Prima pagină » International » Ronald Reagan, fost președinte al SUA: Fascismul va veni în numele liberalismului

Ronald Reagan, fost președinte al SUA: Fascismul va veni în numele liberalismului

05 iul. 2022, 12:27, 1 ,
în International

Ronald Reagen, unul dintre cei mai iubiți președinți din SUA spunea, în cadrul emisiunii TV din 1975 intitulată ”60 minutes” despre faptul că fascismul va veni în SUA în numele liberalismului.

Fostul preşedinte american Ronald Reagan credea că extratereştrii vor cuceri Pământul, astfel că l-a uimit pe omologul sau sovietic, Mihail Gorbaciov, prin rugămintea de a ajuta la respingerea unei invazii venite din alte lumi.

Ronald Reagan, fost președinte al SUA despre fascism şi liberalism

Nu este un secret faptul că Ronald Reagan a fost uneori un președinte controversat. Totuşi, americanii l-au iubit enorm. Fostul președinte, care a murit la vârsta de 93 de ani în 2004, a fost principalul contribuitor la prăubșirea comunismului în Europa. Acesta a făcut din SUA, cea mai puternică țară din lume. Totuşi, acesta avea câteva viziuni interesante. Cel de-al patruzecelea președinte al SUA a vorbit despre faptul că facismul va veni sub forma unui liberalism care nu îţi va permite să îşi controlezi propriul destin:

„Știi, cineva a spus odată foarte profund acum mulți ani că dacă fascismul va veni vreodată în America, va veni în numele liberalismului. Și ce este fascismul? Fascismul este proprietate privată, întreprindere privată, dar control și reglementare guvernamentală totală. Ei bine, nu aceasta este filozofia liberală? Așa-zisul conservator este cel care spune, mai puțin guvern, ieși din cârca mea, ieși din buzunarul meu și lasă-mă să am mai mult control asupra propriului meu destin.”

Fostul președinte a făcut această afirmație care pare să se adeverească în aceste momente în care SUA trece prin cea mai puternică criză economică de după celui de-al Doilea Război Mondial. Inflația a ajuns la un nivel record, motorina s-a scumpit accentuat, iar populația este nevoită să scoată mult mai mulți bani din buzunar pentru energia termică sau electrică.

SUA, la un pas de o criză epocală. Joe Biden pierde, Donald Trum câștigă

Politicile dezastruoase din ultima perioadă luate de SUA au dus la o criză epocală. Politicile pe care Joe Biden le are pare să îi asigure un loc în liga învinșilor. Asta în condițiile în care republicanii lui Donald Trump capătă din ce în ce mai multă susținere populară. Situația din SUA trebuie privită cu atenție pentru că scăderea acțiunilor o să se vadă și în situația economică mondială.

„Dacă Rezerva Federală a SUA continuă să majoreze ratele, piața de valori va reacționa destul de negativ. ”, a declarat Dan Wang, economist șef la Hang Seng Bank China, pentru BBC.

Un alt specialist puncta faptul că bancile centrale vor continusa să înăsprească politicile pentru a combate inflația ridicată:

” Este probabil ca acțiunile să înregistreze o volatilitate continuă pe termen scurt, deoarece băncile centrale continuă să se înăsprească pentru a combate inflația ridicată, războiul din Ucraina continuă și temerile de recesiune rămân ridicate”. explicau specialiștii

Așadar, Ronald Reagan, fostul președinte al SUA vorbea acum zeci de ani despre fascism și liberalism, iar acum pare că vorbele acestuia se adeveresc.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală - pdf
08 septembrie 2024
08 septembrie 2024