Prima pagină » Actualitate » Românii vor primi vouchere de bani de la statul român
Românii vor primi vouchere de bani de la statul român

Românii vor primi vouchere de bani de la statul român

04 apr. 2022, 10:05,
BZI.ro, în Actualitate

Românii vor primi vouchere de bani de la statul român, anunță Marcel Ciolacu. Social democratul a menţionat faptul că voucherele vor avea o valoarea de 50 de euro. Decizia ar putea fi luată și în sensul în care tichetele de masă se vor dubla. Liderul PSD a mai afirmat că și copiii vor beneficia de ajutor

Nu este singurul ajutor pe care statul român îl acordă. De exemplu fiecare român care a primit refugiați din Ucraina va primi o sumă de bani. Sumele sunt unele mici, vorbim despre 20 de lei pentru fiecare zi de cazare.

Vouchere de bani de la statul român pentru români

Marcel Ciolacu a anunțat că statul român intenţionează să acorde vouchere de bani pentru conaționali. Acesta specifică faptul că voucherele vor avea o valoare de 50 de euro şi vor fi acordate odată la două luni. Pentru românii cu venituri mici există un buget de 700 de milioane de dolari. Banii vor fi folosiţi şi pentru mărirea alocațiilor copiilor dar şi pentru creșterea valorii tichetelor de masă:

”Există un buget de 700 de milioane de euro. Vom avea mai multe măsuri, se va conveni, dar mergem în logica celor 50 de euro, o dată la două luni. De asemenea, vor mai fi și banii pentru copii. Toate aceste chestiuni vor fi discutate și decise mâine. Pe lângă aceste măsuri sociale vor mai fi și alte măsuri. Trebuie să creștem și valoarea tichetelor de masă. Avem promisiunea din partea premierului că va veni și o analiză din partea ministrului de Finanțe cu impactul bugetar pentru toate măsurile. susţine Marcel Ciolacu într-o intervenție.

În trecut, Marcel Ciolacu a avut o intervenţie şi pe subiectul mâncării din spitalele din România. Liderul social democrat a arătat că Alexandru Rafila trebuie să rezolve această problemă. Statul român alocă 11 lei pe zi pentru masa bolnavilor, o sumă foarte mică potrivit medicilor.

Marcel Ciolacu, reacție în războiul din Ucraina

În altă ordine de idei, Marcel Ciolacu a avut o reacție şi la războiul din Ucraina. Președintele PSD l-a numit pe Vladimir Putin drept un criminal de război în contextul în care armata rusă omoară civilii din Ucraina. Ciolacu a transmis că este de neacceptat cum un stat independent a fost atacat de către un alt stat. Ciolacu a subliniat necesitatea ca totul să se rezolve pe cale diplomatică:

E un lucru foarte important și vorbim de un președinte al unui stat suveran atacat de către Rusia în acest moment, unde este un genocid. Din acest moment eu nu mai am nicio reținere să spun că Putin este un criminal de război.

Calea diplomatică, nu încercarea pe Facebook de a ne face imagine, este cea normală. Eu până la ora 12.30, când avem un birou permanent reunit, aștept ori o solicitare din partea Ambasadei pentru acest discurs în Parlament României, ori o informare din partea Ministerului Afacerilor Externe. (…) a transmis Marcel Ciolacu.

În încheiere vom vedea dacă statul român chiar va acorda vouchere de bani pentru români.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *