Prima pagină » Coronavirus » Românilor nu le este frică: 5.740 de persoane s-au programat pentru imunizarea cu vaccinul de la AstraZeneca, în ultimele 24 de ore

Românilor nu le este frică: 5.740 de persoane s-au programat pentru imunizarea cu vaccinul de la AstraZeneca, în ultimele 24 de ore

12 mart. 2021, 19:18,
Bianca Rebegea, în Coronavirus

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Campaniei de Vaccinare (CNCAV), aproape 6.000 de persoane s-au programat pentru imunizarea cu vaccinul de la AstraZeneca, în ciuda faptului că mai mulți oameni au decedat după administrarea serului.

„În mai puțin de 24 de ore, peste 5740 de persoane s-au programat pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania AstraZeneca. Încrederea românilor în campania de vaccinare a fost demonstrată prin dinamismul înscrierilor pentru imunizare! Pe măsură ce locurile s-au eliberat pe platforma de programare, peste 5740 de persoane au ocupat sloturile disponibile”, se arată pe pagina de Facebook RO Vaccinare.

„Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România au sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european”, adaugă CNCAV.

După ce mai multe ţări din Europa au suspendat vaccinarea cu serul AstraZeneca, în prima parte a zilei de vineri, 9.000 de români din 200.000 înscriși s-au retras de la vaccinare.

Valeriu Gheorghiță, deaspre vaccinul de la AstraZeneca: „România nu a primit doze din lotul AVB5300”

Joi, 11 martie, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, spune că, din lotul cu probleme de la AstraZeneca, au fost utilizate 77.000 de doze. Este vorba despre lotul AVB2856.

„ Nu există acum un semn care să indice o legătură de cauzalitate între vaccinarea de la AstraZeneca. Acele 30 de cazuri de apariție de cheaguri de sânge sunt dintr-un total de 5 milioane de cazuri. Frecvența e similară cu populația nevaccinată. Agenția Europeană a Medicamentului a anunțat că se recomandă continuarea cu acest tip de vaccin. Ba mai mult se vor continua aceste evaluări și se vor monitoruza efectele adverse.

Aceste cheaguri vor fi cercetate cu prioritate.

Azi am văzut că 9 state au suspendat aceste doze. România nu a primit doze din lotul AVB5300.

Când am făcut o evaluare rapid în România, prima tranșă a fost din acest loc și au fost utilizate 77.000 (din AVB2856)”, a declarat Valeriu Gheorghiță la Dig24.

Vaccinarea cu serul de la Astra Zeneca a fost suspendată în România

Vaccinarea cu AstraZeneca a fost suspendată în România pentru cel puțin trei săptămâni. Cele 3.000 de doze, care se află în țară, vor fi ținute la frigider în această perioadă.

„Cu privire la lotul ABV 5300 de 1,6 milioane de doze de vaccin distribuite în 17 țări din Uniunea Europeană (Lituania, Estonia, Luxemburg, Letonia, Irlanda, Danemarca, Bulgaria, Austria, Grecia, Suedia,Olanda, Polonia, Spania, Franța, Islanda), pentru care anumite state au luat decizia de a suspenda temporar vaccinarea cu vaccinuri din lotul respectiv și pentru care Agenția Europeană a Medicamentului a demarat o investigație, menționăm că România nu a primit doze din acest lot.

În ceea ce privește lotul ABV 2856 pentru care Italia a decis suspendarea temporară a vaccinării cu vaccinul din lotul menționat, precizăm că România a recepționat prima tranșă de vaccin AZ de 81.600 doze în data de 07.02. ac. Începând cu data de 15.02 a.c., au fost utilizate 77.049 de doze, fiind distribuite în următoarele județe: Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Caraș Severin, Cluj, Dolj, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Timiș, Vâlcea și Vaslui.”, a transmis Grupul de comunicare al CNCAV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *