Prima pagină » National » Românii sunt plătiți fabulos pentru un job în Antartica! Câți bani poți încasa la acest loc de muncă

Românii sunt plătiți fabulos pentru un job în Antartica! Câți bani poți încasa la acest loc de muncă

21 ian. 2025, 10:39,
Redacția BZI în National

Românii pot câștiga peste 2.500 de euro lunar în Antartica la jobul pe care nimeni nu-l vrea, dar este unul destul de ușor. O importantă companie face angajări, iar singurul impediment este clima nu foarte blândă din Antartica.

Mai multe țări din Europa sunt atractive pentru români datorită salariilor mari și oportunităților de angajare. Totuși, pentru a obține remunerații substanțiale, este necesar ca aceștia să aibă calificări în diverse domenii. Pe o platformă de recrutare din Danemarca, o companie caută un vopsitor auto calificat pentru un post permanent cu normă întreagă, care oferă un salariu lunar de 5000 de euro.

Candidatul ideal trebuie să îndeplinească câteva cerințe, printre care cunoașterea limbii engleze la nivel conversațional, posesia unui permis de conducere categoria B și abilități precum fiabilitatea, atenția la detalii, capacitatea de a oferi calitate în muncă, flexibilitatea și angajamentul față de sarcinile sale. Acesta este un exemplu de loc de muncă bine remunerat, oferit în Danemarca, care premiază seriozitatea și profesionalismul candidaților.

Românii sunt plătiți fabulos pentru un job în Antartica

Începând cu anul 2025, românii au oportunitatea de a lucra în Antarctica pentru British Antarctic Survey (BAS), care recrutează personal pentru diverse funcții, printre care se numără bucătari, electricieni, tâmplari, instalatori și alți specialiști în domenii tehnice. Aceasta reprezintă o oportunitate interesantă, cu salarii atractive și beneficii suplimentare.

BAS, una dintre cele mai importante organizații de cercetare polară la nivel mondial, a anunțat că, pe lângă activitățile științifice, angajații vor avea ocazia să lucreze într-un mediu deosebit, în unele dintre cele mai izolate și spectaculoase locuri de pe planetă. „Această experiență va rămâne cu siguranță în amintirile celor care vor fi selectați. Vor contribui la cercetări esențiale pentru înțelegerea schimbărilor climatice și vor construi relații durabile”, se arată în descrierea jobului.

Cine sunt cei de la British Antarctic Survey

Pentru cei care se gândesc la un post de bucătar în Antarctica, Olivier Hubert, fost bucătar într-un restaurant cu stele Michelin și acum manager de catering la BAS, povestește că „gătitul pentru o echipă care devine o adevărată familie este un privilegiu, iar peisajele din bucătărie sunt absolut uimitoare.”

British Antarctic Survey (BAS) este recunoscut pentru realizările sale remarcabile, inclusiv descoperirea găurii din stratul de ozon și descoperirile importante legate de schimbările climatice din gheața antică.

Pentru a aplica, candidații pot consulta anunțurile de recrutare și detaliile despre condițiile de angajare pe site-ul oficial al BAS. Contractele sunt pe perioade flexibile, între 6 și 18 luni, iar salariile încep de la 29.273 de lire sterline anual, la care se adaugă beneficii suplimentare.

Datorită poziției sale pe latitudine și a altitudinilor mari, Antarctica este cel mai rece continent. Deși caracterizat de două anotimpuri distincte, acesta se diferențiază prin variații extreme ale temperaturii. În sezonul rece, temperaturile în interiorul continentului pot coborî sub -70°C, în timp ce în anotimpul mai cald, aceleași regiuni pot atinge valori de până la -30°C.

În zonele de coastă, în perioada caldă, temperatura poate ajunge la punctul de îngheț (0°C), însă și aici temperaturile negative sunt frecvente în timpul sezonului rece. Antarctica deține și recordul mondial pentru cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată. În 1960, la stația de cercetare rusească Vostok, s-a măsurat -89,2°C, iar această valoare a fost depășită în 2018, când s-au înregistrat -98°C, un record absolut de temperatură negativă pe Pământ.   Românii sunt plătiți fabulos pentru un job în Antartica, dar puțini români se încumetă să lucreze în acea zonă din cauza climei.

Bugetul.ro
Adio, Piața Obor din București în forma care a transformat-o într-un loc legendar. Schimbarea pregătită de autorități se va produce cu o oarecare întârziere
redactia.ro
Povestea tragică a lui Mihai, tânărul care la 16 ani avea grijă singur de frații lui. Adolescentul a murit după ce a fost strivit de o cracă
Bugetul.ro
Spaima taxei Daniel Băluță a fost fentată de șoferii din Sectorul 4. Metoda originală prin care locuitorii de aici reușesc să evite să plătească suma impusă de primărie
a1.ro
Ramona Olaru, vacanță de poveste. Mulți români își doresc să ajungă acolo. Ce a vrut neapărat să facă
Playtech.ro
Ne aşteaptă vremuri grele! Ce se întâmplă, în România, după taxele lui Trump. Analiza îngrijorătoare a unui profesor de economie
observatornews.ro
"Ţinutul tinereții veșnice", unde 1 din 10 locuitori trăiesc până la 100 de ani. Toți mănâncă acelaşi lucru
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Evz.ro
SIE face angajări. Cum arată testul pentru concurs
SportpeSurse
Ciolacu a semnat actul prin care maghiarii din România își freacă mâinile de bucurie
Playtech.ro
Cine are dreptul să verifice asociația de proprietari și când se poate face un control
Dailybusiness.ro
Vești proaste pentru o categorie de români. Crește vârsta de pensionare
RomaniaTV
Ilie Bolojan a semnat decrete pe bandă rulantă. Cum se schimbă viaţa românilor
stiriromania.ro
La 57 de ani, Carmen a devenit cea mai în vârstă mamă de gemeni din România. Partenerul, cu 22 de ani mai tânăr
RomaniaTV
Romina Gingașu, primele declarații despre divorțul de Piero Ferrari. Anunțul făcut după opt ani de relație
redactia.ro
Cine e Adelin Petrișor, omul care a înnebunit România cu filmulețele de pe Tiktok. Omul și-a renovat casa din donații, iar certurile dese cu concubina sa sunt urmărite de sute de mii de oameni
ego.ro
Andreea Bălan și Loredana au dat lovitura! Nici Bogdan de la Ploiești nu se lasă mai prejos! EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
05 aprilie 2025
05 aprilie 2025