Românii sunt tot mai atrași de turismul sălbatic. Din ce în ce mai multe persoane vizitează țări îndepărtate și fac o activitate care nu este pentru toate buzunarele. Iată câți bani sunt dispuși să plătească pentru o experiență unică în vacanță.
Românii sunt tot mai atrași de turismul sălbatic
Românii și-au schimbat în ultima vreme preferințele când vine vorba de locurile de vacanță. Mai mult, oamenii sunt atrași de turismul sălbatic și de experiențele unice. De exemplu, turiștii sunt dispuși să plătească 800 de dolari pe oră pentru o activitate inedită, și anume să interacționeze cu cea mai mare comunitate de gorile de munte din lume.
Destinația de călătorie inedită se află în Uganda, iar turiștii nu se uită la bani când vine vorba despre o astfel de experiență. Pătrunderea în pădure se face doar în prezența experților, iar grupurile nu trebuie să fie mai mari de 8 persoane. Pădurea Impenetrabilă Bwindi din Uganda a devenit o zonă din ce în ce mai vizitată de turiști. Conceptul de turism sălbatic a luat amploare în ultimul timp, iar turiștii își doresc experiențe unice atunci când merg în vacanță.
Românii au cheltuit o sumă record de 4 miliarde de euro în doar şase luni pe vacanţele în afara ţării. Creşterea nu se datorează însă unui număr mai mare de oameni care călătoresc, ci unui număr mai mare de vacanţe pe care le fac cei care îşi permit. Doar 28% dintre români pleacă în vacanţe, arată datele de la Eurostat, în timp ce restul românilor nu îşi permit nicio călătorie în afara țării. Până la finalul anului, românii ar putea cheltui în total circa 9 miliarde de euro pe vacanţele în afara ţării, sumă ce ar doborî recordul de anul trecut, când românii au cheltuit 8,5 miliarde euro pe călătoriile în străinătate. Românii au cheltuit cei mai mulți bani pe cazare, bilete de avion și mâncare.
Destinația de vacanță preferată de români în vara acestui an
Potrivit unui studiu realizat recent, destinația adorată de români atunci când își planifică o vacanță este Cipru, cunoscută drept insula cu 320 de zile de soare pe an. Prețul pentru o mini croazieră pe mare începe de la 25 de euro, iar o altă experiență inedită constă în posibilitatea de a-ți culege și păstra propriile fructe, direct din livezile de portocali, lămâi și grapefruit, unii agricultori oferind această activitate cu prețuri începând de la 5 euro. Specialiștii ciprioți în turism recomandă, pentru o vacanță reușită, pe lângă 2-3 zile doar în hotel, și închirierea unei mașini pentru o zi sau două și explorarea insulei.
„Românii pot găsi cu ușurință ceea ce au nevoie pentru o vacanță uimitoare în Cipru. Pentru că insula este o destinație accesibilă pe tot parcursul anului, cea mai bună perioadă pentru plajă și soare este sezonul de vară, ce începe la jumătatea lunii aprilie și durează până la sfârșitul lunii noiembrie, iar pentru a explora latura istorică și insula în detaliu, perioada indicată este cea de iarnă, atunci când nu este cald, iar temperaturile sunt undeva la 16-18 grade Celsius.
Cele mai căutate activități de către români sunt cele legate de sporturi acvatice, croaziere, arii naturale protejate și relaxare la soare și la cele mai curate ape din Marea Mediterană, la cele 77 de plaje din Cipru.”, a declarat Ivan Gorobets, ofițer de relații internaționale, vânzări și marketing al Ministerului de Turism din Cipru.