Prima pagină » Culinar » Roșii tocate pentru iarnă în bulion. O rețetă delicioasă fără conservanți pentru ciorbe 

Roșii tocate pentru iarnă în bulion. O rețetă delicioasă fără conservanți pentru ciorbe 

22 iul. 2022, 12:30,
BZI.ro, în Culinar

Rețeta de roșii tocate pentru iarnă în bulion este extrem de delicioasă și nu conține conservați sau coloranți. Aceasta se păstrează pe tot parcursul iernii și se poate folosi la pregătirea ciorbelor, sosurilor sau a pastelor. Pentru un preparat sănătos se vor alege roșii cât mai proaspete, cărnoase și fără pete negre.

Din cantitățile ingredientelor se vor obține circa patru porții. Timpul de gătire a rețetei este destul de mic, având nevoie de doar o oră jumătate la dispoziție. Pentru iarnă se mai poate pregăti și o salată de crudități din conopidă. 

Roșii tocate pentru iarnă în bulion, ingrediente

Rețeta de roșii tocate pentru iarnă este una rapidă și simplă. Aceasta poate fi folosită în diverse mâncăruri precum ciorbe, tocănițe, sosuri, pizza sau paste. În sezonul rece este perfectă pentru a pregăti o mâncare sănătoasă cu roșii păstrate la borcan, fără conservanți sau coloranți. Secretul este să alegeți legume proaspete, cărnoase, ce nu sunt cu pete negre sau mucegai. 

Pentru prepararea rețetei veți avea nevoie de 1,8 kilograme de roșii, un litru de bulion și ierburi aromatice. Puteți opta pentru orice fel de plante pentru a oferi rețetei un gust pe placul vostru. Se poate utiliza leuștean sau oregano. De asemenea, legumele vor trebui cântărite după ce au fost opărite și curățate de coajă. Pentru ca preparatul să fie unul cât mai sănătos va trebui să folosiți bulion de roșii proaspăt. Din ingredientele menționate veți obține circa patru porții. Timpul de gătire este de o oră jumătate. 

Cum se prepară roșiile tocate

Pentru ca rețeta să aibă un gust cât mai delicios este recomandat să puneți roșii proaspete din grădină, bio. Totodată, este indicat să alegeți legume cât mai cărnoase. Mai întâi de toate se va prepara bulionul. Se vor alege legume cât mai coapte și se vor pasa, apoi sucul rezultat va fi pus într-o oală la foc mediu. Veți observa că la un moment dat se va forma o spumă groasă. Aceasta nu trebuie îndepărtată, doar dacă doriți, însă va trebui să amestecați din când în când pentru a se încorpora. Bulionul de roșii va fi gata atunci când nu se va mai forma spuma. Ulterior, se poate turna în sticle sau se mai poate fierbe, dacă îl doriți mai scăzut. Pentru rețeta de roșii tocate pentru iarnă, sucul nu va trebui să fie foarte gros, de aceea sa va lăsa pe foc în jur de 15-20 minute. 

Într-o oală încăpătoare se va fierbe apă, apoi se vor adăuga roșiile crestate în formă de cruce. Legumele se țin timp de 30 de secunde, maxim un minut, apoi se scot și se lasă în apă rece. Astfel, roșiile se vor putea curăța cu ușurință de coajă. Ulterior, se vor tăia în jumătate, se curăță de partea lemnoasă și semințe, apoi se toacă în cuburi. Roșiile se păstrează într-un bol, în timp ce se vor steriliza borcanele. Legumele vor fi puse în vase, apoi se va turna bulionul. Opțional se pot adăuga și câteva frunze de leuștean deasupra pentru aromă. Se acoperă cu ajutorul unor capace, apoi se lasă în cuptorul preîncălzit la 150 de grade, timp de 20 minute. La final, se vor lăsa să se răcească la cald.

Roșiile tocate pentru iarnă în bulion sunt extrem de sănătoase și delicioase. Rețeta se poate folosi la numeroase mâncăruri în timpul sezonului rece. Ca și garnitură, puteți opta și pentru prepararea unor gogoșari marinați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
30 iulie 2024
30 iulie 2024