Prima pagină » Culinar » Rondele de orez. Ce condimente să folosiți pentru o aromă deosebită a gustării?

Rondele de orez. Ce condimente să folosiți pentru o aromă deosebită a gustării?

13 feb. 2023, 15:00,
în Culinar

Persoanele care urmează o dietă încercă să pregătească diverse feluri de mâncare sănătoase și interesante, printre acestea se numără și rondelele de orez. Rondelele pot fi folosite ca bază pentru preparate din carne sau pește.

Pentru a le pregăti acest fel de mâncare veți avea nevoie de orez în cantitate de 300 gr, oțet de orez după gust, sare, ardei roșu măcinat, paprika măcinată curry, ulei de nucă de cocos în cantitate de 2 linguri. Acest deliciu sănătos se pregătește aproximativ timp de o oră. Trebuie să gătiți orezul la aburi pentru a face orez lipicios, așa cum este numit în Thailanda. Orice orez cu bob rotund este cel mai bun pentru acest fel de mâncare. Nu este nevoie să clătiți orezul, pentru că altfel își va pierde amidonul.

Rondele de orez. Cum să pregătiți felul de mâncare în multicooker

Întâi de toate pentru a pregăti rondelele se amestecă orezul cu apa în proporție de 1:2. Se aduce la fierbere, se acoperă și se fierbe orezul timp de exact 5 minute de la începutul fierberii, amestecând din când în când. Lăsați orezul să absoarbă puțină umiditate și să se înmoaie.

Se strecoară apa după 5 minute de fierbere. În acest moment, orezul ar trebui să fie deja asemănător unui terci. Acum pregătiți un recipient pentru a găti orezul la abur în multicooker. Puneți orezul pe aragaz.

După care adăugați câteva vârfuri de sare, închideți capacul și porniți aparatul de gătit cu aburi. Folosiți programul „Abur”, „Legume” timp de 40 de minute. Denumirea programului și timpul de gătire pot varia de la un multicooker la altul. Cu cât orezul se fierbe mai mult, cu atât va fi mai lipicios. După 20 de minute, întoarceți orezul și puneți-i din nou sare.

Se scoate orezul fiert din multicooker, se lasă să se răcească puțin și se stropește cu oțet de orez. Acest lucru va conferi orezului o aromă deosebită. Se iau hârtia pergament și formele rotunde. Măsurați cercurile de pe hârtie în care va fi așezat orezul.

Cum trebuie să fie prăjite acestea? Sfaturile bucătarilor

Aranjați orezul în rondele. Cel mai bine este să faceți acest lucru la aproximativ 20 de minute după ce ați scos orezul din mașina de gătit, când orezul s-a răcit și este și mai lipicios. Acum ungeți aceste cercuri în care va fi așezat orezul cu ulei de cocos. Va fi necesar o lingură de ulei la 2 porții. Apoi se presară deasupra sare, piper negru sau roșu, pesmet, paprika, curry sau alte condimente.

Se unge ușor acest amestec cu o lingură. Se așază formele cu orez pe cercuri unse și condimentate. Se scot formele. Puneți deasupra a doua bucată de hârtie unsă și condimentată. Rondele se prăjesc într-o tigaie. Păstrați tigaia uscată și nu adăugați ulei în ea. Se încălzește tigaia timp de două minute. Așezați rondelele de orez în tigaie, cu hârtia pergament care acoperă orezul pe 2 laturi.

Reduceți puterea la un nivel imediat sub cel maxim. După 5 minute, întoarceți ușor rondele pe partea cealaltă, ținând hârtia și orezul cu mâinile, prăjiți pentru încă 5 minute pe cealaltă parte. Pentru o crustă mai crocantă, puteți mări puterea sau timpul de gătire, dar nu exagerați.

Rondelele de orez delicioase cu o crustă crocantă sunt gata. Folosiți-le ca garnitură pentru supă în loc de pâine. O tortilla este suficientă pentru o porție de supă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *