Jnyiah.

Proprietara vilei în care a avut loc dublul asasinat cere despăgubiri

În același timp, avocata Raluca Andrei, cea care îl reprezintă pe Ahmed Sami El Bourkadi, susține că proprietara vilei solicit daune în instanță.

„Știu că proprietara vilei din Moara de Vânt s-a constituit parte civilă în dosarul penal, dar nu rețin cu ce sumă. Aceasta solicit daune pentru distrugerea prin incendiere reținută în cauză”, a precizat avocata Raluca Andrei.

Amintim că, la mijlocul lunii decembrie 2021, oamenii legii au fost anunțați de rude ale tânărului student marocan Youssef Jniyah că acesta nu a revenit la Bruxelles. Anchetatorii au efectuat cercetări și au ajuns la vila închiriată de marocan pe strada Moara de Vânt. Oamenii legii au dat acolo peste un tablou de groază: Youssef Jniyah şi iubita lui, Ioana Vanesa Burlacu, erau morți în același pat. Mai apoi, poliţiştii au ajuns la Ahmed Sami El Bourkadi, studentul canadian de origine marocană bănuit de comiterea dublei crime. Astfel, el a fost prins în Roma și a fost readus în Iași.

Acum, rudele marocanului ucis în Moara de Vânt cer pedeapsa maximă pentru principalul suspect al dublului asasinat.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • parintii victimelor nici macar nu au avocat care sa le informeze de realitatea cazului! vedem că ei sunt ignoranți! se gândesc doar să primească bani! ce păcat! nu s-au dus in Romania sa ia un avocat pentru fiul lor si sa-i gaseasca pe adevaratii criminali! plus ca vorbesc doar despre fiul lor, de parca Vanessa nu e ca fiica lor!! nici nu vorbesc despre asta! incredibil. ! marea surpriză îi va lovi în față foarte curând!!! este important să fii bine informat! Dacă Youcef și Vanessa ne văd acum, nu cred că vor fi mândri de acest gen de familie: care cer bani în loc să-și angajeze un avocat, să înțeleagă crima și să înțeleagă amarul adevăr care va exploda asupra lor. se confruntă în următoarele săptămâni! cel mai rau este ca tatal spune ca nici nu este constient ca fiul lui are o relatie si locuieste cu o femeie! biata Vanessa, odihneste-i sufletul! oamenii ignoranți vor rămâne mereu ignoranți!

  • €€€€€€€

    ultima data a venit in Romania sa ceara bani de la guvern sau asigurari! vor să recupereze 100.000 de euro dispăruți de la fiul lor! €€€€€€€

  • Scourlas,
    dragi parinti au asteptat judecata inainte de a visa

  • sunt doi oameni care sunt uciși și te gândești la buzunarele tale. trezește-te și caută adevărul în loc să stai ca binoclul privind prin binoclu.

  • ce mi se pare ciudat este că ceasul nu vede că există o dublă crimă, nici o singură crimă, așa că trebuie să căutăm un alt acuzat, va fi mai logic

  • sdhasdjkfhjklasdfnhjklasdfnhjklasdfnjklasd

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024