Prima pagină » Cancan » Rona Hartner a fumat ca un turc pentru a juca în „Gadjo Dilo”. A sudat țigările pentru rolul Sabinei

Rona Hartner a fumat ca un turc pentru a juca în „Gadjo Dilo”. A sudat țigările pentru rolul Sabinei

28 nov. 2023, 10:15,
BZI.ro, în Cancan

Regretata actriță Rona Hartner recunoștea în urmă cu ceva timp că a fumat ca un turc pentru a juca în filmul „Gadjo Dilo”. Culmea, sfârșitul ei a fost provocat de o boală pe care o fac de obicei fumătorii – cancer pulmonar. Cu toate acestea, Rona Hartner susținea recent că nu mai fuma de peste 30 de ani.

Rona Hartner a fost una dintre cele mai îndrăgite artiste din România, cucerind publicul cu zâmbetul ei și cu buna dispoziție pe care le afișa de fiecare dată. Actriță, cântăreață și dansatoare română, aceasta a devenit cunoscută pentru talentul și versatilitatea sa artistică.

Rona Hartner a fumat ca un turc pentru a juca în „Gadjo Dilo”

Rona Hartner s-a stins din viață pe 23 noiembrie, la vârsta de 50 de ani. Artista a trecut prin clipe foarte dificile, confruntându-se cu probleme mari de sănătate. Cancerul pulmonar, cu care a fost diagnosticată în vară, i-a măcinat întregul organism. Cu toate că nu era o fumătoare, Rona Hartner a povestit la un moment dat cum a reușit să intre în pielea personajului Sabina, din filmul care a consacrat-o.

În anul 1996, regizorul francez Tony Gatlif i-a oferit rolul principal în filmul Gadjo dilo (Străinul nebun), peliculă ce s-a filmat în România. Pentru această interpretare, Rona a primit Leopardul de Aur la Festivalul de Film de la Locarno. Odată cu acest film, Rona a câștigat recunoaștere internațională pentru rolul său, unde a interpretat rolul Sabinei, o tânără romă pasionată de muzică.

Astfel, actrița a fost nevoită să fumeze zeci de țigări zilnic, pentru a deveni Sabina din „Gadjo Dilo”! Și totuși, ea a renunțat la acest viciu la scurt timp după filmul care i-a adus celebritatea. Ba chiar spunea, după ce a fost diagnosticată cu teribila maladie, că suferă de o boală de fumător într-un corp de nefumător.

„Am cancer de fumător, în corp de nefumător! Nu am mai fumat de 32 de ani. Acest cancer l-am făcut pe fond de stres”, spunea Rona Hartner în urmă cu câteva luni.

Cine a fost Rona Hartner

Rona Hartner, născută la 9 martie 1973, în București, a murit joi, 23 noiembrie 2023, într-un spital din Paris. Rona a fost o personalitate polivalentă, marcând lumea artistică prin contribuțiile sale în domeniul filmului, muzicii și teatrului.

De origine germană pe linie paternă și română pe linie maternă, Rona și-a dedicat viața expresiei artistice și a cunoscut atât succesul, cât și provocările pe parcursul carierei sale. A fost căsătorită de două ori, iar din primul mariaj a rezultat o fiică, Rita Sumalya.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
12 iulie 2024
12 iulie 2024