Prima pagină » International » Ronald Rowe a fost numit la conducerea Secret Service după demisia lui Kimberly Cheatle
Ronald Rowe a fost numit la conducerea Secret Service după demisia lui Kimberly Cheatle

Ronald Rowe a fost numit la conducerea Secret Service după demisia lui Kimberly Cheatle

23 iul. 2024, 20:21,
în International

Directorul adjunct al US Secret Service, Ronald Rowe, a fost numit la conducerea Secret Service după demisia lui Kimberly Cheatle, potrivit CNN. Secretarul pentru Securitate Internă, Alejandro Mayorkas, a anunțat numirea lui Rowe în funcția de director interimar, a cărui carieră în Secret Service se întinde pe mai mult de două decenii.

„Apreciez dorința sa de a conduce Secret Service în acest moment incredibil de dificil, în timp ce agenția lucrează pentru a afla exact ce s-a întâmplat la 13 iulie și pentru a coopera cu investigațiile în curs și cu supravegherea Congresului”, a declarat Mayorkas.

Mayorkas a adăugat: „În același timp, Secret Service trebuie să își îndeplinească în mod eficient misiunea extinsă care include asigurarea protecției 24/7 pentru liderii naționali și demnitarii aflați în vizită și securizarea evenimentelor de importanță națională în acest mediu dinamic și cu amenințări sporite”.

Kimberly Cheatle demisionează pe fondul cercetărilor privind tentativa de asasinat a lui Donald Trump

Directorul Serviciilor Secrete din SUA, Kimberly Cheatle, demisionează pe fondul cercetărilor privind tentativa de asasinat a lui Donald Trump.

„După cum am declarat, Secret Service va merge mai departe cu misiunea noastră de investigare şi protecţie într-o manieră fermă. Nu ne retragem din faţa provocărilor. Cu toate acestea, nu vreau ca apelurile la demisie care-mi sunt adresate să distragă atenţia de la munca extraordinară pe care fiecare dintre voi o face pentru misiunea noastră vitală”, a spus Cheatle în mesajul către angajaţi. „În lumina evenimentelor recente, am luat decizia dificilă de a demisiona din funcţia de director”, i-a anunţat ea.

La audierea sa de luni, din Congresul SUA, Kimberly Cheatle a recunoscut că nu şi-a îndeplinit misiunea de a-l apăra pe candidatul republican la preşedinţie. „Am dat greş”, a spus Cheatle.

„Ca directoare, îmi asum întreaga răspundere pentru orice breşă de securitate”, a adăugat ea, apreciind că evenimentul de la mitingul electoral din Butler, statul Pennsylvania, în cursul căruia Donald Trump a fost rănit la ureche de un glonţ, a fost „cel mai important eşec operaţional al Secret Service din ultimele decenii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *