Prima pagină » Culinar » Roșii pentru iarnă la borcan nefierte, gata în doar 45 de minute! Iată cum să le păstrezi gustul intens

Roșii pentru iarnă la borcan nefierte, gata în doar 45 de minute! Iată cum să le păstrezi gustul intens

05 nov. 2024, 11:18,
Redacția BZI în Culinar

Roșiile nefierte pentru iarnă la borcan sunt adevărate minuni, dacă vrem să gătim sănătos și să simțim, și atunci când e viscol, gustul legumelor din grădină. Această rețetă este una simplă, cu ingrediente puține și care în anotimpul rece este la mare căutare în bucătărie.

Roșiile conservate la borcan cu câteva arome și fără conservanți își păstrează gustul, dar și proprietățile. Te vei bucura de aroma lor în preparate delicioase, exact ca vara. În plus, le poți conserva fără sare, deci nu se vor acri pe parcursul depozitării.

Roșii pentru iarnă la borcan nefierte, gata în doar 45 de minute

Roșiile conservate în acest mod pot fi folosite la aproape orice fel de preparate cu carne sau legume. Pot fi folosite și la sosuri pentru paste, fripturi, ciorbe sau supe. Doar desfaci borcanul și ai parte de prospețime și o multitudine de proprietăți pentru organism.

Roșiile sunt un ingredient esențial în multe preparate, fiind nelipsite din cămările gospodinelor pe timpul iernii. Indiferent dacă preferi roșiile la borcan, bulionul sau deliciosul suc de roșii, aceste conserve îți vor aduce aminte de gustul verii chiar și în lunile reci. În plus, pentru cei mai îndrăzneți, dulceața de roșii poate fi o surpriză interesantă la deserturi sau ca acompaniament pentru preparate sărate.

Aveși nevoie de 3 kg de roșii mici și bine coapte, de preferat tip cherry sau prunișoare, 4 – 5 căței de usturoi, 1 lingură sare neiodată pentru murături, 1 lingură zahăr, 2 – 3 frunze de dafin, boabe de piper negru, 200 ml de oțet de 9%, apă pentru a umple borcanele, mărar și frunze de țelină, acestea fiind opționale.

Roșiile conservate pentru iarnă la borcan, fără fierbere, pot rezista aproximativ 6 – 8 luni dacă sunt depozitate corect. Trebuie să păstrezi borcanele într-un loc răcoros, întunecat și uscat, precum o cămară sau o pivniță.

Asigură-te că borcanele sunt bine sigilate și că nu au fost expuse la aer după închiderea lor. Dacă există semne de deteriorare, precum capac umflat sau miros neplăcut la deschiderea borcanului, roșiile trebuie aruncate.

Cum se prepară aceste bunătăți pentru iarnă?

Primul pas constă în pregătirea borcanelor, trebuie să le speli bine, apoi să le sterilizezi. Poți face acest lucru punându-le în cuptor pentru 15 minute la 100°C sau prin fierberea lor în apă pentru 15 minute.

După ce acestea au fost sterilizate, așază pe fundul fiecărui borcan câteva boabe de piper, o frunză de dafin, câțiva căței de usturoi și, dacă dorești, câteva crenguțe de mărar sau frunze de țelină.

Se spală bine roșii și se pun în borcane, încercând să le aranjezi cât mai compact. Lasă puțin spațiu liber în parte de sus, de aproximativ 1 cm. Într-un ibric, încălzește apa, adaugă sarea, zahărul și oțetul și amestecă totul până se dizolvă complet.

Se toarnă soluția din ibric în borcane, acoperind complet roșiile, apoi se închid bine borcanele. Acestea se lasă să se răcească la temperatura camerei, apoi se depozitează într-un loc răcoros și întunecat. Puteți adăuga aceste roșii și într-o salată de vinete.

De asemenea, poți personaliza rețeta adăugând alte condimente sau ierburi precum cimbru, rozmarin sau char busuioc pentru a varia aroma. Ai grijă să folosești condimene uscate sau foarte proaspete pentru a preveni alterarea conservelor.

Este recomandat să folosești sare neiodată la roșiile pentru iarna la borcan nefierte deoarece sarea de masă conține aditivi care pot afecta procesul de conservare și claritatea lichidului din borcan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`