Prima pagină » Radio » Actualitate » Romanița Iovan și fiul ei au făcut din nou parastas în Munții Apuseni. S-au împlinit 9 ani de la tragedia în care a murit Adrian Iovan

Romanița Iovan și fiul ei au făcut din nou parastas în Munții Apuseni. S-au împlinit 9 ani de la tragedia în care a murit Adrian Iovan

16 ian. 2023, 11:10,
în Radio

Creatoarea de modă Romanița Iovan și fiul ei, Albert, au organizat în weekend un parastas, la locul tragediei din Munții Apuseni. S-au împlinit 9 ani de la accidentul aviatic în care Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion și-au pierdut viața. De atunci, Romanița și fiul ei merg în fiecare an pe Vârful Petreasa pentru a comemora uriașa pierdere.

Romanița și fiul ei, Albert Iovan, au urcat din nou pe Vârful Petreasa, în munții Apuseni, acolo unde, de 9 ani încoace, îl comemorează pe Adrian Iovan. Pentru cei doi a devenit un ritual să facă slujba de pomenire chiar la locul tragediei aviatice în care pilotul și-a găsit sfârșitul. Și de această dată, ca și în anii trecuți, vremea a ținut cu ea, fiind soare pe tot parcursul drumului. Astfel, creatoarea de modă crede că acesta este un semn divin, care le alină pierderea, potrivit LPF.

Romanița Iovan și fiul ei, Albert, au făcut din nou parastas în Munții Apuseni

Romaniţa Iovan, în vârstă de 58 de ani, a publicat în weekend imagini şi mărturii emoţionante pe rețelele sociale. Creatoarea de modă a urcat pe munte pentru a noua oară oară, pentru a-l comemora pe fostul ei soţ, pilotul Adrian Iovan. În locul în care a avut loc accidentul aviatic, acum 9 ani, moţii din Apuseni au făcut un adevărat altar, plin de flori, poze şi icoane.

De atunci, nu există an în care Romanița și fiul ei, Albert Iovan, în vârstă de 16 ani, să nu urce în Apuseni pentru a-l comemora pe regretatul pilot. De la București îi însoțesc mai mulți prieteni, iar acolo îi așteaptă moții, dar și preotul și primarul localității Horea, județul Alba, care le oferă sprijin și le ghidează drumul.

Așa s-a întâmplat și sâmbăta aceasta, când Romanița a organizat parastasul de 9 ani. Și de această dată au avut parte de soare, miracolul de pe munții Apuseni despre care Romanița a vorbit deseori și pe care îl privește ca pe o mângâiere divină.

„Sunt împreună cu moții în Apuseni, niște oameni deosebiți, extraordinari, de excepție. Nu cred că mai există așa ceva pe pământul ăsta. Și de această dată, soarele ne-a însoțit”, a scris Romanița Iovan pe rețelele sociale.

Cum s-a petrecut tragedia aviatică din Munții Apuseni

Pe 20 ianuarie 2014 o veste cumplită cădea ca un trăsnet în familia creatoarei de modă Romaniţa Iovan. Fostul ei soţ, tatăl copilului ei, Albert, a murit la 55 de ani, într-un accident aviatic petrecut în Munţii Apuseni, în apropiere de localitatea Petreasa, Alba. Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa într-o zonă accidentată, după ce s-au prăbuşit cu avionul de la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba.

În accident au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sfânta Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor. Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *