Rucola are multe beneficii, aceasta scade colesterolul din sânge, crește hemoglobina și este bună și pentru diabet. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a vă diversifica dieta de vară. Utilizarea rucolei în alimentație vine din zona Mediterana. Frunzele verzi se potrivesc bine cu diverse brânzeturi, carne și pește. Rucola este adesea adăugată la paste, pizza, risotto și la popularul sos pesto.
Florile de rucola sunt de culoare galben pal până la galben strălucitor, cu inserții purpurii. Fructul este o păstaie oval-lungă, ușor comprimată, pe tulpini scurte și îngroșate. Semințele au o lungime de 1,5-3 mm, sunt dispuse pe două rânduri și sunt de culoare maro deschis. Rucola înflorește în mai-iulie și se coace la sfârșitul primăverii sau la începutul verii.
Rucola beneficii. Vitamine conținute în aceasta
Rucola conține vitamine din complexul B, vitamina C, fier, cupru, zinc, seleniu, magneziu, potasiu și calciu. Ajută la întărirea sistemului imunitar, elimină colesterolul și excesul de lichide. De asemenea, rucola este bună pentru sistemul nervos și previne dezvoltarea unor celule canceroase.
Rucola îmbunătățește digestia și întărește sistemul nervos. Este recomandată în caz de stres, depresie, hemoglobină scăzută. Rucola este recomandată persoanelor cu ulcer peptic. Frunzele verzi luptă eficient împotriva deteriorării pereților stomacului, reduc dimensiunea ulcerelor și previn apariția altora noi.
Rucola este, de asemenea, un produs cu conținut scăzut de calorii. Este ideală pentru meniurile dietetice, deoarece are o valoare energetică de 25 kcal la 100 de grame. Frunzele de rucola trebuie să fie suculente și verzi. Atunci când alegeți rucola, acordați atenție dimensiunii frunzelor. Cu cât frunzele sunt mai mari, cu atât mai bine, frunzele mici vor fi amare.
Cum să păstrezi frunzele acesteia proaspete mai mult timp? Contraindicații și efecte nocive ale acesteia
Pentru ca rucola să rămână proaspătă mai mult timp, poate fi păstrată în frigider într-un recipient cu apă. Nu există contraindicații majore în ceea ce privește utilizarea rucolei. Cu toate acestea, nu trebuie excluse intoleranțele sau alergiile individuale.
Aroma specială a acestor verdețuri poate aminti de nucă sau muștar. Condimentată, ușor acrișoară și chiar picantă, este indispensabilă în salate. Rucola „sălbatică” se găsește în sudul Europei și în nordul Africii, precum și în Asia Centrală și India. Frunzele pot fi cultivate chiar și acasă, pe pervazul unei ferestre.
Nu congelați rucola, deoarece își pierde aroma. Pentru a fi adăugată în salate, rucola trebuie tăiată bine pentru a nu-și pierde proprietățile sănătoase. De obicei se rupe cu mâna sau se taie cu un cuțit ceramic.
Salată caldă cu mozarela și rucola. O rețetă perfectă pentru prânz și cină
Rucola este folosită în multe feluri de mâncare. Se potrivește perfect cu carnea, legumele, roșiile și ardeii grași. Pentru a pregăti o salată caldă cu mozarela și rucola veți avea nevoie de o bucată de piept de pui, 30 gr de spanac, 30 gr de spanac, un avocado, 5 roșii cherry și 30 de gr de nuci de pin. De asemenea, este indicat să adăugați o linguri de ulei de măsline.
Pentru a pregăti salata se marinează pieptul de de pui în ulei de măsline, sos de soia și condimente. Se lasă timp de 15 minute. Puneți carnea în tavă pentru a o pregăti. Se coace în cuptorul la 200 de grade timp de 15-20 de minute.
Rucola are multe beneficii îndeosebi atunci când este pregătită și servită corespunzător. Pentru asta se taie avocado în felii. Puneți pe o farfurie frunzele de spanac, rucola, carnea caldă, mozzarella, feliile de avocado, roșiile cherry, nucile de pin și câteva picături de ulei de măsline.