Prima pagină » Local » Rromii care au făcut circ în curtea Mitropoliei au fost reţinuţi de oamenii legii – VIDEO
Rromii care au făcut circ în curtea Mitropoliei au fost reţinuţi de oamenii legii - VIDEO

Rromii care au făcut circ în curtea Mitropoliei au fost reţinuţi de oamenii legii – VIDEO

04 sept. 2020, 12:31,
George Cristian în Local

Rromii care au făcut circ în curtea Mitropoliei au fost reţinuţi de oamenii legii. Potrivit unui comunicat de presă emis de oamenii legii, trei dintre scandalagii au fost deja reţinuţi.

Rromii care au făcut circ în curtea Mitropoliei au fost reţinuţi de oamenii legii

Într-un comunicat de presă emis de poliţişti, se arată faptul că, în urma unui scandal de la Mitropolia Iaşi au fost solicitaţi să intervină la un scandal. Conform aceluiaşi comunicat, se pare că la faţa locului s-au deplasat poliţiştii Secţiei 3 Poliţie, dar şi luptătorii de la SAS:

” La data de 03 septembrie a.c., în jurul orei 16.30, poliţiştii au fost sesizaţi despre un scandal ce s-ar fi iscat între mai multe persoane, care se aflau în curtrea Catedralei Mitropolitane Iaşi.

Urmare a sesizării, la faţa locului s-au deplasat, de îndată poliţiştii Secţiei 3 Poliţie, luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale, poliţiştii locali şi jandarmii pentru aplanarea conflictului, fiind conduse la sediul Poliţiei Municipiului Iaşi, pentru verificări 19 persoane, din judeţul Vaslui.

O echipă de poliţişti din cadrul Secţiilor 1-6 Poliţie şi Biroului de Investigaţii Criminale a derulat verificările pentru clarificarea situaţiei de fapt, în cauză fiind întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice.” menţionează comunicatul.

Mai multe persoane au fost reţinute

În baza anchetei emisă de oamenii legii, trei dintre scandalagii au fost deja reţinuţi pentru 24 de ore şi au fost introduşi în arestul I.P.J Iași. Aceştia sunt propuşi pentru arestarea preventivă. Totuşi, în comunicat se arată faptul că persoanele care au fost implicate în scandalul din fata Mitropoliei Iaşi au refuzat să depună plângeri pentru infracţiunile de lovire şi sau alte violente.

” În baza probatoriului administrat în cauză, trei bărbaţi au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore, fiind introduşi în Arestul I.P.J. Iaşi, urmând ca la data de 4 septembrie a.c., aceştia să fie prezentatţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi cu propuneri legale. Persoanele implicate în conflict au refuzat să depună plângere prealabilă pentru infracţiunea de lovire sau alte violenţe.

De asemenea, toate persoanele implicate în conflict au fost sancţionate contravenţional, conform Legii nr. 55/2020 pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecţie a vieţii.”

Scandal între țigani în centrul Iașului!

Poliţiştii locali au fost sesizaţi de cetăţeni, după ce mai mulţi ţigani s-au dus la Mitropolie pentru o judecată țigănească, iar situația a degenerat. Se pare că scandalul a început în urma unei judecăți țigănești

„Mai mulți cetățeni de etnie rromă au produs un scandal de amploare în apropierea Mitropoliei. Poliția Locală împeună cu jandarmii au intervenit oiperativ pentru a aplana conflictul. Cei implicați au motivat faptul că se află într-o judecată stabor (Staborul este o justi0ie paralelă numită de unii și subterană, care funcționează în paralel cu cea oficială), o judecată țigănească. Cert este că am intervenit rapid și 20 de persoane au fost conduse la sediul poliţiei pentru continuarea cercetărilor”, a explicat Liviu Zanfirescu, șef al Poliției Locale Iași.

Situațiile de acest gen au început să devină din ce în ce mai frecvente în România. Sub ministerul condus de Marcel Vela, clanurile de rromi au început să îşi împartă pumni şi picioare în centrele oraşelor din ţară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *