Prima pagină » Economic Local » Roxana Irimia, make-up artist din Iași: „Porți ce îți stă bine” – FOTO/VIDEO

Roxana Irimia, make-up artist din Iași: „Porți ce îți stă bine” – FOTO/VIDEO

15 mart. 2024, 01:58,
Raluca COSTIN, în Economic Local

Roxana Irimia, make-up artist și antreprenoare din Iași, vorbește într-un nou episod de #PodcastBZI despre ce înseamnă să ai o afacere în domeniul beauty și demontează câteva mituri despre machiaj și produsele folosite. Pentru a ajunge la un nivel profesional ridicat a făcut 25 de cursuri de make-up. Roxana vorbește în podcast despre pasiunile sale, călătorii și gătit. A vizitat 10 țări în 6 luni, îi place mâncarea arăbească, pe care o și gătește acasă, și vrea să deschidă un restaurant. Interviul poate fi urmărit AICI:

Tânăra make-up artistă spune că anul acesta va fi aglomerat pentru cei din domeniul beauty pentru că vor fi multe evenimente. În ceea ce privește trendul pentru anul 2024, în materie de make-up, Roxana susține că își pune amprenta asupra clientelor.

„Porți ce îți stă bine. Eu le spun și mireselor să poarte ceea ce li se potrivește. Mie îmi plac machiajele atemporale. Mireasa își deschide albumul peste 20 de ani și se vede tot frumoasă. Am rămas impresionată când o clientă de-a mea s-a machiat la mine pentru o nuntă și mi-a spus că multe fete i-au zis că s-a machiat la mine pentru că au recunoscut stilul meu de a machia”, spune tânăra din Iași.

Peste 25 de cursuri de make-up

Tânăra a început să facă primele cursuri de make-up artist când era în ultimul an de liceu. Este colegă de muncă cu mama sa.

„Mama și-a deschis salonul de înfrumusețare, eu am terminat liceul, am intrat la facultate și m-am gândit să fac ceva. Eu am avut susținere din partea părinților în tot, chiar și susținere financiară, dar am vrut să fiu oarecum independentă. Așa am hotărât să încep cursul de make-up, mi-am luat diploma și am început să lucrez cu mama în salon. Am făcut asta în paralel cu facultatea. Am început să fac micropigmentare, am făcut un curs în București și am învățat și această parte. Eu și mama mergem în paralel. Mama cu coafatul, eu cu machiajul. De dimineață și până seara, avem cliente când e sezonul evenimentelor”, povestește Roxana Irimia.

O altă make-up artistă cunoscută din Iași este Maria Cozma.

Roxana Irimia, make-up artist din Iași: „Noi muncim când alții se distrează”

Aceasta susține că, în funcție de produs, acesta poate fi folosit 3, 6 luni sau un an de la deschidere, deci nu are termen de expirare pe etichetă.

„Orice produs de make-up, cosmetic, în general, nu are un termen de expirare pe capac. Apare cât timp îl folosi. La fond de ten poți să observi când își schimbă consistența. Dacă îl ții la cald, la frig, se poate modifica. Dacă îți place să faci asta, în domeniul acesta, poți continua. Dacă nu, nu o face. Noi muncim și în weekend, când se distrează alții, și trebuie să-ți asumi chestia asta de la început. Produsele sunt scumpe, investiția este mare, în general, cursurile sunt scumpe. Dacă nu ai o susținere și nu știi că asta vei face în viitor, e mai greu. Make-up-ul e o chestie sezonieră, de aceea trebuie să fii sigur că asta vrei să faci. Eu folosesc doar produse cosmetice de calitate, de top, de la branduri, Channel, Dior, Gucci”, explică tânăra.

Un salon de înfrumusețare a fost deschis și la Țibănești, cu fonduri europene. Roxana Irimia, make-up artist și antreprenoare din Iași, mai spune că a investit câteva zeci de mii de euro în afacerea din domeniul beauty.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *