Prima pagină » Actualitate » Românul, urmărit internațional pentru omor din culpă în cazul vietnamezilor morți într-un TIR în Marea Britanie, prins după trei ani

Românul, urmărit internațional pentru omor din culpă în cazul vietnamezilor morți într-un TIR în Marea Britanie, prins după trei ani

10 aug. 2022, 15:23,
BZI.ro, în Actualitate

Noi detalii în cazul românului care a fost dat în urmărire internațională pentru săvârșirea infracțiunii de omor din culpă în situația vietnamezilor morți într-un TIR, în Marea Britanie. Conaționalul a fost găsit miercuri,, 10 august 2022, la București. Suspectul care a ucis 39 de persoane a fost capturat după trei ani de la incidentul horror.

Românul spunea la acel moment că este nevinovat pentru toate acuzațiile și mai ales pentru cea de introducere ilegală de migranți într-o altă țară. În același caz au mai fost judecați și românul Alexandru-Ovidiu Hanga, de 27 de ani, dar și irlandezul Christopher Kennedy, de 23 de ani. Totodată, și aceștia au declarat că sunt nevinovați.

Românul suspect în cazul vietnamezilor morți din Marea Britanie, prins la București. Individul a fost dat în urmărire internațională

Marius Mihai Drăghici, în vârstă de 48 de ani, este una dintre principalele persoane care au fost acuzate de comiterea infracțiunilor de omor din culpă și conspirație la sprijinirea migrației ilegale. După trei ani, românul a fost reținut de oamenii legii.

Vă aducem aminte că Drăghici a fost dat în urmărire internațională la scurt timp după ce 39 de imigranți vietnamezi au fost găsiți fără suflare într-un TIR, în Marea Britanie. Acesta a fost condamnat la o pedeapsă de 27 de ani de închisoare în străinătate.

Bărbatul este suspectat că face parte dintr-o rețea care a coordonat călătoria imigranților în Marea Britanie, de decesele acestora, dar și de alte transporturi ilegale de imigranți realizate înainte de data de 23 octombrie 2019, când a avut loc întregul masacru.

În aceste momente, acuzatul a fost audiat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București și a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore. Mai apoi va fi extrădat în Marea Britanie pentru a fi judecat și a-și primi pedeapsa.

Marius Mihai Drăghici se plimba de trei ani liniștit, pe străzi

Mai multe surse apropiate ale bărbatului afirmă faptul că din anul 2019 și până în prezent, Marius Mihai Drăghici s-a tot plimbat prin mai multe orașe din România. Acesta stătea în chirie și nu avea nicio ocupație. Individul a circulat și sub numele de Marius Mihai Selaru și Marius Lupu. El s-a nascut în Onești, județul Bacău.

„Știm că are legături specifice atât în ​​zona Bacăului din România, cât și în Spania. De asemenea, este cunoscut că lucrează în industria de transport. Eforturile de a-l urmări printr-o serie de tactici sunt în desfășurare, dar acum dorim ajutorul publicului român și spaniol pentru a-l identifica. Astăzi lansăm fotografia lui alături de filmările CCTV cu el, care sperăm că vor ajuta oamenii să-l identifice. De asemenea, lucrăm cu organizația caritabilă independentă Crimestoppers în speranța de a obține o recompensă pentru informații despre Drăghici. Și vom lucra, de asemenea, cu parteneri pentru a obține atractivitatea noastră către publicul din România și Spania”, a precizat poliția din Marea Britanie, potrivit essex.police.uk.

Important de precizat este că vehiculul în care au fost găsite nu mai puțin de 39 de cadavre în comitatul britanic Essex era un camion frigorific. Temperaturile în interiorul acestuia au ajuns și la -25 de grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *